Μυστήριο ο θάνατος της 3χρονης στη Θεσσαλονίκη –  Εξετάζεται το ενδεχόμενο αρτηρίτιδας ή νόσου Καβασάκι

Οι γονείς του παιδιού ζητούν απαντήσεις – Το παιδί κατέληξε το περασμένο Σάββατο στο Ιπποκράτειο 

Πολύ στενάχωρη και πολύ δύσκολη για όλους χαρακτήρισε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου την υπόθεση του θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού το περασμένο Σάββατο στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι χρειάζεται πολύ προσεκτική προσέγγιση ενώ εξέφρασε και τα θερμά του συλλυπητήρια στους γονείς του παιδιού.

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι τόσο το «Ιπποκράτειο» όσο και το «Παπαγεωργίου» είναι νοσοκομεία υψηλών προδιαγραφών, με πολλά διαγνωστικά μέσα και πως δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαν να ζητήσουν οι γιατροί αλλά δεν το ζήτησαν.

Δείτε επίσης : Δάγκειος πυρετός: Επανεμφανίζεται με 11 κρούσματα και ένα νεκρό στην ακτή Ελεφαντοστού

Ο κ. Καπραβέλος είπε σύμφωνα με το newsbeast.gr ότι στην καριέρα του έχει βρεθεί πολλές φορές στη στενάχωρη θέση να ζητήσει τη βοήθεια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για να βγάλει και ο ίδιος άκρη.

Εξήγησε ότι τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού με τα οποία εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, οδηγούν σε διαφορική διάγνωση πολλών ασθενειών, έγιναν πολλές εξετάσεις από τους συναδέλφους του, αλλά εκ των γεγονότων φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν μια συγκεκριμένη διάγνωση, ενώ ούτε η ιατροδικαστική υπηρεσία βρήκε κάτι συγκεκριμένο.

Δείτε επίσης : ΕΟΠΥΥ: Μόνο ηλεκτρονικές συνταγές δέκτες στα φαρμακεία

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις που περιγράφονται στη βιβλιογραφία, αν επρόκειτο για κάποιας μορφής αρτηρίτιδα ή νόσος Καβασάκι, όμως τίποτα αυτή στιγμή δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς οι εξετάσεις και οι έρευνες συνεχίζονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close