Σοκάρει η είδηση! Η Παναγία των Παρισίων τυλίχτηκε στις φλόγες-Η «Πόλη του Φωτός» θρηνεί για την καταστροφή του συμβόλου της

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση της φωτιάς που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων. Ο ναός – σύμβολο του Παρισιού υπέστη τεράστια καταστροφή καθώς η φωτιά περιορίστηκε μετά απο 8,5 ώρες.

Ο πλανήτης θρηνεί… Η «ψυχή του Παρισιού», ο περίφημος καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, παραδόθηκε χθες το απόγευμα της Δευτέρας στις φλόγες, με αποτέλεσμα να υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή. Αν και το οικοδόμημα του ναού σώθηκε, ωστόσο η καταστροφή, έστω και μερική, της Παναγίας των Παρισίων προκαλεί πλήγμα τόσο για την Γαλλία όσο και για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, σύμφωνα με το newsbomb.gr.

Δείτε επίσης Χαρμόσυνα νέα: Ο αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός θα γίνει μπαμπάς για πρώτη φορά!

Οι φλόγες κατέκαιγαν τον καθεδρικό ναό για αρκετές ώρες, καταστρέφοντας το 850 ετών κωδωνοστάσιο και τη στέγη.

Οι δύο πύργοι του καθεδρικού ναού σώθηκαν από την καταστροφή. Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής ανέφεραν ότι από την πύρινη λαίλαπα γλίτωσε και η πέτρινη πρόσοψη, καθώς και ορισμένα σημαντικά κειμήλια που φυλάσσονταν στο ναό, όπως το ακάνθινο στεφάνι.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του ναού σοκάρουν.

Σοκάρει η είδηση! Η Παναγία των Παρισίων τυλίχτηκε στις φλόγες-Η «Πόλη του Φωτός» θρηνεί για την καταστροφή του συμβόλου της Σοκάρει η είδηση! Η Παναγία των Παρισίων τυλίχτηκε στις φλόγες-Η «Πόλη του Φωτός» θρηνεί για την καταστροφή του συμβόλου της Σοκάρει η είδηση! Η Παναγία των Παρισίων τυλίχτηκε στις φλόγες-Η «Πόλη του Φωτός» θρηνεί για την καταστροφή του συμβόλου της

Δείτε επίσης Έσκασε τώρα – Πότε πληρώνονται επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού Α21

Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά
Λίγο μετά τις 5 ώρα Ελλάδος και ύστερα από τιτάνια προσπάθεια της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά που μαινόταν από χθες βράδυ στην Παναγία των Παρισίων «τέθηκε υπό έλεγχο».

«Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Έχει εν μέρει κατασβεστεί, απομένουν μόνο τοπικές εστίες», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπύραρχος Γκαμπριέλ Πλις, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Παρισιού.

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ, εξαπλώθηκε αστραπιαία στην οροφή του γοτθικού κτηρίου που ανεγέρθηκε πριν από οκτώ αιώνες και πλέον, φθάνοντας στο βέλος της, που κατέρρευσε, ακολουθούμενο από ουσιαστικά όλη τη στέγη.

Δείτε επίσης Πάσχα 2019: Μεγάλη Εβδομάδα με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες -Με τι καιρό θα σουβλίσουμε

Ενώ οι φλόγες συνέχιζαν να κατακαίνε τον ναό όλο το βράδυ, πυροσβέστες μάχονταν για να αποτρέψουν την κατάρρευση του ενός κωδωνοστασίου του, ενώ προσπαθούσαν να περισώσουν όσα περισσότερα θρησκευτικά κειμήλια και, ανεκτίμητης αξίας, έργα τέχνης ήταν δυνατόν.

Tο καταστροφικό έργο της φωτιάς είναι ανυπολόγιστο, καθώς τα 2/3 της οροφής του ναού καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ από τη φωτιά τραυματίστηκε σοβαρά ένας πυροσβέστης. Πρόκειται για το μοναδικό θύμα της πυρκαγιάς που έχει αναφερθεί μέχρι τώρα.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης του κωδωνοστασίου:


Με πληροφορίες από newsbomb.gr

Close