Ο ΕΟΦ ανακαλεί χάπια απώλειας βάρους – Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία – Αν τα έχετε πετάξτε τα

O ΕΟΦ προειδοποιεί χάπια. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία. Αν τα έχετε πετάξτε τα.

Την προσοχή των καταναλωτών συνιστά ο ΕΟΦ σχετικά με χάπια που υπόσχονται αδυνάτισμα και απώλεια βάρους.

Ο ΕΟΦ αναφέρει πως τα συγκεκριμένα χάπια αδυνατίσμανος έχουν κινδύνους για την υγεία όσων τα καταναλώσουν. Διακινούνται μέσω ιστισελίδων και στη χώρα μας, και υπήρξε ενημέρωση για την επικινδυνότητά τους από το ANSM της Γαλλίας.

Δείτε ακόμα: Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο για την καρδιά  Αν το έχετε πετάξτε το

Επίσης ο ΕΟΦ καλεί όποιον τα έχει προμηθευτεί να μην τα καταναλώσει, και να ενημερώσει.

«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την Αρμόδια Αρχή της Γαλλίας (ANSM), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων: Trex Tea ΄΄refresh yourself΄΄, Trex Cap, Trex+plus. Τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται από ξένες ιστοσελίδες για την αποτοξίνωση και την απώλεια βάρους.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί χάπια απώλειας βάρους – Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία – Αν τα έχετε πετάξτε τα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου του ANSM, στα προϊόντα αυτά ταυτοποιήθηκαν οι φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη και σιλδεναφίλη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Η δε σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Δείτε ακόμα: Προσοχή : Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο λόγω υψηλών επιπέδων μυκοτοξίνης

Συνεπώς, η χρήση των συγκεκριμένων μη εγκεκριμένων προϊόντων ενέχει κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένα σημεία διάθεσης μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

Δείτε όλες τις ανακλήσεις απο ΕΟΦ και ΕΦΕΤ με ένα κλικ εδώ

Close