Χριστουγεννιάτικη- διακόσμηση- στα- παράθυρα-: 35 -ιδέες-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: 35 ιδέες. Υπέροχες ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα των σπιτιών σας αλλά και του επαγγελματικού σας χώρου. Γιατί έξω από τα παράθυρα οι άνθρωποι θαυμάζουν την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας.

Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι η αγαπημένη ασχολία μικρών και μεγάλων κάθε Χριστούγεννα. Οι μικροί λατρεύουν να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και αγαπούν πολύ να βάζουν εκείνοι το αστέρι στην κορυφή των χριστουγεννιάτικων δέντρων. Επίσης αγαπούν τα φωτεινά λαμπιόνια και τις γιορτινές γιρλάντες.

Οι μεγάλοι κοπιάζουν κάθε χρόνο να ανανεώσουν την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τόσο στο σπίτι όσο και στην δουλειά τους. Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού είναι σε θέση να σε βάλει στο κλίμα της εποχής και εσένα αλλά και τους καλεσμένους σου.

Δείτε ακόμα O Σπύρος Σούλης στόλισε ένα πανέμορφο και εντυπωσιακό δέντρο- Μας δείχνει βήμα βήμα πως και μας δίνει ιδέες! (εικόνες)

Κι αφού μιλήσαμε για την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στην κουζίνα και σας δείξαμε μερικές έξυπνες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κουκουνάρια ή Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις σε χαμηλές τιμές ήρθε η στιγμή να ασχοληθούμε και με τα παράθυρα.

Τα παράθυρα είναι πολύ σημαντικό να μην τα ξεχάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα. Καταρχάς είναι σε θέση να απογειώσουν την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση οποιουδήποτε χώρου και σε μερικές περιπτώσεις μία καλή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα αρκεί για να δείξει όλο το δωμάτιο στολισμένο.

Δεύτερον οι περαστικοί που περνούν έξω από το σπίτι, θαυμάζουν την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρά μας και αντιλαμβάνονται ότι έχουμε στολίσει. Είτε θες να διακοσμήσεις το σπίτι σου, είτε τον επαγγελματικό σου χώρο, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχάσεις τα παράθυρα.

Στο παρακάτω άρθρο συγκεντρώσαμε για εσάς 35 υπέροχες, μοντέρνες και άκρως χριστουγεννιάτικες ιδέες για διακόσμηση στα παράθυρα. Με γιρλάντες, μπισκότα, φυσικά υλικά, λαμπιόνια, στεφάνια, κατασκευές οριγκάμι, μέχρι και…ιδέες για σχέδια που μπορείτε να ζωγραφίσετε στο τζάμι των παραθύρων. Διαβάστε παρακάτω: 

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα και γιρλάντες με χριστουγεννιάτικα στολίδια

Αν θέλετε να αναδείξετε τα παράθυρα της κουζίνας σας δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Αφενός επειδή η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο που δεν θέλουμε να το “φορτώνουμε” πολύ όσων αφορά την διακόσμηση και αφετέρου διότι έτσι και αλλιώς μπορείς να πετύχεις την τέλεια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χωρίς να ξοδευτείς ιδιαίτερα.

Μπορείς να αγοράσεις μικρά έλατα σε γλάστρες και να τα τοποθετήσεις το ένα δίπλα στο άλλο μπροστά από το παράθυρο της κουζίνας. Μετά το πέρασμα των γιορτών για να μην καταλήξουν στα σκουπίδια φύτεψέ τα σε κάποιο δάσος της περιοχής.

Για να αναδείξεις ακόμη περισσότερο την διακόσμησή σου φτιάξε τις δικές σου χριστουγεννιάτικες γιρλάντες με κορδέλες στα χρώματα της αρεσκείας σου και χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο που σου περίσσεψαν. Απλά δέσε στην άκρη της κορδέλας το χριστουγεννιάτικο στολίδι και στην συνέχεια δέσε την κορδέλα στο κουρτινόξυλο.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: 35 ιδέες

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες από σπάγκο και χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο

Μπορείς όμως να διακοσμήσεις οποιοδήποτε παράθυρο του σπιτιού ή ακόμη και του επαγγελματικού συ χώρου φτιάχνοντας τις δικές σου χριστουγεννιάτικες γιρλάντες από σπάγκο και χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο.

Με τον ίδιο τρόπο, δέσε στην άκρη του σπάγκου από ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι. Στην συνέχεια δέσε την γιρλάντα σου από το κουρτινόξυλο ή από ένα μεγαλύτερο κομμάτι σπάγκου που θα χρησιμοποιήσεις ως βάση για την γιρλάντα σου.

χριστουγεννιάτικη-γιρλάντα-από-σπάγκο-μπροστά-από-το-παράθυρο-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Χριστουγεννιάτικα στεφάνια από φυσικά υλικά περασμένα από κορδέλες

Φέτος τα Χριστούγεννα τα φυσικά υλικά είναι τάση, κι εσύ μπορείς να φτιάξεις μοναδικές χριστουγεννιάτικες γιρλάντες με χριστουγεννιάτικα στεφάνια για τα παράθυρά σου. Μπορείς να αγοράσεις τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια έτοιμα, από κάποιο ανθοπωλείο.

Εναλλακτικά, μπορείς να μαζέψεις φύλλα και κλαδιά από τον κήπο σου, να πάρεις ένα ατσάλινο στρογγυλό σχήμα από ένα μαγαζί με εποχιακά που θα χρησιμοποιηθεί για σκελετός στο στεφάνι σου και χωρίζοντας τα λουλούδια και τα φύλλα σου σε μπουκέτα, να τα δένεις λίγα λίγα με κλωστή γύρω από το στεφάνι.

Στο τέλος, δέσε μία κορδέλα από το στεφάνι και την κορδέλα μα την σειρά της δέσ’ την από ένα κουρτινόξυλο, από έναν κορμό δέντρου που θα έχεις περιποιηθεί και θα έχεις καρφώσει πάνω από το δοκάρι του παράθυρου ή με όποιον άλλον τρόπο θες.

χριστουγεννιάτικα-στεφάνια-με-κορδέλες-μπροστά-από-το-παράθυρο-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Τοποθέτησε μεγάλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για το μπαλκόνι, μέσα από το παράθυρο

Αν έχεις μερικά μεγάλα διακοσμητικά για το μπαλκόνι αλλά αποφάσισες φέτος να στολίσεις το μπαλκόνι σου κάπως διαφορετικά, δεν χρειάζεται να πετάξεις τα παλιά σου διακοσμητικά.

Μπορείς να τα τοποθετήσεις μέσα στο σπίτι και να αναδείξεις την εικόνα του αγαπημένου σου παράθυρου. Αν το παράθυρο διαθέτει εσωτερικό περβάζι τότε δεν σε σταματάει τίποτα!

χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-μπροστά-από-το-παράθυρο-ιδέες-

Δείτε ακόμα 30 ιδέες Xριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο

χριστουγεννιάτικα στεφάνια-μπροστά-από-το-παράθυρο-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Γλάστρες με γκι

Μπορείτε να τοποθετήσετε πίσω από το παράθυρό σας μία μεγάλη γλάστρα με τα αγαπημένα σας λουλούδια και φυτά. Μπορείτε ανάμεσα σε αυτά να τοποθετήσετε και μερικά γκι, για να κάνετε την γλάστρα σας να μοιάζει πιο χριστουγεννιάτικη.

γλάστρες-με-γκι-μπροστά-από-το-παράθυρο-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Χριστουγεννιάτικα στεφάνια από τις μπαλκονόπορτες

Σε κάθε μπαλκονόπορτα μπορείτε να κρεμάσετε από ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι το οποίο θα το περάσετε μέσα από μία κορδέλα και την κορδέλα με την σειρά της από μία πρόκα. Είναι απλά μία εξαιρετική ιδέα και το να βάζεις χριστουγεννιάτικα στεφάνια σε κάθε παράθυρο είναι η νέα τάση.

χριστουγεννιάτικα-στεφάνια-μπροστά-από-το-παράθυρο-ιδέες-χριστουγεννιάτικης διακόσμησης-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Τοποθετήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από το παράθυρο

Αυτή η πρόταση είναι μία κλασική χριστουγεννιάτικη πρόταση που μας την έμαθε η γιαγιά μας και μέχρι και σήμερα είναι το ίδιο πρακτική. Τοποθετήστε λοιπόν το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από το παράθυρο και διακοσμήστε ταυτόχρονα και τον χώρο και το παράθυρο.

Επίσης αν τα παράθυρά σου έχουν εσωτερικά περβάζια, στόλισε τα περβάζια με κουρτίνες από λαμπάκια led που είναι η φετινή τάση και διάφορα επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Μπορείς να βάλεις κεριά, κηροπήγια, μπιμπελό ακόμη και χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

χριστουγεννιάτικη-διακόσμηση-στα-παράθυρα-του-σπιτιού-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Σκανδιναβική διακόσμηση στα παράθυρα

Μάζεψε μερικά κλαδιά από τον κήπο σου και τοποθέτησε τα σε ένα βάζο. Στην συνέχεια στόλισε αυτά τα κλαδιά και φωτάκια led της αρεσκείας σου. Στο Π και Φ έχεις ένα χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό σκανδιναβικού τύπου για να στολίσεις το παράθυρό σου.

χριστουγεννιάτικο δέντρο-από-κλαδιά-με-λαμπιόνια-μπροστά-από-το-παράθυρο-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Ζωγράφισε στα παράθυρα χριστουγεννιάτικα σχέδια

Αυτή η ιδέα ξεκίνησε από τις βιτρίνες των καταστημάτων και πλέον μπορείς να την υιοθετήσεις κι εσύ για τα παράθυρα του σπιτιού σου αλλά και του επαγγελματικού σου χώρου. Αυτές οι μπογιές είναι ειδικές για γυαλί και αφαιρούνται πανεύκολα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις φαντασία και να ξέρεις να ζωγραφίζεις!

ζωγραφισμένα-χριστουγεννιάτικα σχέδια-στο-παράθυρο-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια “κουρτίνα”

Αυτά τα λαμπιόνια κυκλοφόρησαν φέτος στην αγορά και τα αγοράσαμε κι εμείς πριν από ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Τα τοποθετήσαμε στο παράθυρο του σαλονιού και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι άλλαξε όλος ο χώρος προς το καλύτερο. Μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα μήκη και να τα τοποθετήσετε στα αγαπημένα σας παράθυρα.

λαμπιόνια-στο-παράθυρο-ιδέες-χριστουγεννιάτικης διακόσμησης- λαμπιόνια-στο-παράθυρο-ιδέες-χριστουγεννιάτικης διακόσμησης- χριστουγεννιάτικο-στεφάνι-από-φυσικά-υλικά-ιδέες- χριστουγεννιάτικα φώτα led-στο-παράθυρο-με-ζωγραφισμένα-χριστουγεννιάτικα-σχέδια- χριστουγεννιάτικα-στεφάνια-στα-παράθυρα-των-σπιτιών-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα από φυσικά υλικά

Μπορείτε να βρείτε στην αγορά χριστουγεννιάτικες γιρλάντες από φυσικά υλικά και να διακοσμήσετε περιμετρικά τα παράθυρα του σπιτιού ή της δουλειά σας. Εναλλακτικά μπορείτε να πλέξετε φύλλα και λουλούδια σε ένα μεγάλο κομμάτι σπάγκου. Μία πιο μπελαλίδικη δουλειά που όμως αξίζει τον κόπο.

χριστουγεννιάτικη-γιρλάντα-από-φυσικά-υλικά- χριστουγεννιάτικη-διακόσμηση-στα-παράθυρα-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Μπισκότα για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Σίγουρα κάθε Χριστούγεννα τα χριστουγεννιάτικα γλυκά έχουν την τιμητική τους. Αν αποφασίσατε να φτιάξετε μπισκότα για τα παιδιά σας, μπορείτε να φτιάξετε μερικά επιπλέον και να τα μετατρέψετε σε χριστουγεννιάτικα στολίδια. Κρεμάστε τα στο παράθυρο από ένα κομμάτι σκοινί και είναι το πιο λαχταριστό διακοσμητικό.

χριστουγεννιάτικη-διακόσμηση-με-μπισκότα-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με αποξηραμένα πορτοκάλια

Μπορείτε να βάλετε στην παλιά σας χριστουγεννιάτικη γιρλάντα αποξηραμένα πορτοκάλια και ξύλα κανέλας. Είναι μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη γιρλάντα που εκτός από ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα, προσφέρει και όμορφες μυρωδιές στον χώρο.

χριστουγεννιάτικη-γιρλάντα-με-πορτοκάλια-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Φτιάξτε μία χριστουγεννιάτικη αναπαράσταση με τα παιδιά

Μπορείτε μαζί με τα παιδιά να φτιάξετε μία χριστουγεννιάτικη αναπαράσταση μπροστά από το παράθυρο του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας. Με αυτόν τον τρόπο και τα παιδιά θα περάσουν όμορφα κι εσείς θα βρείτε λίγο επιπλέον χρόνο με τα αγγελούδια σας.

χριστουγεννιάτικη-διακόσμηση-στα-παράθυρα- χριστουγεννιάτικη-διακόσμηση-στα-παράθυρα- χριστουγεννιάτικη-διακόσμηση-στα-παράθυρα-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Ιδέα για να ζωγραφίσετε στα παράθυρα

Αν δεν είστε καλοί στην ζωγραφική δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα σχέδια στα παράθυρα της δουλειάς σας ή του σπιτιού σας. Φτιάξτε δύο πανεύκολα γλειφιτζούρια που είναι το σύμβολο κατατεθέν των Χριστουγέννων και φτιάξτε μικρές χιονονιφάδες.

χριστουγεννιάτικα-γλειφιτζούρια-στα-παράθυρα- χριστουγεννιάτικη-διακόσμηση-στα-παράθυρα-ιδέες- χριστουγεννιάτικη-διακόσμηση-στα-παράθυρα-ιδέες-

Δείτε ακόμα 23 ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε κόκκινo καρό

χριστουγεννιάτικη-διακόσμηση-στα-παράθυρα-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Χριστουγεννιάτικα στεφάνια από κλαδιά

Μπορείτε να μαζέψετε κλαδιά από τον κήπο σας και να τα λυγίσετε σχηματίζοντας χριστουγεννιάτικη στεφάνια. Το πάνω μέρος των στεφανιών μπορείτε να το στολίσετε όπως θέλετε εσείς. Η αλήθεια είναι πως είναι μία διαδικασία που παίρνει χρόνο, όμως αν σας αρέσουν οι χειροτεχνίες θα το διασκεδάσετε πολύ!

χριστουγεννιάτικα-στεφάνια-από-κλαδιά- χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-για-το-παράθυρο-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από χαρτί

Μπορείτε να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα δεντράκια από χαρτί με την τεχνική του οριγκάμι. Απλά παίξτε με τα αγαπημένα σας χρώματα στο χαρτί φτιάχνοντας οριγκάμι και μπορείτε να τα διακοσμήσετε μπροστά από το παράθυρό σας.

χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-για-το-παράθυρο-οριγκάμι- χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-για-το-παράθυρο-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Χριστουγεννιάτικα στεφάνια από οριγκάμι

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στεφάνια από οριγκάμι και να τα τοποθετήσετε μπροστά από ένα παράθυρο. Μπορείτε πίσω από τα σπιτάκια να βάλετε ψεύτικα κεράκια ρεσό για να φαίνονται φωτισμένα το βράδυ.

χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-για-το-παράθυρο-οριγκάμι-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Χριστουγεννιάτικα στεφάνια από καρπούς δέντρων

Μπορείτε να βάλετε στα παλιά σας χριστουγεννιάτικα στεφάνια μερικούς καρπούς δέντρων όπως λεμόνια ή lime και να δώσετε λίγο χρώμα στην χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας. Εκτός από το χρώμα όμως θα προσφέρετε και μία υπέροχη μυρωδιά στον χώρο.

χριστουγεννιάτικα-στεφάνια-με-λεμόνια- χριστουγεννιάτικα-οριγκάμι-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παράθυρα: Διακοσμητικά καδράκια στα παράθυρα

Φυσικά αν θέλετε να διακοσμήσετε το παράθυρο του σπιτιού ή της δουλειάς σας μπορείτε να κάνετε και το απλό. Να βάλετε μερικά διακοσμητικά καδράκια με χριστουγεννιάτικες ευχές ή ακόμη και αυτοκόλλητα με χριστουγεννιάτικα σχέδια.

ιδέες-για-χριστουγεννιάτικα διακόσμηση-στα-παράθυρα- ιδέες-για-χριστουγεννιάτικα διακόσμηση-στα-παράθυρα-

All photos via: Pinterest

Δείτε εδώ τα πάντα για τη Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση με ένα κλικ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close