Θεσσαλονίκη : Δάσκαλος θώπευσε μαθήτρια αυτή είναι η ποινή φυλάκισης

Το δικαστήριο καταδίκασε τον δάσκαλο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 9χρονης  μαθήτριας.

Δείτε επίσης : Το μυστικό της Νίκης 2: Το video που πρέπει να δείτε με τα παιδιά σας

 

Σε φυλάκιση 12 μηνών  με τριετή αναστολή  καταδίκασε το τριμελές πλημμελιοδεικίο Θεσσαλονίκης  μετά από καταγγελία μαθήτριας ότι την θώπευσε στο στήθος εν ώρα μαθήματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας εις βάρος ανήλικης που δεν ξεπέρασε το 12ο έτος της ηλικίας της, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 σε δ.ημοτικο σχολειο της Θεσσαλονίκης. Ο δάσκαλος είχε αθωωθεί 2 φόρες από το Πλημμελειοδικείο, αλλά κατά των αθωωτικών αποφάσεων ασκήθηκαν ισάριθμες εφέσεις, η πρώτη από εισαγγελέα Εφετών και η δεύτερη από εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Υπό τις συνθήκες αυτές, ακολούθησε νέα δίκη, η τρίτη κατά σειρά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία  η μαθήτρια είχε εκμιστηρευτει τότε το συμβάν σε συμμαθήτριές της και στη συνέχεια στο οικογενειακό της περιβάλλον και στη διευθύντρια του σχολείου ενώ ακολούθησε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Κατά την ακροαματική διαδικασία διαβάστηκε το περιεχόμενο της κατάθεσης που είχε δώσει τότε η μαθήτρια στην αστυνομία.

Ο δάσκαλος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες  λέγοντας ότι όλα αυτά είναι μυθοπλασία. «Οι μυθοπλασίες είναι συχνές σ’ αυτήν την ηλικία» είπε, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος στη διάρκεια του μαθήματος είχε κάνει παρατήρηση στην μαθήτρια. «Ίσως η παρατήρησή μου ήταν αυστηρή. Τείνω προς την εκδοχή ότι το πήρε βαριά» απάντησε, όταν ρωτήθηκε από την εισαγγελέα της έδρας (εισηγήθηκε την καταδίκη του) γιατί η ανήλικη προέβη στη συγκεκριμένη καταγγελία.

Ο εκπαιδευτικός απαλλάχθηκε  και έπειτα από τη προσωρινή του παύση επέστρεψε στα εκπαιδευτικά του καθήκοντα

 

 

 

 

 

 

 

 

Close