Πήγε να παραπονεθεί για τη βαθμολογία του παιδιού του και ξυλοκόπησε την καθαρίστρια

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε έντονο διαπληκτισμό στον προθάλαμο του σχολείου, παρουσία μαθητών

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, το περιστατικό συνέβη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας όταν γονείς πήγαν στο σχολείο του παιδιού τους για να παραπονεθούν για τη χαμηλή του βαθμολογία.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε έντονο διαπληκτισμό στον προθάλαμο του σχολείου, παρουσία μαθητών, ενώ κατέληξε σε επίθεση και προπηλακισμό καθαρίστριας πού εκείνη την στιγμή ήταν παρούσα.

Δείτε επίσης : Εορτολόγιο: Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Οι ακριβείς συνθήκες που ώθησαν τον εκτός εαυτού γονέα να επιτεθεί στην καθαρίστρια δεν είναι σαφείς.

Πάντως, στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι «τέτοια περιστατικά βίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβαίνουν μέσα στα σχολεία και μάλιστα όταν αυτά αφορούν εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα βοηθητικό προσωπικό όπως είναι η συνάδελφος καθαρίστρια η οποία εργάζεται για ένα μεροκάματο, με σύμβαση ορισμένου χρόνου και για 9 μόνο μήνες και μάλιστα μπροστά σε άλλους μαθητές».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται «η ανάγκη αφύπνισης κοινωνίας και πολιτείας, προκειμένου να υπάρξει ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στα περιστατικά βίας στα σχολεία όλου του κόσμου, όπως πρόσφατα αυτό στην Σερβία, με θύματα νεκρούς μαθητές».

Δείτε επίσης : Θεσσαλονίκη: Παράτησε το μωρό στο αυτοκίνητο και πήγε για ψώνια σε πολυκατάστημα με τη φίλη της

«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κυβέρνηση να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα όπως οι προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων) και βοηθητικού προσωπικού, τα οποία θα αποτρέψουν την εκδήλωση παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το οφείλουμε στο μέλλον της χώρας μας», καταλήγει η ανακοίνωση σύμφωνα με το dikaiologitika.gr .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close