Σοκ σε  τηλεκπαίδευση: Π@ρνό σε διαδικτυακή τάξη

Όλα στη φόρα μπροστά σε μαθητές και καθηγητές!

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών  που χάκαραν κωδικούς μαθητών σε τηλεκπαίδευση. Σε γυμνάσιο  στην Κάλυμνο επίσης οι δράστες  εξύβρισαν τους καθηγητές και σε γυμνάσιο της Ρόδου προέβαλαν σκηνές από ακατάλληλο βίντεο ερωτικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, «το ίδιο συνέβη και σε άλλα σχολεία όχι μόνο στο νομό μας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρα μας, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας».

Επίσης ανάλογη λεπτομερή ενημέρωση έχει γίνει και στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία διενεργεί και σχετική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άγνωστων δραστών.

Σε κάθε περίπτωση ήδη από χθες έχει ζητηθεί από όλους τους μαθητές να εισέρχονται στο σύστημα για τα διαδικτυακά μαθήματα με τα αληθινά τους στοιχεία και όχι με τη χρήση ψευδωνύμων όπως γίνονταν σε ορισμένες περιπτώσεις προηγουμένως, ούτως ώστε να δυσχεραίνονται τέτοιου είδους «εισβολές».

Δείτε επίσης : Κορονοϊός: Συνωμοσιολόγοι μπαίνουν στις ΜΕΘ για να αποδείξουν πως δεν υπάρχει Κορονοϊός

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδομαρκάκη, με εξαίρεση αυτό το περιστατικό αλλά και μικρές αλλά αντιμετωπίσιμες δυσκολίες που υπήρξαν τις πρώτες ημέρες, τα διαδικτυακά μαθήματα διεξάγονται κανονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

 

 

Close