Πάτρα: Ο Κούγιας προτίθεται να καταθέσει μηνήσεις Καρακούκη, Καλόγρηα και εφημερίδα ΜΠΑΜ

Υπόθεση Πάτρας : Ο συνήγορος της Ρουλάς Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας επιμένει στον θεσμικό χειρισμό της υπόθεσης και  δεν πρόκειται ν‘ αφήσει αναπάντητες τις παράνομες διαρροές στοιχείων της δικογραφίας.

Χλωμό έως ανύπαρκτο είναι το ενδεχόμενο να κατατεθεί αίτηση αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου από τον συνήγορο υπεράσπισής της, Αλέξη Κούγια.

Χθες ο κύριος Κούγιας μίλησε στην ιστοσελίδα pelοp.gr. O έμπειροs ποινικολόγοσ, ο οποίος, αντιθέτως, ως προτεραιότητα του έχει την «αποδόμηση» του πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι εισαγγελικές αρχές και άσκησαν δίωξη κατά της εντολέως του για ανθρωποκτονία κατά συρροή των δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ιριδας.

Πάτρα: Κατέθεσαν πρώτοι μάρτυρες για τους θανάτους της Μαλένας και τις Ίριδας

Δείτε ακόμη Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ

Ο κ. Κούγιας επιμένει στον θεσμικό χειρισμό της υπόθεσης και όπως τονίζει, δεν πρόκειται ν‘ αφήσει αναπάντητες τις παράνομες διαρροές στοιχείων της δικογραφίας.

Δείτε ακόμη Απέραντη θλίψη : Στην γειτονιά των Αγγέλων ο μικρός Άγγελος

Ειδικότερα, προτίθεται να καταθέσει μηνύσεις κατά των δύο ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα και κατά της εφημερίδας «Μπαμ», που δημοσίευσε το πόρισμά τους, θεωρώντας πως παραβιάστηκε κατάφωρα η αρχή της μυστικότητας της προκαταρκτικής εξέτασης για το θάνατο των δύο κοριτσιών.

Δείτε ακόμη Αδιανόητο περιστατικό : Πατέρας κλείδωσε το 20 μηνών παιδί του στο αυτοκίνητο και πήγε για μπάνιο

Οσον αφορά την αξιοποίηση τεχνικών συμβούλων για να αντικρουστούν το σκεπτικό και το συμπέρασμα του πορίσματος των δύο ιατροδικαστών, σύμφωνα με το pelop.gr, ο κ. Κούγιας αρκέστηκε να πει ότι «συνεργαζόμαστε με κορυφές της ιατροδικαστικής επιστήμης».

Υπόθεση Πάτρας: «Μάχη» των ιατροδικαστών – «Καίνε» οι καταθέσεις τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πολύωρες καταθέσεις έδωσαν στην ανακρίτρια ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας, οι οποίοι έχουν συντάξει το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη, για τη δολοφονία των οποίων κατηγορείται η μητέρα του Ρούλα Πισπιρίγκου.

Δείτε ακόμη Αδιανόητο περιστατικό : Πατέρας κλείδωσε το 20 μηνών παιδί του στο αυτοκίνητο και πήγε για μπάνιο

Οι δύο ιατροδικαστές επιβεβαίωσαν και ενώπιον της δικαστικής λειτουργού τα επιστημονικά τους συμπεράσματα, δηλαδή ότι ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός και δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Το πόρισμα αυτό εξάλλου, όπως είναι ήδη γνωστό ήταν καθοριστικό στο να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Δείτε ακόμη Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος τη Δευτέρα (5/9/22) στην Αττική

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα πορίσματα και το τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση. «Πρέπει να πούμε ότι σε μία τέτοια υπόθεση, ορθώς καλούνται οι συνάδελφοι να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.

Όταν υπάρχει μία πραγματογνωμοσύνη και εδώ προφανώς υπάρχουν περισσότερες πραγματογνωμοσύνες, αυτοί που μπορούν να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις και να ερμηνεύσουν τα ευρήματα και τους μηχανισμούς θανάτου είναι οι ίδιοι οι ιατροδικαστές», ανέφερε αρχικά.

Δείτε ακόμη Έφυγε απο τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Φρύνη Αρβανίτη

«Ουσιαστικά οι πραγματογνωμοσύνες έχουν πραγματοποιηθεί σε πραγματικούς χρόνους, οι μεν πρώτοι συνάδελφοι έκαναν τις νεκροψίες – νεκροτομές σε έναν χρόνο «ανύποπτο», από εκεί και πέρα η έκθεση των Καρακούκη – Καλόγρηα έδωσε ένα άρτιο επιστημονικό αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμη ΣΟΚ: Άνδρας ήταν νεκρός στην σκεπή του σπιτιού του για δύο ημέρες

Πριν φτάσουμε στον τελευταίο συνήγορο της κατηγορουμένης, οι προηγούμενοι είχαν δηλώσει και γραπτώς και δημόσια ότι στηρίζουν την επιστημονική άποψη. Οι προηγούμενοι δικηγόροι ήταν γιατί έθεσαν αφενός τις αιτίες θανάτου δημόσια, αφετέρου ακούγονταν απόψεις που ήταν επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία για παράδειγμα», πρόσθεσε.

Δείτε ακόμη Πάτρα: Αποκαλυπτικός ο ογκολόγος της Μαλένας

«Δεν μπορεί ο κόσμος να γνωρίζει ότι θα χάσει το παιδί του από ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να έχει ένα σημάδι είτε κλινικό είτε εργαστηριακό και ξαφνικά να υπάρχει μία τέτοια θανάτου», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close