ΣΟΚ: Νεκρό βρέφος 20 μήνων από τη γρίπη - Τι λένε οι ιατροδικάστές

Στον ιό της γρίπης τύπου Α οφείλεται ο θάνατος του μόλις 20 μηνών μωρό που έχασε τη μάχη με τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στο Μακάρειο Νοσοκομείο της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του, στο ΡΙΚ ο ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης που πραγματοποίησε την νεκροψία – νεκροτομή ανέφερε πως ο θάνατος του βρέφους προήλθε από πνευμονία με σηψαιμία, που προκλήθηκαν από γρίπη Α.

Δείτε επίσης: Γρίπη: Πώς ο ιός εισβάλλει στον οργανισμό! [vid]

Σημείωσε ότι στο νοσοκομείο διενεργούνται δυο τεστ για την γρίπη Α, ένα γρήγορο και ένα πιο αργό. «Το γρήγορο τεστ δεν είναι αξιόπιστο και οι γονείς δεν πρέπει να εφησυχάζονται από τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εξέτασης αλλά πρέπει να προχωρούν και στη διενέργεια του αργού τεστ».

Η ιατροδικαστής, Αγγελική Παπέττα, ανέφερε στο πως «υπήρξε εικόνα πνευμονίας και σηψαιμίας», ενώ κληθείσα να αναφέρει κατά πόσο πρόκειται για περιστατικό γρίπης Α, είπε πως ο ιός που προκάλεσε τα συμπτώματα αυτά θα εξακριβωθεί επίσημα μέσα από τις ιστοπαθολογικές και εξειδικευμένες μικροβιολογικές εξετάσεις στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. «Αναμένουμε να μας δείξουν ακριβώς ποιο μικρόβιο, ποιος ιός ήταν», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης: Γρίπη και κρυολόγημα: Για πόσο καιρό είναι μεταδοτικά – Μην κολλήσετε

Υπενθυμίζεται πως το αγοράκι μεταφέρθηκε, το βράδυ της Κυριακής, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού από ιδιώτη παιδίατρο και ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Πηγή: newsbomb.gr
Close