Πάνω από 3000 tablet και laptop θα δοθούν στα σχολεία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Στην προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να μην μείνει κανένας μαθητής εκτός του εκπαιδευτικού συστήματος, θα δοθούν μέσα απο δωρεές ιδιωτικών φορέων πάνω από 3000 τάμπλετ και λάπτοπ.

Όσα παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μάθημα στα σχολεία, θα λάβουν από το σχολείο για προσωρινή χρήση από έναν υπολογιστή, για να κάνουν εξ αποστάσεως μαθήματα.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε η δωρεά 3.070 συσκευών tablet και 80 laptop, αξίας άνω των 645.000 ευρώ. Η σημαντική αυτή δωρεά έρχεται να προστεθεί στις 15.200 συσκευές τάμπλετ και 2.200 φορητούς υπολογιστές, συνολικής αξίας 2,48 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν δωρίσει ιδιωτικοί φορείς, επιπλέον του τεχνολογικού εξοπλισμού που έχει ήδη διοχετευθεί στα σχολεία μας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και του πρόσθετου που δρομολογείται μέσω ΕΣΠΑ

Ο εν λόγω εξοπλισμός, που είναι καθ’ οδόν για σχολικές μονάδες, κυρίως πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα αποτελεί περιουσία των σχολείων και θα διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, και κυρίως για να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Ο ακριβής αριθμός των συσκευών ανά σχολείο καθορίζεται με βάση το ύψος των δωρεών, το μαθητικό πληθυσμό και τον υφιστάμενο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων..

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά τους νέους δωρητές Για τις δωρεές τους, συνολικού ύψους άνω των 645.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 3.150 συσκευές φορητών υπολογιστών και τάμπλετ για δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.:

– τον Όμιλο QUEST (με θυγατρικές εταιρείες iSquare, Info Quest Technologies, Uni Systems, ACS, Cardlink και Quest Energy) για την προσφορά 1000 Apple iPad 4G,
– την Anytime της INTERAMERICAN για την προσφορά 1.500 tablets,
– την ACCENTURE από το χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών,
– την ELPEDISON από το χώρο της ενέργειας,
– την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ από το χώρο των μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων,
– το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και
– το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ,

 

Close