Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό: Κλείνουν καφετέρειες, εστιατόρια και εμπορικά

Στα 190 έφτασαν τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις. Το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε τα νέα έκτακτα μέτρα, σύμφωνα με τα οποία από αύριο κλείνουν τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα εμπορικά κέντρα. Θα δουλεύουν μόνο με τα delivery και τα «take away» για φαγητό!

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρει

“Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού. Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί από το ποιοι θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση”.

Στην συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας τόνισε: “Σας ανακοινώνουμε ένα συνολικό αριθμό 190 κρουσμάτων, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση. 11 κρούσματα δεν έχουν σύνδεση. 5 νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 2.700 έλεγχοι.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα νέα μέτρα του ΕΟΔΥ κλείνουν:

*Εμπορικά κέντρα

*Μπαρ, καφέ και καφετέριες

*Όλη η εστίαση εκτός από delivery και τα take away

*Οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους

*Κέντρα αισθητικής

*Παραμένουν ανοιχτά καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ που από σήμερα λειτουργούν με λιγότερους υπαλλήλους, φαρμακεία και φούρνοι χωρίς τραπεζοκαθίσματα και το λιαnεμπόριο.

Λαμβάνονται ειδικά μέτρα για υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Close