Μεγάλη Προσοχή! ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό φάρμακο για τη χοληστερόλη

Δεν έχουν τέλος οι προειδοποιήσεις του ΕΟΦ για δυνητικά επικίνδυνα προϊόντα που διακινούνται ως φυτικά σκευάσματα ενάντια στη στυτική δυσλειτουργία.

Αυτή τη φορά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί για τρία προϊόντα τουρκικής προέλευσης, τα οποί διακινούνται μέσω διαδικτύου.

Δείτε ακόμα: 2019: Πότε πέφτουν οι Αργίες της νέας χρονιάς!

Τα σκευάσματα έχουν τις ονομασίες: «VIT – TIME BITKISEL MACUN FOR VICTORY», «EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN» και «SAHIMERDAN EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN».
Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΦ, ποσότητες αυτές των προϊόντων εντοπίστηκαν από τους ελεγκτες γερμανικών τελωνείων, αλλά δεν αποκλείεται να έχουν διατεθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες γερμανικές αρχές, παρ’ ότι τα εν λόγω προϊόντα λανσάρονται ως φυτικά, περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα και πρέπει να χορηγείται από εγκεκριμένα σημεία και κατόπιν ιατρικής οδηγίας.

Δείτε ακόμα: Το θαύμα των Χριστουγέννων: Επανήλθε στη ζωή το 6 μηνών βρέφος που υπέστη ανακοπή

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που τα προϊόντα περιέλθουν στην κατοχή τους, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο Οργανισμός υπενθυμίζει ότι η αγορά φαρμακευτικών προϊόντων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγή: makeleio
Close