Η συγκινητική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για την Τζέσυ Παπουτσή

Η είδηση της 14χρονης κοπέλας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ βάζοντας τέλος στη ζωή της, λόγω ερωτικής απογοήτευσης από έναν μεγαλύτερο άνδρα, είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αναταραχή στο ελληνικό κοινό.

Αφορμόμενη από το περιστατικό αυτό αλλά και τις κριτικές που διατυπώθηκαν γύρω από την υπόθεση, η Έλενα Ακρίτα, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, εξομολογήθηκε μία δική της βιωματική εμπειρία. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τονίσει τον κίνδυνο που κρύβουν οι εφηβικοί έρωτες και απογοητεύσεις, αλλά και την καταλυτική σημασία που έχει η αντιμετώπιση της κατάστασης από τον άνθρωπο τον οποίο ερωτεύτηκε το παιδί.

Δείτε επίσης Το Τατουάζ – Επόμενα επεισόδια: Ο Αλέξανδρος φυλακή και η Τατιάνα ξανά έγκυος

«Όταν ήμουν 15 χρονών ερωτεύτηκα τον καθηγητή των αγγλικών μου στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη. Και τον ερωτεύτηκα πολύ. Ήταν 42 χρονών καθόλου ωραίος, όμως γοητευτικός άνθρωπος, με αίσθηση χιούμορ και εξαιρετικός δάσκαλος. Τον σκεφτόμουν, δεν κοιμόμουν, δεν έβλεπα την ώρα να τον δω, στο μάθημα έχανα τα λόγια μου, κοκκίνιζα»

«Εκείνος το κατάλαβε – και σιγά το δύσκολο δηλαδή, μπαμ έκανε από χιλιόμετρα για έναν έμπειρο άνθρωπο που σίγουρα είχε αντιμετωπίσει κι άλλες ερωτοχτυπημένες μαθητριούλες. Μια μέρα με κράτησε μετά το μάθημα για να μού μιλήσει. Μού είπε πολλά γι αυτό το συναίσθημα που γεννιέται ανάμεσα σε καθηγητές και μαθητές, αλλά και ανάμεσα σε εφήβους και ‘ώριμους’ γενικότερα. Μου μίλησε με σοβαρότητα, ευγένεια ψυχής και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ήθελε να με απομακρύνει χωρίς να με πληγώσει ή να με μειώσει. Και το κατόρθωσε», προσθέτει.

«Αν στη θέση του καθηγητή μου ήταν ένας άθλιος – σαν τον τύπο που έγινε η αιτία να αυτοκτονήσει το 14χρονο κοριτσάκι – εγώ τότε στα 15 μου θα τον ακολουθούσα χωρίς δεύτερη σκέψη όπου μού ζητούσε… Τον Δάσκαλο αυτόν τον θυμάμαι πάντα με ευγνωμοσύνη… Αυτό για όσους λένε πως το κοριτσάκι «τα ήθελε». Πώς τα κοριτσάκια, τα αγοράκια, τα παιδιά, οι έφηβοι «τα θέλουν». Και κάποιοι που το ξεστομίζουν αυτό είναι και γονείς. Τρόπος του λέγειν», εξομολογείται η Έλενα Ακρίτα.

Δείτε επίσης «Τον πατέρα μου τον πετάξαμε έξω από το σπίτι» Η εξομολόγηση της Τζουλια Νόβα για τα δυσκολα παιδικά χρόνια

 

Close