Παντελής Παντελίδης: Η πορεία ενός… φαινόμενου με το συγκλονιστικο τέλος (vids)

Ένας χρόνος χωρίς τον Παντελή Παντελίδη. Τον καλλιτέχνη φαινόμενο που δημιούργησε έναν… μύθο με την πρωτοφανή επιτυχία του και το απρόοπτο τέλος, στα πρότυπα των δραμάτων που βλέπουμε στους κινηματογράφους.

Τα φώτα της σκηνής έσβησαν για τον ίδιο εδώ και ένα χρόνο, όμως ο Παντελής Παντελίδης θα εξακολουθεί να κρατά συντροφιά με τα τραγούδια της σύντομης αλλά επιτυχημένης δισκογραφίας του.

Απασχόλησε περισσότερο από όλους, μίλησε λιγότερο από όλους.

Ο Παντελής Παντελίδης είναι η ονειρική περίπτωση του αυτοδημιούργητου – αυτοδίδακτου μουσικού και τραγουδιστή που κατακτά «εν μία νυκτί» ολόκληρη τη χώρα.

Είναι το έμφυτο φωνητικό ταλέντο, ο αυθορμητισμός στη γραφή που ήταν αναπόφευκτο να μην προσελκύσει τη συζήτηση από τον κενόδοξο καθωσπρεπισμό. Είναι ο σκληροτράχηλος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που άλλαξε προορισμό και βρέθηκε στις σημαντικότερες δισκογραφικές εταιρείες και στα λαμπερότερα νυχτερινά κέντρα. Είναι ο ευαίσθητος τραγουδιστής που άγγιξε με αμεσότητα ένα αξιοσημείωτο αριθμητικά κομμάτι του κοινού, το οποίο του εξέφρασε πρωτόγνωρη αγάπη με τις πιο απίθανες αφιερώσεις σε γκράφιτι, τατουάζ και προσωπικά αντικείμενα.

Ανέτρεψε τα δεδομένα, σάρωσε, απομυθοποίησε το στερεότυπο των αστέρων. Συνθετικά πάτησε πάνω σε καθαρές φόρμες του λαϊκού τραγουδιού, διατηρώντας γνήσια και ανόθευτα τα ακούσματά του. Είναι το «φαινόμενο», ο χαρακτηρισμός που το απέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Στο απόγειο της καριέρας του ο Παντελής Παντελίδης, γεμάτος δίψα για δημιουργία, έχασε τη ζωή του εξαιτίας ενός απρόσμενου τροχαίου δυστυχήματος.

Η αρχή

Το όνειρο δε φάνταζε ακόμη πραγματικότητα, όταν ο τραγουδιστής ξεκινούσε δειλά – δειλά να μεταφορτώνει στο YouTube μία σειρά βίντεο με τον ίδιο να τραγουδά τις δημιουργίες του. Οι χρήστες της γνωστής πλατφόρμας και των κοινωνικών δικτύων δεν άργησαν να ανακαλύψουν τον εκκολαπτόμενο τραγουδιστή, στις αρχές του 2012. Ο διαμοιρασμός των ερασιτεχνικών εκείνων μαγνητοσκοπήσεων αυξήθηκε με ραγδαίους ρυθμούς μαζί με τους ψιθύρους για το νεαρό, άγνωστο ακόμη στους πολλούς, άτομο.

Όπως δήλωσε αργότερα με αφοπλιστικό τρόπο, μεταφόρτωσε τα συγκεκριμένα βίντεο ώστε να υπάρχουν τα τραγούδια του αποθηκευμένα σε ασφαλέστερο περιβάλλον.

Ένα «Δεν Ταιριάζετε» ταίριαξε απόλυτα με την επιτυχία

Ο ολοένα ανερχόμενος θόρυβος έλκυσε την προσοχή και το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιρειών. Με συνοπτικές διαδικασίες ο Παντελής Παντελίδης βρίσκεται στο δυναμικό της μεγαλύτερης δισκογραφικής οικογένειας στην Ελλάδα, στη Minos EMI. Τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφορεί επίσημα το debut single του τραγουδιστή με τίτλο «Δεν Ταιριάζετε Σου Λέω». Το τραγούδι ταίριαξε σε πλήρη βαθμό με την επιτυχία και έγινε το απόλυτο hit του καλοκαιριού.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close