Μεγάλη Προσοχή! ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό φάρμακο για τη χοληστερόλη

Μεγάλη προσοχή: Αν τα έχετε σπίτι σας πετάξτε τα αμέσως!

Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 18/10/2018 ο ΕΟΦ ζήτησε την ανάκληση δύο παρτίδων του σκευάσματος centrac της Φαρμακευτικής Εταιρείας Pfizer Ηellas!

Δείτε ακόμα: Σφαγή στον Alpha μετά την μεταβίβαση ιδιοκτησίας: Ποιοι παρουσιαστές παίρνουν δρόμο;

Το toavriotisygeias.gr επικοινώνησε με την Pfizer Hellas και έλαβε την παρακάτω απάντηση:

Θα θέλαμε, να διευκρινίσουμε ότι η ανάκληση δεν οφείλεται σε θέμα ασφάλειας και κατά συνέπεια δεν υφίσταται κάποιος κίνδυνος για τους ασθενείς. Η ανάκληση ζητήθηκε γιατί η ποσότητα της δραστικής ουσίας ανά δισκίο, στις 2 συγκεκριμένες παρτίδες, μετρήθηκε χαμηλότερη κατά 1% από το επιτρεπόμενο όριο σε έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΦ. Η εταιρεία μας συμμορφώθηκε πλήρως με τις υποδείξεις του ΕΟΦ και πραγματοποιεί όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάκληση των 2 αυτών συγκεκριμένες παρτίδων. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας έχει τοπικά επαρκές απόθεμα Centrac, για να αναπληρώσει τις ανακληθείσες ποσότητες ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην πρόσβαση των ασθενών στην συγκεκριμένη θεραπεία.

Δείτε ακόμα: Σύζυγος γνωστού μοντέλου ο επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Βούλα (εικόνα)

Απλές και αθώες ερωτήσεις ενός ατόμου διαβάζοντας τις αντενδείξεις και προειδοποιήσεις χρήσης βενζοδιαζεπινών που είναι η δραστική ουσία του σκευάσματος είναι oι εξής:

Ποιό είναι το εύρος ποσοστιαίας απόκλισης από την περιεκτικότητα σε δραστική στο συγκεκριμένο σκεύασμα, πέραν της οποία εγείρονται θέματα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας στην παροχή φαρμακοθεραπείας με αυτό;

Η απόκλιση από το ιδανικό ποσοστό δραστικής διαφέρει, για το θέμα της μη ασφαλούς και επαρκούς παροχής θεραπείας, από φάρμακο σε φάρμακο.

1% απόκλιση στις ορμόνες θυρεοειδούς είναι πολύ σοβαρότερο, συγκρινόμενο με πχ. 1% απόκλιση σε μία αντιβίωση.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Ανακαλούνται δύο γνωστά φάρμακα από την αγορά!

Για το συγκεκριμένο σκεύασμα ποιό είναι το ποσοστό απόκλισης που θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία του ασθενούς;

Ο ΕΟΦ είναι δεδομένο ότι μόνο δειγματοληπτικό έλεγχο μπορεί να κάνει, οπότε ένα λάθος ανθρώπινο ή μηχανικό σε μία Φαρμακευτική εταιρεία θα επαφίεται στο στατιστικό λάθος ή στον παράγοντα τύχη;

Διαβάζοντας κάποιος όμοιες ανακοινώσεις του ΕΟΦ χάνει την εμπιστοσύνη του προς τα φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως ανέφερε και ένας ασθενής που μας έδωσε ερέθισμα για όλες αυτές τις απορίες.

toavriotisygeias

Το διαβάσαμε στο: athensmagazine

Close