Πέθανε στα 63 του χρόνια, ο ηθοποιός Νίκος Χύτας

Στα 63 του χρόνια έφυγε ο ηθοποιός Νίκος Χύτας. Ποιος ήταν ο απλός κι αγαπητός ηθοποιός που έγινε ευρύτερα γνωστός από τα «Μυστικά της Εδέμ».

Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο έφυγε σήμερα από το ζωή ο γνωστός ηθοποιός, Νίκος Χύτας.

Απλός κι ιδιαίτερα αγαπητός, ο Νίκος Χύτας υπηρέτησε την τέχνη στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Συμμετείχε στα «Μυστικά της Εδέμ» και παρότι ο ρόλος του δεν ήταν και τόσο συμπαθής στο κοινό, οι τηλεθεατές τον εκτίμησαν ιδιαίτερα ως ηθοποιό.

Εκτός από την τέχνη, ο Νίκος Χύτας λάτρευε τη γη, το χωριό του και την ακριτική Κάσο, νησί από το οποίο κατάγεται η σύζυγός του Βιργινία Βιντιάδη με την οποία απέκτησε τον 23χρονο σήμερα Μάνο, και στο οποίο πέρασε το τελευταίο καλοκαίρι του.

Ηταν προσωπική του επιλογή να κατοικεί μακριά από το κέντρο, κοντά στο βουνό, καλλιεργώντας στον κήπο του λαχανικά και φρούτα του. «Όταν ήμουν μικρός κι επειδή ο πατέρας μου ήταν ιερέας ήθελα να ασχοληθώ με τα εκκλησιαστικά. Βλέποντας όμως ότι υπήρχε περιορισμός και δεν υπήρχε ελευθερία στη σκέψη το απαρνήθηκα. Θα ήθελα όμως να ασχοληθώ με τη γη. Αγαπώ ιδιαίτερα τη φύση και γι’ αυτό επέλεξα να μείνω μακριά από το κέντρο κοντά σε δάσος. Το μότο της ζωής μου είναι «πάλευε και φέρε αποτελέσματα». Ότι έχω φτιάξει μέχρι τώρα είναι αποτέλεσμα πολλής δουλειάς. Γενικά προσπαθώ να είμαι άνθρωπος της ουσίας», είχε πεί, μεταξύ άλλων στο Τηλέραμα.

Είχε πάρει μέρος σε δεκάδες τηλεοπτικά σίριαλ, ταινίες και θεατρικές παραστάσεις όπως οι Μήδεια, Κρείσσων των Εμών Βουλευμάτων (2016), Το τρίτο στεφάνι (2011), «Μυστικά της Εδέμ», 7 θανάσιμες πεθερές, Γκασταρμπάιτερ, Μαντώ Μαυρογένους (1983), Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα, Δανεικός πατέρας, Σοφία… Ορθή, Σύνορα αγάπης, Φάκελος Πολκ στον αέρα (1992), Η μικρή μας πόλη (2003), Ποντικοπαγίδα (1995), Η γυνή να φοβείται τον άνδρα (2003) κ.ά.

Ο ίδιος ασχολήθηκε και με τα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος Παιανίας.

Πηγή: thetoc.gr
Close