Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για το θάνατο των τριών παιδιών – Ξεκινά νέος κύκλος  καταθέσεων

Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα  – Τα 10 ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.  Ξεκινά νέος κύκλος καταθέσεων

Αρχίζει τα επόμενα 24ωρα ένας κύκλος περίπου 25 καταθέσεων γιατρών, νοσηλευτών και ιδιωτών, από τις οποίες τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να διακριβώσουν τις συνθήκες θανάτου – μέσα σε 32 μήνες – των τριών κοριτσιών, ηλικίας έξι μηνών, τριάμισι και εννέα ετών, της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα.

Πρόκειται για κάποιες πρωτοφανείς συμπτώσεις που μπορεί να συμβούν μόνο σε μία οικογένεια στον κόσμο, όπως εκτίμησαν σε τηλεοπτική συνέντευξη οι γονείς των τριών άτυχων κοριτσιών, ή μπορεί να υποκρύπτεται κάτι «σκοτεινό» που δεν αφορά τον νόμο των πιθανοτήτων;

Δείτε επίσης : Γυναικοκτονία στα Γιάννενα: τη σκότωσε μετά από καυγά

Απάντηση σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα καλούνται να δώσουν τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που αρχίζουν τα επόμενα 24ωρα έναν κύκλο περίπου 25 καταθέσεων γιατρών, νοσηλευτών και ιδιωτών προκειμένου να διακριβώσουν τις συνθήκες θανάτου, μέσα σε 32 μήνες, τριών κοριτσιών, ηλικίας έξι μηνών, τριάμισι και εννέα ετών, της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα.

Καθότι φαίνεται σε αυτή την τραγική υπόθεση να υπάρχουν ελλιπείς ή εσφαλμένες γνωματεύσεις για ορισμένα από τα παιδιά, κάτι που διευρύνει το μυστήριο και ίσως κόστισε τη ζωή της εννιάχρονης Τζωρτζίνας που κατέληξε στα τέλη Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Παράλληλα, ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση προκάλεσε σύμφωνα με το megatv.com η πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του ζευγαριού. Δημιούργησε, όμως, και νέα ερωτήματα για τον τρόπο που «έφυγαν» τα ανήλικα κορίτσια, τα οποία τα κρίσιμα λεπτά δεν είχαν στο πλευρό τους ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι γιατροί, από την πλευρά τους, ήδη μιλούν για αρκετές διαφοροποιήσεις στις αναφορές των γονιών (και κυρίως της τραγικής μητέρας) από τα πραγματικά περιστατικά.

Δείτε επίσης : Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις με τον θάνατο των 3 παιδιών

Ο πρώτος αιφνίδιος θάνατος ήταν αυτός του δεύτερου κοριτσιού της οικογένειας, της Μαλένας, σε ηλικία τριάμισι ετών, τον Απρίλιο του 2019, όταν νοσηλευόταν στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» με λευχαιμία, που θεωρούνταν απολύτως ελέγξιμη και ιάσιμη.

Οι γονείς, στη συνέντευξή τους, ανέφεραν ότι ο θάνατός της επήλθε μετά την πρώτη χημειοθεραπεία, την ένατη ημέρα νοσηλείας, όμως γιατροί του νοσοκομείου ανέφεραν ότι είχε προηγηθεί άλλη πολυήμερη χημειοθεραπεία, μη ενέσιμη. Ο θάνατος του κοριτσιού αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια, παρότι είχε υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ανάμεσα σε αυτές και ηπατολογικές, οι οποίες δεν έδειξαν κανένα πρόβλημα, γεννώντας περαιτέρω ερωτήματα για το πώς τελικά κατέληξε από τέτοιου είδους ανεπάρκεια ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις της ήταν «καθαρές».

Τον Μάρτιο του 2021 η μητέρα ανέφερε ότι βρήκε, μαζί με συγγενή της, χωρίς σφυγμό το έξι μηνών κοριτσάκι τους, την Ίριδα, μέσα στην κούνια του. H ίδια είπε, τότε, ότι δίπλα στο βρέφος βρήκε ένα πανάκι με αίμα. Η οικογένεια του κοριτσιού ζήτησε διάγνωση από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αντιγόνη Μητσέλου που προσδιόρισε ότι αιτία θανάτου ήταν η σπάνια αγενεσία βλεφοκόμβου. Δηλαδή διαπιστώθηκε ότι από τον καρδιακό μυ έλειπε ένας όζος που λειτουργεί ως φυσιολογικός βηματοδότης της καρδιάς.

Δείτε επίσης  : Φως στο Τούνελ Πάτρα: Τι είπε η μητέρα των τριών παιδιών στην Αγγελική Νικολούλη

Η μητέρα, στην τηλεοπτική συνέντευξη, ανέφερε ότι το κοριτσάκι είχε παρουσιάσει μόνο μικρό καρδιολογικό πρόβλημα (φύσημα) και προσδιόρισε ότι η σπανιότητα του συγκεκριμένου νοσήματος είναι της τάξης του ενός περιστατικού στη χώρα. Γιατροί, ωστόσο, αντιτείνουν ότι η συχνότητα της αγενεσίας βλεφοκόμβου είναι πολύ πιο μικρή, έως ανύπαρκτη. Και συμπληρώνουν ότι «αφού η μητέρα είχε πραγματοποιήσει καρδιακό έλεγχο για να εντοπίσει το φύσημα, είναι περίεργο που δεν εντοπίστηκε η ζωτικής σημασίας έλλειψη του βλεφοκόμβου που αποτυπώνεται με ευκρίνεια σε τέτοιες εξετάσεις.

Ακόμη, η ανακάλυψη του αίματος στο πανάκι του μωρού δεν δείχνει ανακοπή αλλά πιθανόν αποφρακτικό θάνατο που δημιουργεί πνευμονικό οίδημα».

Ανακοπή

Επιπλέον ερωτήματα προέκυψαν με τον πρόσφατο θάνατο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» – κι ενώ νοσηλευόταν σε θάλαμο, με παρούσα μόνο τη μητέρα – της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας. Τα προβλήματα υγείας της εμφανίστηκαν τον Απρίλιο του 2021 όταν εισήχθη για εξετάσεις στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, με τη μητέρα να δηλώνει ότι είχε πόνους στην κοιλιά, παρουσίαζε βυθίσεις – με αναφορές για γαστρεντερίτιδα, βρογχοπνευμονία κ.λπ. Γιατροί της εν λόγω νοσηλευτικής μονάδας σημειώνουν, εντούτοις, ότι οι εξετάσεις δεν ανέδειξαν οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα.

Όμως, αιφνιδιαστικά, και ενώ πάλι το κορίτσι βρισκόταν στον θάλαμο χωρίς παρουσία γιατρών ή νοσηλευτών, φέρεται να έπαθε ανακοπή για άγνωστο λόγο. Συνήλθε αρκετή ώρα αργότερα, ύστερα από προσπάθειες ανάνηψης, αλλά είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Δείτε επίσης : Πάτρα: Oι γιατροί της Τζωρτζίνας ειδοποίησαν την αστυνομία

Ακολούθησε νοσηλεία σε ΜΕΘ στην Πάτρα, ενώ ακολούθησαν εκτεταμένοι έλεγχοι στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, χωρίς και πάλι να προκύψει ότι το κορίτσι είχε πρόβλημα στην καρδιά. Οι γιατροί του Ωνασείου τοποθέτησαν, μάλιστα, απινιδωτή στην άτυχη εννιάχρονη, από τον οποίο εκ νέου φάνηκε ότι δεν παρουσίαζε οποιαδήποτε καρδιακή αρρυθμία.

Παράλληλα, οι ίδιοι γιατροί προχώρησαν σε γενετικό έλεγχο, χωρίς να εντοπιστεί κληρονομική προδιάθεση. Οι γονείς, ωστόσο, στη συνέντευξή τους ανέφεραν – για να καταδείξουν την αστάθεια της κατάστασης της κόρης τους – ότι διασωληνώθηκε στο Ωνάσειο.

Παρ’ όλα αυτά, γιατροί που γνωρίζουν την πορεία της υγείας της επεσήμαναν ότι ουδέποτε διασωληνώθηκε στο εν λόγω καρδιοχειρουργικό κέντρο, επαναλαμβάνοντας ότι σε όλες τις φάσεις της παραμονής της σε νοσοκομεία δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα όταν ήταν παρόντες οι γιατροί και ότι αυτά εμφανίζονταν περιέργως όταν έμενε χωρίς επιτήρηση στον θάλαμο νοσηλείας.

Τα 9+1 ερωτήματα

Αυτά είναι τα 9+1 ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσουν μέσω της έρευνας οι δικαστικές και αστυνομικές Αρχές:

Δείτε επίσης : Πάτρα : Η πρώτη συνέντευξη του ζευγαριού μετά την απώλεια των τριών κοριτσιών-Βίντεο

– Εάν στη Μαλένα υπήρξε σωστή διάγνωση, καθώς και εάν δεν κατέληξε από χρόνια, αλλά οξεία ηπατική ανεπάρκεια, η οποία οφείλεται σε φάρμακα ή άλλα σκευάσματα που ελήφθησαν από τη φλέβα ή το στόμα και δεν βρέθηκαν.

– Τι ακριβώς αναζήτησαν οι τυπικές τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας.

– Πού οφείλονται οι εκδορές στη μύτη της Μαλένας.

– Εκτιμούν ότι πρέπει να γίνει, άμεσα, επανεξέταση στο δείγμα της Μαλένας για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για ηπατική ανεπάρκεια ή έχει γίνει λάθος στη διάγνωση.

– Εκτιμούν ότι πρέπει να επανεξεταστούν τα όργανα της Ίριδας για να διαπιστωθεί εάν όντως έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου ή όχι ή εάν το βρέφος είχε ευρήματα ηπατικής ανεπάρκειας λόγω λήψης φαρμάκων.

– Παράλληλα, περιμένουν τα αποτελέσματα του πλήρους ελέγχου (τοξικολογικών και ιστολογικών) εξετάσεων στην Τζωρτζίνα.

Χρειάζεται κοινή διάγνωση

– Όπως λένε πρέπει να γίνει συσχετισμός των αποτελεσμάτων και να επανεξεταστούν από τον ίδιο παθολογοανατόμο, προκειμένου να προκύψει μια κοινή διάγνωση και για τα τρία παιδιά.

– Να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ο βηματοδότης της Τζωρτζίνας, ο οποίος ετάφη μαζί της. Όπως λένε πρέπει να παραληφθεί από τις Αρχές για να εξεταστούν τα δεδομένα.

Δείτε επίσης : Η μητέρα των 3 κοριτσιών από την Πάτρα ήταν έγκυος όταν η μικρή Τζωρτζίνα μπήκε στο νοσοκομείο – Γιατί διέκοψε την κύηση;

– Να αναζητηθεί η κλινική διάγνωση από τους ιατρούς για τα αίτια ανακοπής της Τζωρτζίνας που προκάλεσε τη βαριά αναπηρία της τον Απρίλιο του 2021, ενώ δεν προϋπήρχε πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το άτυχο κορίτσι νοσηλευόταν τουλάχιστον για τρεις μήνες και τα αίτια του επεισοδίου δεν μπορεί να μη διαγνώστηκαν από το Ωνάσειο.

– Να ερευνηθεί για ποιο λόγο η μητέρα των παιδιών ενώ τον Μάρτιο του 2021 ήταν έγκυος αποφάσισε να προκαλέσει έκτρωση, ισχυριζόμενη ότι φοβήθηκε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα, άποψη η οποία δεν συνάδει με τα αποτελέσματα του γενετικού ελέγχου που έγινε σε εκείνη και στον άνδρα της και τα οποία βγήκαν καθαρά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close