Παιδιά φορούσαν μάσκα και έχασαν τη ζωή τους την ώρα της γυμναστικής!

Η καραντίνα έληξε πριν λίγες ημέρες και οι άνθρωποι ξεκίνησαν σιγά – σιγά να επιστρέφουν στην καθημερινότητα τους. Πολλές επιχειρήσεις έχουν ανοίξει ενώ μπορούμε πλέον να κυκλοφορούμε χωρίς να χρειάζεται να στείλουμε γραπτό μήνυμα ή να έχουμε μαζί μας υπεύθυνη δήλωση.

Φαίνεται όμως πως ένα νέο μέτρο ήρθε να αντικαταστήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και αυτό είναι η υποχρεωτική μάσκα σε κλειστούς χώρους.

Μια είδηση που έκανε γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται πως προβλημάτισε ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους που εξαρχής, είχαν τις αμφιβολίες τους για την χρησιμότητα της μάσκας. Η είδηση κάνει λόγο για κάποιους μαθητές στη Κίνα, όπου έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, φορώντας μάσκας, σύμφωνα με δημοσίευμα της dailymail. Διαβάστε παρακάτω:

Οι μαθητές έμεναν σε δυο διαφορετικές κινέζικες πόλεις και φαίνεται να κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, ενώ φορούσαν μάσκα. Ο πατέρας του 15χρονου Li δηλώνει ότι ο γιoς του έκανε χρόνια στίβο και ότι για τον θανατo του, ευθύνονταν η έλλειψη οξυγόνου από την μάσκα. Συγκεκριμένα:

Παιδιά φορούσαν μάσκα και έχασαν τη ζωή τους την ώρα της γυμναστικής!

Photo via: scmp.com

«Φορούσε τη μάσκα, ενώ έτρεχε, και ξαφνικά απλά έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στο έδαφος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο δήλωσε ότι το παιδί έφυγε ύστερα από καρδιακή προσβολή. Ο πατέρας όμως υποστηρίζει ότι ευθύνεται η έλλειψη οξυγόνου εξαιτίας της μάσκας, η έντονη ηλιοφάνεια που έκανε την άθληση ακόμη πιο δύσκολη και επιβάρυνε τον γιo του η 3μηνη αποχή από την άθληση.

Παιδιά φορούσαν μάσκα και έχασαν τη ζωή τους την ώρα της γυμναστικής!

Photo via: dailymail.co.uk

«Είχε αρκετή ηλιοφάνεια, με θερμοκρασία περί τους 20 βαθμούς. Η χρήση μάσκας σίγουρα θα επιβάρυνε την αναπνοή του».

Ο γυμναστής του σχολείου φαίνεται να διαφωνεί με αυτή τη θεωρία λέγοντας ότι:

«Δεν πιστεύω, ότι η μάσκα προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού. Αν δυσκολευόταν να αναπνεύσει, θα το είχε καταλάβει και δεν θα συνέχιζε να τρέχει φορώντας την μέχρι να σταματήσει η καρδιά του.» , και συμπληρώνει ότι πρέπει να γίνει νεκροψία για να προβούμε σε συμπεράσματα, πράγμα που οι γονείς του Li αρνούνται να κάνουν.

Παιδιά φορούσαν μάσκα και έχασαν τη ζωή τους την ώρα της γυμναστικής!

Photo via: nachedeu.com

Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι και όσων αφορά το δεύτερο παιδί που έχασε τη ζωή του καθώς έτρεχε σε αγώνες μαθητικού στίβου φορώντας μάσκα, δεν ξέρουμε αν η οικογένειά του, έχει προχωρήσει σε νεκροψία.

Το κινεζικό εκπαιδευτικό σύστημα πάντως, μετά τα πρόσφατα περιστατικά, αποφάσισε να διακόψει τέτοια μορφή άθλησης και κάθε μορφή γυμναστικών εξετάσεων και επιδείξεων, ανησυχώντας για την σωματική κατάσταση των παιδιών οντάς κλεισμένα στο σπίτι για 3 μήνες. Τα μέτρα θα τηρηθούν μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Απριλίου.

Ο επικεφαλής καθηγητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Xinhua στη Σαγκάη δηλώνει ότι οι μαθητές μπορεί να κατέρρευσαν διότι έπασχαν από προβλήματα στη καρδιά ή άλλα προβλήματα υγείας που απλά δεν είχαν ακόμη διαγνώσει. Συγκεκριμένα ο Dr Ren τονίζει:

O θάνατος του παιδιού μπορεί να συνδέεται με καρδιακά προβλήματα που δεν είχαν εντοπιστεί νωρίτερα και που με την απότομη άσκηση έπειτα από πολλές ημέρες καραντίνας να βγήκαν στην επιφάνεια. Σε κάθε περίπτωση, το να φορά κανείς μάσκα κατά την άθληση σίγουρα επηρεάζει την ποσότητα οξυγόνου που εισπνέει το άτομο, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα προκαλέσει θάνατο.»

Τέλος, ακόμη ένας 16χρονος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της γυμναστικής στη Κίνα, όμως ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν φορούσε ή όχι μάσκα.

Photo cover via: slide.gd.sina.com.cn

Close