Ο ιερέας που σύγκρινε την άμβλωση με την παιδεραστiα απολογείται μετά τον σάλο που δημιούργησαν οι δηλώσεις του

Πριν από λίγες μέρες, μια δήλωση ενός ιερέα, έμελλε να ταράξει τα διεθνή Μέσα και το διαδίκτυο. Ένας καθολικός ιερέας, σύγκρινε την άμβλωση με την παιδεραστiα λέγοντας ότι η άμβλωση είναι χειρότερη. Το επιχείρημα του, το στήριξε, διότι σύμφωνα με τον ίδιο η άμβλωση αφαιρεί μια ανθρωπινή ζωή ενώ η παιδεραστiα όχι.

Φυσικά οι δηλώσεις του ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Ακόμη κι εκείνοι, όπου δεν υποστηρίζουν το δικαίωμα της γυναίκας να κάνει ο,τι επιθυμεί με το σώμα της, τα έχασαν μπροστά σε αυτά τα λόγια. Τα φεμινιστικά κινήματα ανά τον κόσμο, μίλησαν εναντίων του ιερέα μέσα από τα social media.

Ο ιερέας, κατάλαβε ότι η δήλωση του τράβηξε αρνητική δημοσιότητα και την Τρίτη, προχώρησε σε νέες δηλώσεις. Προσπάθησε να απολογηθεί και να ανακαλέσει τα λεγόμενά του. Βλέπετε, δεν ήταν μόνο τα φεμινιστικά κινήματα, που εξοργίστηκαν.

Αν αναλογιστούμε το παρελθόν και την φήμη της Καθολικής Εκκλησίας, τέτοιες δηλώσεις, είναι τουλάχιστον προκλητικές. Τι ακριβώς εννοούσε εν τελεί ο ιερέας και πως ξεκίνησαν όλα; Διαβάστε παρακάτω:

Ο ιερέας της ενορίας του West Warwick δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι σε αντίθεση με την άμβλωση, η παιδεραστiα δεν σκότωσε ποτέ κανέναν. Ο ίδιος ιερέας, ο ο οποίος φέρει το όνομα Richard Bucci δήλωσε την Τρίτη, ότι στέκεται διπλά στα θύματα σεx0υαλικής κακοποίησης.

Μάλιστα δήλωσε, ότι ο ίδιος έχει αγωνιστεί στο πλάι πολλών θυμάτων και ήταν αυτός που αγωνίστηκε εναντίον ενός ιερέα, που σύμφωνα με καταγγελίες προχωρούσε σε τέτοιες ανήκουστες πράξεις.

Θα έπρεπε να είχα διατυπώσει καλύτερα τα λεγόμενά μου. Δεν θεωρώ ούτε θεωρούσα ότι ένα θύμα σεks0υαλικής κακ0ποίησης δεν υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία.” δήλωσε ο ιερέας την Τρίτη, ενώ συμπληρώνει ότι “Ειδικά για ένα παιδί που έχει μέσα του έντονη πίστη, το να κακ0ποιηθεί από κάποιον ιερέα, ραβίνο κοκ, θα μπορούσε να είναι καταστροφικό” .

Πως ξεκίνησαν όλα;

Όλα ξεκίνησαν όταν οι νομοθέτες του Ρόουν Άιλαντ, νομιμοποίησαν τις αμβλώσεις. Τοτε, ο ιερέας Μπούτσι, εξέδωσε φυλλάδια, όπου τα ταχυδρόμησε σε όλους τους κάτοικους της ενορίας. Τα φυλλάδια έκαναν γνωστή την είδηση, ότι οι νομοθέτες που ψηφίσαν υπέρ στην άμβλωση, θα απαγορεύεται από εδώ και στο εξής να λαμβάνουν την Θεία Κοινωνία.

Για να υποστηρίξει τις απόψεις του, σχετικά με το ότι η άμβλωση θα έπρεπε να απαγορευθεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι η παιδεραστiα δεν σκότωσε ποτέ κανέναν, σε αντίθεση με την άμβλωση, που το κάνει.

«Δεν μιλάμε για κανένα άλλο ηθικό ζήτημα, όπου μερικοί μπορεί να κάνουν σύγκριση μεταξύ της παιδεραστίας και της άμβλωσης. Λοιπόν, η παιδεραστία δεν σκοτώνει κανέναν, ενώ η άμβλωση το κάνει.” .

Προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα μετά τον σάλο που δημιούργησαν οι δηλώσεις του

Ωστόσο την Τρίτη υποστήριξε ότι δεν εννοούσε ότι η κακοποίηση, δεν είναι τραυματική για τα παιδιά. Μάλιστα, τόνισε ότι γνώριζε ένα παιδί, που εξαιτίας της κακοποίησης που υπέστη έδωσε τέλος στη ζωή του. «Σκοτώνει το πνεύμα, σκοτώνει την παιδική ηλικία», είπε ο Μπούτσι.

Το σύγκρινα, διότι ένα παιδί που κακοποιήθηκε μπορεί με την κατάλληλη υποστήριξη να φτιάξει και πάλι τη ζωή του. Ένα αγέννητο παιδί όμως, δεν έχει την ευκαιρία να σώσει την ζωή του” .

Η Εκκλησία του Νότιου Βαπτιστή είναι γεμάτη ένοχα μυστικά

Ο Μπούτσι υποστήριξε ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ανέφερε στην Αστυνομία ότι ο William O’Connell εκμεταλλευόταν την θέση του, για να κακοποιεί μικρά παιδιά, στις αρχές του 1980. Η καταγγελία έγινε ανώνυμα από τον Μπούτσι.

Ο O’ Connel που πλέον είναι νεκρός, κατηγορήθηκε και συνελήφθη, μόνο όταν υπήρξαν μαρτυρίες θυμάτων. Μάλιστα, όταν μίλησε για τον O’ Connell η αρχιεπισκοπή τον απομάκρυνε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι που μετά τη σύλληψη του, ο Μπούτσι δικαιώθηκε.

Ο ιερέας που σύγκρινε την άμβλωση με την παιδεραστiα απολογείται μετά τον σάλο που δημιούργησαν οι δηλώσεις του

Photo via: usatoday.com

Τώρα δηλώνει ευγνώμων για την ηγεσία του Επισκόπου Thomas Tobin. Ο Μπούτσι συνεχίζει να υποστηρίζει την απόφασή του, να μην επιτρέπει στους νομοθέτες που νομιμοποίησαν την άμβλωση να δέχονται την Θεία Κοινωνία, ενώ και μετά από όλον αυτόν τον ντόρο, συνεχίζει να πιστεύει ότι η άμβλωση είναι χειρότερη από την παιδεραστiα.

«Πιστεύω ότι η θανάτωση ενός αθώου παιδιού είναι η χειρότερη δυνατή αμαρτία», δήλωσε ο Μπουτσι.

Δεκάδες κρατικοί νομοθέτες κάλεσαν τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο Τόμας Τόμπιν του Ρόουντ Άιλαντ να «αναστείλει» τον Μπούτσι, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής αντιπροσώπου Carol Hagan McEntee, της οποίας η αδελφή, Ann Hagan Webb, ήταν θύμα παιδικής κακοποίησης σε αυτήν την ενορία.

Οι δηλώσεις του πατέρα Bucci, είναι απαράδεκτες για όλους μας. Είναι φρικτές“, δήλωσε ο McEntee. “Προκάλεσαν πόνο στα θύματα και στους επιζώντες που έχουν ήδη υπομείνει τόσα πολλά στα χέρια τους“.

Η McEntee είναι στην λίστα των ανθρώπων, που δεν μπορούν να λάβουν την Θεία Κοινωνία, μετά την απόφαση του ιερέα Μπούτσι.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close