Σε αυτή τη περιοχή όποιος δεν κάνει το εμβόλιο κορονοιου θα πληρώνει 60.000 ευρω

Μέχρι τώρα σε όλο τον κόσμο  ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός. Έχει ανακοινωθεί πως μόνο για όσους χρειαστεί να ταξιδέψουν ο   εμβολιασμός  θα είναι υποχρεωτικός.

Δείτε επίσης : Κορονοϊός: Έρχεται το εμβόλιο για τα παιδιά

Σε λίγο καιρό σύμφωνα με το  menshouse.gr  από τώρα ωστόσο αυτή η προσέγγιση δεν θα έχει… οικουμενικό χαρακτήρα. Και για αυτό θα είναι υπεύθυνο ένα (όχι γαλατικό, αλλά)… γαλιθιάνικο «χωριό». Για να γίνουμε πιο ακριβείς, η καινοτομία στην επιβολή κυρώσεων για τους αντιεμβολιαστές ανήκει στην περιφερειακή κυβέρνηση της Γαλικίας, την επαρχία των 2,7 εκατ. κατοίκων στη βορειοδυτική Ισπανία. Ο πρόεδρος της περιφέρειας Alberto Nuñez Feijóo ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για την COVID-19, καθώς και ότι όσοι δεν συμμορφωθούν απειλούνται με βαρύτατα πρόστιμα.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά Μ.Μ.Ε., αυτά θα ξεκινούν από τα 1.000 και θα φτάνουν έως τα 60.000 ευρώ!

 

Η αμφιλεγόμενη απόφαση, που υπόκειται πια σε έγκριση και αναμένεται να ψηφιστεί από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου της Γαλικίας, προβλέπει ότι η «αδικαιολόγητη» άρνηση κάποιου να κάνει το εμβόλιο θα αποτελεί πταίσμα και θα επιβάλλεται χρηματική ποινή ύψους 1.000 έως 3.000 ευρώ.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου η άρνηση του πολίτη «ενδέχεται να ενέχει κίνδυνο ή πρόκληση σοβαρή βλάβη στην υγεία του πληθυσμού», θα θεωρείται σοβαρό αδίκημα και η ποινή θα κυμαίνεται από 3.000 έως 60.000 ευρώ.

Το θέμα του χειρισμού των μαζικών εμβολιασμών εν μέσω της πανδημίας έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά καμία κυβέρνηση έως τώρα δεν είχε τολμήσει να τον καταστήσει θεσμικά υποχρεωτικό.

Η έρευνα Global Attitude της εταιρίας Ipsos δείχνει ότι η προσέγγιση των πολιτών στο ερώτημα εάν τάσσονται υπέρ του να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την Covid-19 ποικίλλει μεταξύ των χωρών. Π.χ. ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων στη Γαλλία και τη Γερμανία αντιτίθεται σε μια τέτοια πολιτική, πολίτες στη Βραζιλία και τη Νότια Κορέα θα ήταν ευρέως υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Απομένει να φανεί τι είδους και μεγέθους αντιδράσεις θα επιφέρει η απόφαση της γαλιθιάνικης κυβέρνησης και αν – σε περίπτωση που καμφθούν – θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές το παράδειγμά της. Είναι εξαιρετικά αβέβαιο αν θα περάσει «αναίμακτα» ένα τέτοιο μέτρο, καθώς η δυναμική του αντιεμβολιαστικού κινήματος δεν είναι καθόλου αμελητέα και η υπερψήφιση μιας τέτοιας νομοθετικής ρύθμισης μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ πυροδοτώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close