ΟΑΕΔ: Νέο επίδομα για ανέργους έως 1000 ευρώ

ΟΑΕΔ: Δείτε ποιοι άνεργοι το δικαιούνται το νεο επίδομα του ΟΑΕΔ.

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες για 80.000 ανέργους που θα υλοποιήσει η ΔΥΠΑ, π. ΟΑΕΔ σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews με νέο επίδομα έως 1.000 ευρώ.

ΟΑΕΔ: Νέο επίδομα για ανέργους έως 1000 ευρώ

Δείτε ακόμη Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Βούλα Χαριλάου

Σήμερα ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο διοικητής της ΔΥΠΑ π.ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης θα παρουσιάσουν τα προγράμματα κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Οι άνεργοι που θα ενταχθούν και θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν μέχρι 1000 ευρώ ως έκτακτο εκπαιδευτικό επίδομα. Οι δικαιούχοι μετά την αίτηση τους θα λαμβάνουν voucher για να πραγματοποιούν την Κατάρτιση Δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα θα παίρνουν και χρήματα (εκπαιδευτικό επίδομα). Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ με την χρήση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΟΑΕΔ: Νέο επίδομα για ανέργους έως 1000 ευρώ

Δείτε ακόμη ΣΟΚ: Εμπλεκόμενη νηπιαγωγός σε παιδική π0ρνογραφία

Πρόκειται για πρόγραμμα κατάρτισης σε δεξιότητες όπου οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού, όπως το ψηφιακό εμπόριο, τα logistics, το ψηφιακό marketing, αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και η πράσινη επιχειρηματικότητα, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ για 80.000 ωφελούμενους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close