Σχολεία : Πότε και πως θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο του 2021

Η Νίκη Κεραμέως πριν λίγες ημέρες δήλωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν με τα μαθήματα να γίνονται δια ζώσης.    

Απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από τον Σεπτέμβριο στην δια ζώσης εκπαίδευσης. Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό. Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο, υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερόπλο είναι το εμβόλιο».

«Περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, ωστόσο δεν φθάνει, χρειαζόμαστε και άλλους εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο κατά της πανδημίας», είπε η Υπ. Παιδείας σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δείτε επίσης : Προσοχή: Έκτακτη προειδοποίηση από Αρναούτογλου για καύσωνα-Ακραίες συνθήκες

Σε άλλη δήλωσή της, εξήγησε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς, ενώ έκανε σύσταση σε όσους δεν έχουνε εμβολιαστεί να το κάνουν σύμφωνα με το dikaiologitika.gr   , την ίδια ώρα που ευχαρίστησε όσους εκπαιδευτικούς έχουν κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο.

Ο σχεδιασμός είναι όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι δομές να ανοίξουν κανονικά με δια ζώσης εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και φοιτητές, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Δείτε επίσης : Πρωθυπουργός: Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987

Το άνοιγμα των σχολείων κάθε χρόνο ορίζεται για τις 11 Σεπτεμβρίου, όμως η 11/9/2021 «πέφτει» Σάββατο. Συνεπώς, το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, δια ζώσης και με «εφόδιο» το εμβόλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close