Νηστεία Χριστουγέννων 2023: Πότε ξεκινά

Νηστεία Χριστουγέννων 2023: Πότε ξεκινάει η νηστεία για τα Χριστούγεννα (Σαρακοστή Χριστουγέννων) , από τι φαγητά νηστεύουμε και πότε τελειώνει. Δείτε παρακάτω: 

Πότε ξεκινάει η νηστεία Χριστουγέννων – Από τί νηστεύουμε τα Χριστούγεννα Η νηστεία των Χριστουγέννων λέγεται και σαρακοστή των Χριστουγέννων.

Αλλοίμονο αν ο Χριστός διδάσκει τη νηστεία μόνο στους ασκητές.

Πότε ξεκινά η Νηστεία Χριστουγέννων για το 2023

Δείτε ακόμη Πότε πέφτει το Halloween 2023;

Αλλοίμονο αν είναι η νηστεία μόνο για τον Μέγα Αντώνιο και τους λοιπούς ασκητές της ερήμου. Η νηστεία είναι όπλο εναντίον του διαβόλου και ο διάβολος πολεμά όλους, κληρικούς και λαϊκούς. Προσοχή, λοιπόν!

Άλλωστε η πολυφαγία, όπως λένε και οι γιατροί δεν κάνει καλό ούτε και για το σώμα μας. Αν δεν θέλουμε να ακούσουμε την Εκκλησία ας ακούσουμε την επιστήμη και ας νηστεύουμε για το καλό του σώματος και της ψυχής μας.

Δείτε ακόμη Cyber Monday 2023: Πότε πέφτει; Και τί να προσέξουμε

Ας μη νομίζουμε ότι η νηστεία περιορίζεται μόνο στην αποχή μας από ορισμένες τροφές. Κι αυτό είναι καλό, βέβαια, αλλά το καλύτερο είναι κοντά σ’ αυτό να προσθέσουμε και την αποξένωσή μας από κάθε τι που μας απομακρύνει από τη ζωή του Χριστού και της Εκκλησίας Του.

Πότε ξεκινά η Νηστεία Χριστουγέννων για το 2023

Δείτε ακόμη Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα 2023;

Μετά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή η οποία προετοιμάζει τους Χριστιανούς για τη μεγαλύτερη εορτή του εκκλησιαστικού ημερολογίου, το Πάσχα, η δεύτερη μεγαλύτερη περίοδος νηστείας είναι η νηστεία Χριστουγέννων, γνωστή επίσης ως σαρανταήμερο ή σαρακοστή των Χριστουγέννων.

Πότε ξεκινάει η νηστεία των Χριστουγέννων;

Η Νηστεία των Χριστουγέννων ξεκινάει στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου και διαρκεί σαράντα ημέρες, έως τις 24 Δεκεμβρίου.

Από τι νηστεύουμε τα Χριστούγεννα;

Κατά τη νηστεία Χριστουγέννων επιτρέπεται να τρώμε ψάρι όλες τις ημέρες, πλην Τετάρτης και Παρασκευής, από την αρχή μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, του Αγίου Σπυρίδωνος. Οι Χριστιανοί συνηθίζουν να μην τρώνε ψάρι την πρώτη εβδομάδα, για να κοινωνήσουν την μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Παναγίας μας.

νηστεία-στο-παιδί-διατροφικές συμβουλές-

Δείτε ακόμη Blue Monday 2024: Πότε πέφτει φέτος η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου

Από 15 έως 20 Νοεμβρίου, επιτρέπεται η κατάλυσις ελαίου, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής. Την 21 Νοεμβρίου, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, συνηθίζεται η κατάλυσις ιχθύος.

Δείτε ακόμη Black Friday 2023 : Δείτε πότε πέφτει φέτος και οδηγίες

Από 22 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου, το Σάββατο και την Κυριακή κατάλυσις ιχθύος. Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη κατάλυσις ελαίου. Τις Τετάρτες και τις Παρασκευές φαγητό χωρίς λάδι, εκτός αν συμπέσουν γιορτές. Από 18 έως 24 Δεκεμβρίου, κατάλυσις ελαίου, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής.

Close