Ντορέττα Παπαδημητρίου: Η ενοχή πάει πακέτο με τη μητρότητα

«Νοµίζω πως δεν κάνω τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνουν όλες οι εργαζόµενες µάνες, που προσπαθούµε να είµαστε εκεί σε οτιδήποτε χρειαστούν τα παιδιά µας», λέει η παρουσιάστρια

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real μίλησε για το πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις τη μητρότητα με τη δουλειά αλλά και τις ενοχές που έχει.

– Είστε µια µαµά στην τηλεόραση. Τι σηµαίνει αυτό για τους γιους σας;

∆εν δίνουµε ιδιαίτερη σηµασία σε αυτό µέσα στο σπίτι. Είναι η δουλειά της µαµάς και το έχουµε περάσει ως κάτι πολύ απλό και φυσιολογικό. ∆εν νοµίζω ότι τα παιδιά µου δίνουν περισσότερη προσοχή ή αξία σε αυτό. Παρακολουθούν συνήθως τις δουλειές που κάνω, εξαρτάται βέβαια από την ώρα και το τι δουλειά είναι αυτή. Απλά, χωρίς πολλά-πολλά.

-Ως µητέρα, έχετε ενοχές λόγω έλλειψης χρόνου;

Νοµίζω ότι η ενοχή πηγαίνει πακέτο µε τη µητρότητα ιδιαίτερα για µια γυναίκα η οποία εργάζεται και δεν είναι συνέχεια στο σπίτι. Εγώ προσωπικά το φέρω πολύ βαρέως, ειδικά όταν περνούν ηµέρες που µπορεί να λείπω περισσότερες ώρες, να προκύπτει κάτι εξτρά. Προσέχω πάντα να εξισορροπώ την κατάσταση. Εάν µια ηµέρα δουλέψω πολύ, την επόµενη θα δουλέψω λιγότερο. Νοµίζω πως δεν κάνω τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνουν όλες οι εργαζόµενες µάνες, που προσπαθούµε να είµαστε εκεί σε οτιδήποτε χρειαστούν τα παιδιά µας. Εχω ευτυχώς και τη µαµά µου, η οποία µε βοηθάει πολύ. ∆εν θα µπορούσα να δουλέψω και να κάνω πράγµατα χωρίς αυτήν. ∆εν µπορεί, βέβαια, κανείς να αντικαταστήσει τη µαµά και τον µπαµπά. Γι’ αυτό προσπαθούµε όση ενέργεια έχουµε να την επιστρατεύουµε, ώστε και εγώ και ο πατέρας τους να είµαστε εντάξει απέναντί τους.

-Είστε πολυάσχολη. Χρόνος για την προσωπική σας ζωή υπάρχει;

Οχι πολύς. Βρίσκω, παρ’ όλα αυτά, χρόνο. Κυρίως αργά το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα. Αν θέλεις, µπορείς να βρεις χρόνο.

-Τι απολαµβάνετε να κάνετε για τον εαυτό σας;

Ηρεµα πράγµατα. Να βλέπω τους φίλους µου και τους δικούς µου ανθρώπους, να ξεφεύγω λίγο και να γελάµε. Απλά πράγµατα. Αν έχω τη δυνατότητα, να ταξιδέψω. Ενα διήµερο. Αυτή είναι από τις αγαπηµένες µου επιλογές.

Πηγή: protothema.gr
Close