Προσοχή: Η Προειδοποίηση της  ΕΛ.ΑΣ. για νέο μήνυμα απάτη

Προσοχή: Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για μια ακόμη απάτη με email. Επιτήδειοι προσπαθούν να παραπλανήσουν ανυποψίαστους πολίτες. 

Μια ακόμη απάτη με email «σκαρφίστηκαν» επιτήδειοι για να παραπλανήσουν ανυποψίαστους πολίτες, με την ΕΛ.ΑΣ. να προειδοποιεί πως αυτή τη φορά χρησιμοποιούνται τα στοιχεία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Προσοχή: Η Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για νέο μήνυμα απάτη

Δείτε ακόμη ΣΟΚ: Σύλληψη αστυνομικού για κακοποίηση ανηλίκων

Οι αετονύχηδες «επιστρατεύουν» το όνομα του Κωνσταντίνου Τσουβάλα για να υπογράψουν μια δήθεν επιστολή από τις ελληνικές Αρχές, με ψευδή ωστόσο εντυπώματα της ελληνικής σημαίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο κείμενο, το οποίο έχει συντακτικά και ορθογραφικά λάθη, αναφέρεται πως ο αποδέκτης του email βρίσκεται υπό έρευνα για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, μεταξύ άλλων, και ότι θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον κ. Τσουβάλα σε ένα email που παρατίθεται «για να ακουστεί η φωνή του».

Μάλιστα, θέτει και αυστηρή χρονική προθεσμία 72 ωρών.

«Το κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω email, ως δήθεν επιστολή του γενικού γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του αλλά με διαφορετική ιδιότητα ή λάθος σύνταξη (Τσουβίλας, αξιωματικός, Έλληνας αστυνομικός υπεύθυνος πολιτικής προστασίας με το ευρωπαϊκό γραφείο.

Προσοχή: Η Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για νέο μήνυμα απάτη

Δείτε ακόμη Στο νοσοκομείο ο Αλέξης Κούγιας

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο για την Ανάλυση Εικόνων Πορνογραφικών CNAIP κ.α.) καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο ή άλλα παρόμοια μηνύματα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία, σύμφωνα με το cnngreece, για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Προσοχή: Η Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για νέο μήνυμα απάτη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close