Παιδιά προκαλούν στο Διαδίκτυο: «Πήδα απ’ το παράθυρο, εύκολο είναι»

Ανατριχιαστικό είναι το γεγονός ότι αυτές οι προκλήσεις (challenges) αφορούν  παιδιά δημοτικού, ηλικίας 7 – 9 χρονών.

Δεν έχουν τέλος ούτε και όρια οι προκλήσεις που βάζουν τα παιδιά μεταξύ τους συνομιλώντας διαδικτυακά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιδρυτής και Πρόεδρος του «CSI Institute – Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας», Μανώλης Σφακιανάκης, ενώ τα παιδιά «τσατάρουν στο σπίτι ήσυχα είναι πιθανό να γίνει το μοιραίο».

Δείτε επίσης : Παιδί και Ίντερνετ: Βρήκαμε τον σούπερ τρόπο για να προστατέψουμε τα παιδιά από τους κινδύνους του Διαδικτύου

Αυτό γιατί τα παιδιά μπαίνουν, μεταξύ τους, σε μία διαδικασία προκλήσεων για το ποιος θα κάνει το πιο δύσκολο, σπάνιο, επικίνδυνο..

Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνομιλιών:

– Θα φτιάξω ένα βίντεο με προκλήσεις. Γράψτε μία ο καθένας
– Πήδα από το παράθυρο
– Οκ. Εύκολο είναι. Το ‘χω
– Ε;
– Κι όμως θα το δεις στο βίντεο

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως, εν τέλει, πράγματι, ο κίνδυνος για τα νέα παιδιά δεν είναι έξω.. Αλλά μέσα στο σπίτι(!).

Βεβαίως, το πιο τρομακτικό από όλα είναι ότι αυτές οι προκλήσεις (challenges) αφορά σε παιδιά δημοτικού, ηλικίας 7 – 9 χρονών, και φυσικά από ότι φαίνεται έχουν μπει και αυτά σε λόγο κυνηγού των «Like», με σκοπό να κάνουν κάτι «Viral». Έχουν όμως – έχουν πλήρη άγνοια κινδύνου σύμφωνα με το newsbomb.gr .

Δείτε επίσης : Το παιδί ψάχνει ακατάλληλο περιεχόμενο στο internet: Συμβουλές αντιμετώπισης

Να σημειωθεί πως οι ειδικοί αναφέρουν ότι ένα παιδί πρέπει να παίρνει κινητό τηλέφωνο και να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο από 14 ετών.

 

Close