Ryanair: Αυτός είναι ο επιβάτης που κρεμιόταν από το παράθυρο εν ώρα πτήσης και παραλίγο να χάσει τη ζωή του

Ryanair: Αυτός είναι ο επιβάτης που κρεμιόταν από το παράθυρο εν ώρα πτήσης και παραλίγο να χάσει τη ζωή του

Προσθήκη του daddy-cool.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Στιγμές πανικού έζησαν οι επιβάτες της Ryanair τη Παρασκευή 10 Ιουλίου όταν αποκολλήθηκε παράθυρο με αποτέλεσμα επιβάτης να κρέμεται από αυτό ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν εν ώρα πτήσης. Αυτός είναι ο άντρας που βίωσε τη πιο τρομαχτική στιγμή της ζωής του.

Στιγμές πανικού βίωσαν οι επιβάτες πτήσης της Ryanair που αναχώρησε την Παρασκευή 10 Ιουλίου από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό το Μόναχο, όταν κατά τη διάρκεια της απογείωσης σημειώθηκε σοβαρό τεχνικό περιστατικό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει παράθυρο του αεροσκάφους. Αυτός είναι ο άντρας που βίωσε αυτή τη τρομαχτική εμπειρία.

Αυτός είναι ο άντρας που κρεμιόταν από το παράθυρο αεροπλάνου της Ryanair

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το συμβάν αποδίδεται σε σοβαρή βλάβη στον κινητήρα (master failure). Από τη δυσλειτουργία φέρεται να αποκολλήθηκαν μεταλλικά τμήματα, τα οποία προσέκρουσαν στο παράθυρο, προκαλώντας τη θραύση του και την αποσυμπίεση της καμπίνας.

Δείτε ακόμα Η ψυχολόγος της Καρολάιν σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή της: «Η γυναικοκτονία δεν πρέπει να γίνει θέαμα. Η Καρολάιν δεν είναι content»

Ο κυβερνήτης ενεργοποίησε άμεσα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας και αποφάσισε την επιστροφή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε χωρίς επιπλέον προβλήματα και το αεροσκάφος μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο στάθμευσης για έλεγχο.

Στη συνέχεια, οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροσκάφος προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το Μόναχο. Από το περιστατικό τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι τρεις έλαβαν προληπτική ιατρική φροντίδα και αποχώρησαν, ενώ ο τέταρτος, ένας 61χρονος Σέρβος επιβάτης που καθόταν δίπλα στο παράθυρο που έσπασε, εξακολουθεί να νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.

Ο άνδρας, ο οποίος ονομάζεται Λιούμπισα Κάροβιτς, φέρεται να υπέστη ισχυρό σοκ από όσα συνέβησαν και σύμφωνα με τη σύζυγό του δεν είναι ακόμη σε θέση να μιλήσει για την εμπειρία του, ενώ αντιμετωπίζει κενά μνήμης σχετικά με το περιστατικό. Όπως ανέφερε η ίδια, ο σύζυγός της έχει τραυματιστεί στο χέρι και φέρει πολλαπλά εγκαύματα.

Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές μέσα στην καμπίνα, η σύζυγος του τραυματία δήλωσε: «Όταν έσπασε το τζάμι, ο Λιούμπισα βγήκε έως το στήθος έξω. Έμεινε εκτός για ενάμιση με δύο λεπτά. Εγώ καθόμουν πίσω, η κοπέλα που καθόταν δίπλα του τον έπιασε από το χέρι.

Τρία άτομα τον τραβούσαμε μέσα. Έπεσαν οι μάσκες, επικράτησε πανικός. Ο άνδρας μου λιποθύμησε τρεις φορές. Βάλαμε μια βαλίτσα στο παράθυρο, αλλά τη ρούφηξε έξω. Ήμασταν τριάντα με σαράντα λεπτά στον αέρα. Κάποια στιγμή έσπασε το τζάμι και ο σύζυγός μου που καθόταν σε θέση δίπλα στο παράθυρο ευτυχώς φορούσε ζώνη. Η ζώνη του έσωσε τη ζωή. Οι αεροσυνοδοί δεν βοήθησαν καθόλου», καταγγέλλει η ίδια.

Δείτε παρακάτω:

Ryanair: Αυτός είναι ο επιβάτης που κρεμιόταν από το παράθυρο εν ώρα πτήσης και παραλίγο να χάσει τη ζωή του

Viral άρθρα: