Προθεσμία έλαβαν οι γονείς της μικρής Μαρίας

Αναβολή για τις 6 Μαΐου πήρε η δίκη τους

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς της 4χρονης Μαρίας – Ειρήνης οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο λίγο μετά τις 12 μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι γονείς της ανήλικης, που βρέθηκε σώα 20 ώρες μετά την εξαφάνισή της την Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή του Σκαραμαγκά, θα βρεθούν και πάλι ενώπιον του εισαγγελέα καθώς η δίκη τους πήρε αναβολή για τις 6 Μαΐου λόγω της αποχης των δικηγόρων


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η αστυνομία εστιάζει στον ρόλο της μητέρας ενώ αστυνομία αλλά και οι παιδοψυχολόγοι μιλούν για πολύ βεβαρυμένο οικογενειακό περιβάλλον και δείχνουν ότι θέλουν να μείνει το παιδί στο νοσοκομείο, μέχρις ότου η εισαγγελέας ανηλίκων ορίσει κοινωνική λειτουργό η οποία θα κρίνει παρατηρώντας αν το οικογενειακό περιβάλλον είναι κατάλληλο για να μεγαλώσει το παιδί.
«Με άφησε η μαμά μου στο δάσος…»
Το πρωί της Τρίτης οι γονείς της τετράχρονης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος και τους παρέπεμψε σε δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Λίγη ώρα αργότερα, η μητέρα της τετράχρονης κατέθεσε αίτημα μέσω του δικηγόρου της να της επιτραπεί να δει το παιδί της στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου παραμένει νοσηλευόμενο για προληπτικούς λόγους, όμως, δεν έγινε δεκτό. Οι δύο κατηγορούμενοι, που πέρασαν τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι, όταν το άφησαν μόνο του για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, αυτή η εκδοχή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είπε η μικρή Μαρία-Ειρήνη στους παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράχρονη φέρεται να είπε στους ψυχολόγους, που την παρακολουθούν, ότι πήγε να δει το μικρό άλογο του παππού της και ακολουθώντας το σκυλάκι της βρέθηκε στο δάσος. Αφού έπαιξε, κουράστηκε και την πήρε ο ύπνος.

Όπως φέρεται να είπε το κοριτσάκι δεν άκουσε να τη φωνάζει κανείς από τους γονείς του και εκείνο φοβήθηκε, γιατί δεν ήξερε πώς να επιστρέψει σε αυτούς. Έτσι, «ξάπλωσα και κοιμήθηκα στα χορτάρια». Παρακάτω παρατίθεται η στιχομυθία που φέρεται να καταγράφηκε μεταξύ των ψυχολόγων και της μικρής Μαρίας μετά τον εντοπισμό της.

– Που ήσουν;
– Στο δάσος.
– Τι ήθελες εκεί;
– Με άφησε η μαμά μου.
– Πώς βρέθηκες στο δάσος;
– Με άφησε η μαμά μου.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, ακόμη, δεν διαπιστώθηκε να φέρει κανένα σημάδι στο σώμα της, γεγονός που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη βίαιη αρπαγή της, ούτε είχε υποστεί κακοποίηση. Έτσι, οι άνδρες της Ασφάλειας εκτιμούν ότι η μικρή χάθηκε στο δάσος ενώ έπαιζε και ότι εάν είχε συμβεί κάτι άλλο θα τους το ανέφερε. Γεγονός είναι, πάντως, ότι η τετράχρονη βρέθηκε ταλαιπωρημένη, πεινασμένη, αφυδατωμένη και φοβισμένη εξού και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Παίδων.
Το χρονικό της εξαφάνισης
Λίγο πριν τις 15.00 της Κυριακής του Πάσχα η τετράχρονη Μαρία – Ειρήνη εξαφανίστηκε από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της στη λεωφόρο Σχιστού. Σύμφωνα με την οικογένεια, το κοριτσάκι, χάθηκε όταν διέφυγε για λίγα λεπτά της προσοχής των γονιών του, οι οποίοι μόλις συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί δήλωσαν την εξαφάνιση του παιδιού τους, κινώντας τις διαδικασίες ανεύρεσής του. Όπως υποστήριξαν έψαξαν παντού, ακόμα και μέσα στα αυτοκίνητα και στους γύρω δρόμους σε δύσβατα σημεία, όμως, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ίχνη της.

«Ετοιμαζόμασταν να φύγουμε. Η μαμά της πήγε να κόψει κάποια φρούτα. Το παιδί έφυγε να δει το πόνι. Το άλλο μου παιδί έκανε μια ζημιά, μέχρι να πιάσω το ένα παιδί έχασα το άλλο. Μέσα σε τρία λεπτά έχασα το κοριτσάκι μου. Ήμασταν οκτώ άτομα και μπροστά σε οκτώ άτομα χάθηκε ένα παιδί 3,5 ετών», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο κ. Πρίντεζης, περιγράφοντας τις στιγμές πριν χαθεί η μικρή Μαρία-Ειρήνη.

Η περιπέτεια, ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος, αφού η τετράχρονη βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην λεωφόρο Καβάλας, στην περιοχή Αφαία Σκαραμαγκά, κοντά σε ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την μάντρα αυτοκινήτων του παππού της, από όπου χάθηκαν τα ίχνη της. Το παιδί εντοπίστηκε από έναν άντρα του Λιμενικού Σώματος ο οποίος αναγνώρισε την μικρή και μαζί με δύο γυναίκες την μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου.

πηγη:protothema.gr

Close