Παιδί και Ίντερνετ: Βρήκαμε τον σούπερ τρόπο για να προστατέψουμε τα παιδιά από τους κινδύνους του Διαδικτύου

Τι μου κάνετε; Σήμερα θα ήθελα να σας γράψω για ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και καιρό. Η μικρή μου μεγάλωσε, (αχ πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια ), και όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας, μου ζητάει και αυτή συνέχεια να μπαίνει στο Ίντερνετ. Όπως γνωρίζουμε αυτό αποτελεί κλειδί ενημέρωσης, πληροφόρησης αλλά και επικοινωνίας στις μέρες μας αλλά παρά τα οφέλη του , υπάρχουν πολλοί κρυφοί κίνδυνοι εκεί μέσα για τα παιδάκια μας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα επικίνδυνα διαδικτυακά παιχνίδια όπως ήταν η «Μπλέ Φάλαινα», και μόνο που το θυμήθηκα αναστατώθηκα. Επίσης, δεν είναι λίγες φορές που έχουμε ακούσει ότι παιδιά πέφτουν θύματα λεκτικής βίας και όχι μόνο, μέσα από τα Κοινωνικά δίκτυα, και ποιος μου λέει εμένα ότι το δικό μου παιδί δεν μπορεί να είναι το επόμενο θύμα;

Έτσι δεν θα σας κρύψω ότι κάθε φορά που η μικρή είναι στον υπολογιστή για κάποια εργασία ή να ακούσει , να δει κάποιο βιντεάκι στο Youtube τρέμει το φυλλοκάρδι μου. Και κακά τα ψέματα όποιος λέει οτι βρίσκεται κάθε ώρα και λεπτό πάνω από το παιδί, αν έχει και άλλα παιδάκια ή με τόσες δουλειές μέσα στο σπίτι, ή ακόμη και όταν πρέπει να πάει στο μπάνιο, λέει την μισή αλήθεια…

Δεν λέω ότι είναι ακατόρθωτο αλλά ο απόλυτος έλεγχος δεν πίστευα ότι μπορεί να υπάρξει. Το έψαξα λοιπόν λίγο παραπάνω καθώς οι εποχές είναι δύσκολες και οι κίνδυνοι πολλοί καθώς δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι και έπεσα πάνω σε κάτι πολύ ενδιαφέρον; Ειλικρινά δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο.
Ανακάλυψα τις λύσεις που δίνει το COSMOTE Family , οι οποίες στηρίζονται στην ασφάλεια των παιδιών στον Κόσμο του Ίντερνετ. Οι λύσεις που προσφέρει το COSMOTE Family είναι ότι χρειαζόμαστε εμείς οι γονείς! Ειλικρινά ενθουσιάστηκα! Θα μπορώ να ελέγχω την Ηρώ μου και δεν θα αγχώνομαι για το κοριτσάκι μου. Κάθε λύση είναι ξεχωριστή και θα μου λύσει τα χέρια! Με την εξελιγμένη εφαρμογή γονικού ελέγχου COSMOTE Family Safety, μπορούμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο , καθώς μας παρέχεται η κάθε πληροφορία που θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τα παιδάκια μας ασφαλή!

Και επειδή η μικρή περνάει ώρες με το κινητό, και βλέπω κάτι παραφουσκωμένους λογαριασμούς, τα νέα οικογενειακά προγράμματα COSMOTE Mobile Family με όρια χρήσης στα mobile data θα με σώσουν πραγματικά! Θα βάλω όρια στην μικρή μου, με τον πιο εύκολο τρόπο. Ένα άλλο που μου έκανε εξαιρετική εντύπωση είναι το εκπαιδευτικό portal e-parenting.gr, που εκεί υπάρχουν σημαντικές συμβουλές για εμάς τους γονείς που δεν γνωρίζουμε και πολλά από Ίντερνετ ώστε να είμαστε «δίπλα στο παιδί»! Έχω και ένα σούπερ μυστικό για εσάς που δεν πολύ ασχολείστε με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης !! Εκεί μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το Instagram, τι είναι τα Instagram stories , τα hashtags και πολλά άλλα και πλέον δεν θα κοιτάτε τα παιδιά σας σαν εξωγήινοι, όταν μιλάνε για αυτά!! Έτσι μπορείτε να μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε για να είστε δίπλα στα αγγελούδια σας και να έχετε τη δυνατότητα να τα προστατέψετε!

Πφφ.. Δεν θα σας κρύψω ότι μου έφυγε ένα άγχος.. Έχετε μπει και εσείς στην διαδικασία να ψαχτείτε λίγο παραπάνω για αυτό το θέμα; Πως αντιμετωπίζετε τη σχέση που έχει το παιδί σας με το Ίντερνετ; Ήταν εύκολο να του βάλετε όρια; Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε! Αυτό που οφείλουμε σαν γονείς είναι να προστατέψουμε τα καμάρια μας, καθώς όλοι θέλουμε το καλύτερο για αυτά. Και τι καλύτερο από μια ασφαλή πλοήγηση, υπό τον δικό μας έλεγχο!
Φιλάκια Πολλά!!!

Close