Μεγαλη προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μη αλκοολούχα ποτά!

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για την προστασία των καταναλωτών και την αυθεντικότητα του Ελληνικού Ελαιολάδου, εντοπίστηκε η διακίνηση στην εσωτερική αγορά μη κανονικών ή νοθευμένων προϊόντων τα οποία πωλούνται ως ελαιόλαδα και ζητήθηκε η άμεση ανάκλησή τους.

Δείτε ακόμα: Προσοχή! Ανακάλεσαν φάρμακα για την πίεση λόγω πιθανής σύνδεσης με καρκίνο – Δείτε ποια είναι

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ εξέδωσε ανακοίνωση καθώς, μετά τη διενέργεια ελέγχων στην αγορά και των χημικών αναλύσεων που διεξήγαγε η Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκαν παραβάσεις στη διακίνηση προϊόντων τα οποία διατίθενται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα,ενώ πρόκειται για νοθευμένα ή μη ασφαλή τεχνητά χρωματισμένα σπορέλαια με άγνωστη προέλευση.

Δείτε ακόμα: Εκπληκτικό! Βρετανικό σούπερμαρκετ πληρώνει τους πολίτες του για να ανακυκλώνουν τα πλαστικά μπουκάλια

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα παρακάτω νοθευμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν:

«ΚΡΗΤΙΚΟΝ» – «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ» – «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ» – «ΕΙΡΗΝΗ» – «BEVELLINI» – «το λιοτρίβι» – «ΑΡΩΜΑ» – «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ» καθώς και τα μη ασφαλή προϊόντα με τις εξής επωνυμίες «ΝΕΦΕΛΗ» – «ΛΙΑΤΙΚΟ».

Δείτε ακόμα: Έρχεται το σούπερ μάρκετ των «φτωχών»! Όλα τα τρόφιμα έως 0,40€!

Επίσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ΕΦΕΤ επισημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει όταν αγοράζουν ελαιόλαδο να διαβάζουν προσεκτικά την ετικέτα η οποία, εκτός από την ονομασία πώλησης του προϊόντος και τις πληροφορίες για την κατηγορία του ελαιολάδου, θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει και τον αλφαριθμητικό αριθμό έγκρισης της μορφής EL-40-o οποίος χαρακτηρίζει τη μονάδα τυποποίησης. Οι καταναλωτές θα πρέπει ακόμη να μην προμηθεύονται ελαιόλαδο από πλανόδιους και ανώνυμους πωλητές και να επικοινωνούν με τον ΕΦΕΤ στο 11717 όταν συναντήσουν περιπτώσεις ανεπαρκούς επισήμανσης, δελεαστικής τιμής ή παραπλάνησης των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου.

Πηγή: athensmagazine
Close