Θεραπευτήριο “Αγ. Βαρβάρα”: Φρικτό θάνατο από πνιγμό βρήκε 36χρονη με αυτισμό

Ο θάνατος της 36χρονης συνέβη σήμερα το μεσημέρι στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής “Αγία Βαρβάρα”, ενώ όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ εκείνη την ώρα είχαν βάρδια μόλις 2 νοσηλεύτριες και κανένας γιατρός.
Φρικτό θάνατο από πνιγμό βρήκε 36χρονη γυναίκα με αυτισμό, όταν κατά τη διάρκεια του φαγητού διέφυγε της προσοχής των νοσηλευτών, πήγε σε διπλανό δωμάτιο και πήρε στερεά τροφή από το πιάτο άλλου τρόφιμου. Η κατάποση κρέατος στάθηκε μοιραία για την αυτιστική γυναίκα, η οποία εξαιτίας της πάθησής της έτρωγε μόνο αλεσμένη τροφή.

 

Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, οι δύο νοσηλευτές που τάιζαν εκείνη την ώρα τους 9 τρόφιμους με αυτισμό που νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο τμήμα, προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην 36χρονη. Στο θεραπευτήριο, όμως, δεν υπήρχε γιατρός. Αμέσως, κάλεσαν ιδιώτη γιατρό, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και μηνιαία σύμβαση. Ο γιατρός, όμως, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν πήγε ποτέ. Το αποτέλεσμα ήταν η 36χρονη αυτιστική να χάσει τη ζωή της.

Δείτε περισσοτερα με ενα κλικ ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Close