Οι παιδότοποι δεν είναι απλά μέρος διασκέδασης για τα παιδιά - Οι διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών

Η έξαρση του κορονοϊού οδήγησε στο κλείσιμο των σχολείων και των περισσότερων επιχειρήσεων της χώρας με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που περιέχουν προϊόντα πρώτης ανάγκης. Έτσι, τα νοικοκυριά στην Ελλάδα ένιωσαν για άλλη μια φορά την οικονομική ανασφάλεια στο πετσί τους – αν και δεν την είχαν αποχωριστεί και ποτέ – .

Η κυβέρνηση πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι στις 4 Μάη, τα περιοριστικά μετρά θα ξεκινήσουν σιγά – σιγά να γίνονται λιγότερο αυστηρά, ξεκινώντας με την επιτρεπόμενη μετακίνηση χωρίς την αποστολή sms ή έχοντας μαζί την υπεύθυνη δήλωση.

Επίσης, μερικές επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν να ανοίγουν και σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση, όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότερο τα πράγματα, θα έρχονται στους κανονικούς τους ρυθμούς. Φαίνεται όμως, πως υπάρχουν κλάδοι που παρόλο που έχουν πληγεί και αυτοί από τον κορονοϊό, δεν συμπεριλήφθηκαν στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Ένας από αυτούς τους κλάδους είναι και οι γνωστοί σε όλους μας παιδότοποι. Φαίνεται πως το άνοιγμα των παιδότοπων δεν έχει οριστεί ακόμη αν και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δέχθηκαν οικονομικό πλήγμα στο ύψος του 70% περίπου!

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τα επιχειρήματα των ιδιοκτήτων των παιδότοπων καθώς επίσης και τα αιτήματα τους. Άλλωστε είναι ένας κλάδος που μας έχει βοηθήσει πολλές φορές όσων άφορα την φύλαξη και την ψυχαγωγία των παιδιών μας και νομίζουμε ότι αξίζει να ακουστεί και η δική τους πλευρά. Διαβάστε παρακάτω:

Οι παιδότοποι…δεν είναι απλά χώροι παιδικής αναψυχής!

Σίγουρα οι παιδότοποι λειτουργούν σαν χώροι παιχνιδιού για το παιδί. Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού, έχει σπουδάσει παιδαγωγικά όποτε μιλάμε για παιδαγωγούς οι οποίοι αντί να δουλεύουν σε κάποιο βρεφονηπιακό σταθμό, δουλεύουν σε έναν παιδότοπο.

Όσο οι παιδότοποι μένουν κλειστοί αυτοί οι άνθρωποι σύντομα θα χάσουν τις δουλειές τους, αφού οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να τους πληρώνουν. Άνθρωποι οι οποίοι πολλές φορές έχουν μάθει στα παιδιά μας, τον σωστό τρόπο να παίζουν και τα βοήθησαν να κοινωνικοποιηθούν την ίδια στιγμή που έπαιρναν από πάνω μας για λίγες ώρες την ευθύνη.

Ζητούν την στήριξή μας! 

Οι παιδότοποι έχουν ανάγκη να ανοίξουν διότι είναι κι αυτοί επιχειρήσεις που βοηθούν στην οικονομία της χώρας. Επιχειρήσεις που στο εσωτερικό τους δουλεύουν άνθρωποι που έχουν κι εκείνοι ανάγκη από δουλειά έτσι ώστε να επιβιώσουν!

Τονίζουν βέβαια, ότι πάνω από όλα βάζουν την υγεία, οπότε με το άνοιγμα τους θα ληφθούν υπόψιν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε παιδιά, γονείς και παππούδες να παραμείνουν υγιείς!

“Τα παιδιά δεν είναι ευπαθής ομάδα για τον κορονοϊό” 

Οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι, θέτουν το επιχείρημα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει υποστηρίξει μέχρι και σήμερα. Ότι δηλαδή τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον κορονοϊό καθώς δεν νοσούν εύκολα από αυτόν αλλά δεν τον μεταδίδουν κιόλας.

Καλό θα ήταν λοιπόν, να τα ενημερώσουμε σχετικά με αυτό και να μην τα τρομοκρατούμε, αφού οι σημερινοί παιδότοποι είναι οι χθεσινές αλάνες για εμάς. Τα παιδιά περνούν καλά μέσα σε αυτούς τους χώρους και δεν θέλουν να τους αποχωριστούν τόσο εύκολα.

Δώστε στους παιδότοπους ουσιαστικές λύσεις 

Οι περισσότεροι παιδότοποι δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Οι εξωτερικοί χώροι μάλιστα, θεωρούνται προνόμιο για έναν κλασικό παιδότοπο. Σύμφωνα λοιπόν με τους ιδιοκτήτες, το κράτος από το να επιλέγει να κρατά τις επιχειρήσεις αυτές κλειστές, καλύτερο θα ήταν να δώσει ουσιαστική λύση στο ζήτημα.

Πιο αναλυτικά τα αιτήματα των επιχειρηματιών 

  1.  Μηδενικό κόστος ενοικίων των επιχειρήσεων μας, για όσο διάστημα αυτές τελούν σε καθεστώς αναστολής
  2. Μείωση των ενοικίων μας, κατά 70% για ένα τουλάχιστον έτος ,με
    ταυτόχρονη χορήγηση φορολογικών ελαφρύνσεων των ιδιοκτητών
    των ακινήτων.
  3. Επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους των εργαζομένων μας για ένα τουλάχιστον έτος
  4. Παράταση των πάσης φύσεως υφιστάμενων ρυθμίσεων προς κάθε αρμόδιο φορέα και αρχή για ένα έτος
  5.  Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 24% σε 13% για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας

 

  1. Χρησιμοποίηση αδιάθετων κεφαλαίων ΕΣΠΑ με τη μορφή
    επιχορήγησης για εγκαταστάσεις επαγγελματικού εξοπλισμού
  2. Θέσπιση κινήτρων για ενίσχυση της απασχόλησης
  3. Πρόβλεψη ευνοϊκής ρύθμισης 120 άτοκων δόσεων για όλες τις ήδη υφιστάμενες υποχρεώσεις, καθώς και για όσες δημιουργηθούν έως την 31-03-2020 με έναρξη πληρωμής πρώτης δόσης τον Ιανουάριο του 2021
  4. Πάγωμα δόσεων δανείων των επιχειρήσεων για περίοδο 12 μηνών και δυνατότητα χρηματοδότησης με άτοκο κεφάλαιο κίνησης με γρήγορες διαδικασίες και χωρίς αποκλεισμούς

 

  1. Απομείωση δανείων σύμφωνα με βιώσιμες μελέτες των επιχειρήσεων
  2. Παράταση εξόφλησης επιταγών που έχουν εκδοθεί, 3 μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία επαναλειτουργίας μας
  3. Παράταση του χρόνου που απαιτείται για την προσαρμογή στις
    διατάξεις του ΦΕΚ 2213/8-6-19 και ειδικά στο άρθρο 13 , που αφορά
  4. Μεταβατικές -Καταργούμενες Διατάξεις, για 12 τουλάχιστον μήνες από την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων μας

 

Close