Συνελήφθη ξανά ο Νίκος Σειραγάκης που καταδικάστηκε σε 400 χρόνια φυλάκισης για παiδεραστiα και αφέθηκε ελεύθερος

Συνελήφθη ξανά ο Νίκος Σειραγάκης που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια ποινή φυλάκισης για παiδεραστiα εις βάρος 36 ανηλίκων.

Ο Σειρηγάκης, αν και είχε καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα μετά από 8 χρόνια στη φυλακή προκαλώντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, και οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή.

Η υπόθεση το Νίκου Σειραγάκη προκάλεσε τις αντιδράσεις του κόσμου, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος, έστω και κατόπιν περιοριστικών μέτρων.

Πρόσφατα λοιπόν, εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης και αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Με ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες μετά την παραβίαση του περιοριστικού όρου, και οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ακόμη δεν είναι σίγουρο αν θα ανακληθεί η απόφαση της πρόωρης αποφυλάκισής του, αφού αναμένεται η απόφαση έπειτα από συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου.

Close