Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ  – Συναγερμός : Τι αλλάζει για φέτος  – Σε αναβρασμό οι γονείς

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Στις 10 απουσίες κόβεται η επιδότηση- Η φετινή αλλαγή που φέρνει σε απόγνωση τους γονείς 

Με τις Ιώσεις, λαρυγγίτιδες, ωτίτιδες και τα κρούσματα κορονοϊού να κάνουν «θραύση» στους παιδικούς σταθμούς, οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν και την γραφειοκρατία της ΕΕΤΑΑ. Για πρώτη φορά φέτος, έχει εισαχθεί ο αριθμός 10 αδικαιολόγητων απουσιών των παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς.

Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, εφόσον οι αδικαιολόγητες απουσίες που σημειώσει ένα παιδί είναι πάνω από 10, η ΕΕΤΑΑ δεν καταβάλει στον Φορέα το αντίτιμο του voucher για τον μήνα αναφοράς.

Δείτε  επίσης : Σχολικές αργίες 2022-2023: Πότε πέφτουν

Μέχρι και πέρσι οι γονείς με μία απλή ίωση κρατούσαν τα παιδιά, όσοι είχαν δυνατότητα, στο σπίτι προκειμένου να το ξεπεράσουν. Φέτος, τα κρατούν στο σπίτι αλλά πρέπει να τρέχουν και στους παιδιάτρους για να λάβουν το απαιτούμενο χαρτί για να δικαιολογήσουν τις απουσίες και να μην «χρεωθούν» στο τέλος του μήνα.

Είναι μία αλλαγή στα voucher της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς που έχει φέρει πέρα από εκνευρισμό και μεγάλα έξοδα για τους γονείς σύμφωνα με το dikaiologitika.gr  καθώς, πολλοί αναγκάζονται να τρέχουν στους παιδιάτρους για να τους ανανεώνει το χαρτί δικαιολογημένης απουσίας του παιδιού τους από τον παιδικό σταθμό.

Δείτε επίσης : Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα του 2022

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ – Συναγερμός : Η ΕΕΤΑΑ βάζει όριο στις απουσίες – Σε απόγνωση οι γονείς

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω στον οδηγό της ΕΕΤΑΑ, οι παιδικοί σταθμοί θα πρέπει να μεριμνούν για την συγκέντρωση και αποστολή στην ΕΕΤΑΑ, των απαραίτητων δικαιολογητικών απουσίας (βεβαίωση γιατρού/ νοσοκομείου) των ωφελούμενων παιδιών, όταν αυτές υπερβαίνουν τις 10, το αργότερο έως τις πρώτες 5 εργάσιμες του επόμενου μήνα, από αυτόν που αφορούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close