Οι πυρόπληκτοι ξεσπούν: Μας έστειλαν να καούμε και να πνιγούμε

Οργισμένες είναι πλέον οι αντιδράσεις των κατοίκων για τις δηλώσεις Καμμένου και καλούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας όπως και ολόκληρη την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση μιας κατοίκου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η οποία είπε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γής (!) καθώς όπως υποστήριξε οι κάτοικοι δεν είχαν καμία βοήθεια από κανέναν την κρίσιμη ώρα που η φωτιά πέρασε στο Μάτι.

Δείτε ακόμα:  Είδη πρώτης ανάγκης, σίτιση, στέγαση και στήριξη για τους πληγέντες

Όπως είναι γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χθες το πρωί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Μάτι είπε ότι ίδιος έστειλε έγκαιρα τα «βατράχια» (σ.σ. τις δυνάμεις των ΟΥΚ) για να βοηθήσουν τους κατοίκους και λίγο αργότερα στο BBC επέρριψε την ευθύνη για τα θύματα στους κατοίκους επειδή αγνόησαν τους κανόνες και τους νόμους.

Δείτε ακόμα: Πώς να βοηθήσετε τα πληγωμένα από τις πυρκαγιές ζώα

«Κανένας μα κανένας δεν ήταν δίπλα μας… Ούτε αστυνομία ούτε πυροσβεστική ούτε κανένας άλλος. Αυτό που έγινε ήταν φονικό. Είμασταν αβοήθητοι. Μας έστειλαν να καούμε και να πνιγούμε. Έκαναν νεκροταφείο το Μάτι και δεν παραιτήθηκε κανένας» σημείωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η κατοικος της περιοχής.

Η οργή ξεχειλίζει όμως και για τον Δήμαρχο Μαραθώνα καθώς όπως σημείωσε η ίδια κάτοικος ήταν κυριολεκτικά άφαντος και ότι τελικά το σπίτι του δεν κάηκε όπως ίδιος δήλωσε. «Το σπίτι του είναι μια χαρά, κάηκαν δύο τρεις φοίνικες έξω από το σπίτι του» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα:

Δείτε ακόμα:  Πού και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες απ’ τις πυρκαγιές

«Ένα άνθρωπος δεν βρέθηκε να ζητήσει μια συγνώμη».

Δείτε το video:

 

Πηγή: protothema
Close