Σοκ : Παιδί πέθανε από εγκεφαλοφάγα αμοιβάδα  – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον  μικροοργανισμό

To  παιδί πέθανε  από μια σπάνια λοίμωξη που προκλήθηκε από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο. Είχε  κολυμπήσει σε ένα ποτάμι σύμφωνα με τους  υγειονομικούς αξιωματούχους στις ΗΠΑ.

Το παιδί είχε πάει για μπάνιο στον ποταμό Ελκχορν, στην ανατολική Νεμπράσκα, στις 8 Αυγούστου και εμφάνισε συμπτώματα περίπου πέντε ημέρες αργότερα, σύμφωνα με το Skynews.

Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο εντός 48 ωρών από την έναρξη των συμπτωμάτων και πέθανε 10 ημέρες αργότερα.

Δείτε επίσης : Έβρος : Εξαφάνιση παιδιών 9 και 2 ετών  Βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι οι γιατροί πιστεύουν ότι το παιδί πέθανε από πρωτοπαθή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, μια συνήθως θανατηφόρα λοίμωξη που προκαλείται από την αμοιβάδα naegleria fowleri (σ.σ. γνωστή ως αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο)

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διεξάγουν ελέγχους για να επιβεβαιώσουν την αιτία της μόλυνσης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η NEIGLERIA FOWLERI

Πρόκειται για ένα παράσιτο και συγκεκριμένα αμοιβάδα ( μονοκύτταρος οργανισμός που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι ), η οποία εντοπίζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε σημεία που λιμνάζει και θερμαίνεται γλυκό νερό ( π.χ λίμνες

Πώς μεταδίδεται;

Μεταδίδεται με απότομη είσοδο νερού στη ρινική κοιλότητα, όπως σε βουτιά ή κατάδυση. Δεν απειλεί τους λουόμενους όταν απλά κολυμπούν και ΔΕΝ μεταδίδεται με την κατάποση. Σε πισίνες μπορεί να βρεθεί ΜΟΝΟ εάν ο καθαρισμός της πισίνας και οι συνθήκες υγιεινής είναι ελλιπείς. Επίσης, δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δείτε επίσης : Food Pass: 300 ευρώ για αγορά τροφίμων εξετάζει η κυβέρνηση για 1εκατομμύριο καταναλωτές

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει ένας ασθενής είναι έντονος πονοκέφαλος, υψηλός πυρετός, ναυτία και εμετοί, καθώς και επιληπτικές κρίσεις.

Πώς γίνεται η διάγνωση;

Απαιτείται εξειδικευμένο εργαστήριο και εξετάσεις ( οσφυονωτιαία παρακέντηση, βιοψία ). Είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Δείτε επίσης : Πάτρα : Αυτά είναι τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου στη διεύθυνση φυλακών  Νέος έρωτας στη ζωή του Δασκαλάκη

Πόσο συχνή είναι;

Είναι εξαιρετικά σπάνια. Παρόλα αυτά , περιστατικά έχουν περιγράφει σε διάφορα μέρη του κόσμου, με δύο περιστατικά στις ΗΠΑ μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Με πληροφορίες απο το infokids.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close