Θεσσαλονίκη : Μυστήριο γύρω από τα αίτια θανάτου του 2,5 ετών παιδιού  –  Η μητέρα δεν ήξερε ότι το παιδί πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο

Συγκλονισμένη η Ελληνική  κοινωνία με την  τραγωδία του θανάτου του   2,5 ετών  παιδιού που βρέθηκε νεκρό στο δημοτικό βρεφοκομείο της Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», την ώρα που συνεχίζεται η έρευνα για τα ακριβή αίτια.

Όπως έγινε γνωστό από την ιατροδικαστική εξέταση δεν βρέθηκε κάτι παραπάνω ως αιτία θανάτου και περισσότερα στοιχεία αναμένονται πλέον μετά την ολοκλήρωση των ιστολογικών και εργαστηριακών εξετάσεων.

Η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού δεν κατάφερε να καταθέσει καθώς κατέρρευσε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη, με στενούς συγγενείς της, να προσπαθούν και τελικά να καταφέρνουν να την συνεφέρουν.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Παρασκευής το κοριτσάκι εντοπίστηκε νεκρό από υπαλλήλους του δημοτικού βρεφοκομείου, ενώ τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε πρόβλημα με τις αμυγδαλές του και το προηγούμενο 24ωρο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Δείτε επίσης : Υπόθεση Πάτρα: Η Κατάθεση της αδερφής της κατηγορούμενης

Οι γιατροί φέρεται να χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή για 10 ημέρες και έπειτα θα γινόταν επανέλεγχος. Στη συνέχεια το κοριτσάκι επέστρεψε στο ίδρυμα, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή και παραμονή του στο νοσοκομείο.

Μυστήριο γύρω από τα αίτια θανάτου

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης τόνισε οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της μικρής Άννας.

«Εάν δεν υπάρχουν κάποιες εμφανείς αλλοιώσεις μακροσκοπικά δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να δούμε σε μακροσκοπικό επίπεδο εάν υπάρχει κάποια παθολογία που θα μπορούσε να εξηγήσει το θάνατο του κοριτσιού. Η ιατροδικαστική έκθεση αποτελείται από δύο στάδια, το μακροσκοπικό, από όπου μπορούμε να αντλήσουμε με γυμνό μάτι και το δεύτερο στάδιο είναι εκείνο που γίνεται μέσω μικροσκοπίου, το οποίο είναι και το πιο αξιόπιστο. Όταν δεν είναι εμφανή τα αιτία θανάτου στο πρώτο στάδιο περιμένουμε τα αποτελέσματα του δευτέρου σταδίου», δήλωσε.

Δείτε επίσης : Τραγωδία : 10χρονη αυτοκτόνησε για να κάνει χαρούμενη τη μητέρα της  Το σπαρακτικό σημείωμα της

Εκτός από τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, αναγκαία είναι και η εξέταση του ιατρικού φακέλου του παιδιού.

«Η μητέρα δεν γνώριζε ότι το παιδί πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο»
Η μητέρα του κοριτσιού βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορεί να πιστέψει πως το παιδί της έχασε τη ζωή του.

«Ώρα με την ώρα επιδεινώνεται η ψυχολογική της κατάσταση, γιατί η συνειδητοποίηση της αλήθειας είναι άκρως οδυνηρή. Χθες σωριάστηκε στο μέγαρο, ήταν αδύνατο να συνεργαστεί», δήλωσε στο MEGA η δικηγόρος της μητέρας, Έφη Ορφανίδου.

Όπως τόνισε η δικηγόρος, η επιμέλεια του παιδιού είχε αφαιρεθεί από τη μητέρα και με τρομερούς αγώνες κατάφερε η πλευρά της μητέρας να ανατρέψει τη δικαστική απόφαση αφαίρεσης επιμέλειας του παιδιού σύμφωνα με το megatv.com . Μάλιστα, από το Σάββατο και μετά η μητέρα θα μπορούσε να έχει στην αγκαλιά της την μικρή Άννα.

Δείτε επίσης : Δωρεά μαμούθ του Έλληνα εφοπλιστή για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία

Σύμφωνα με όσα είπε η κα Ορφανίδου, η μητέρα δεν γνώριζε ότι το παιδί πηγαινοερχόταν στο νοσοκομείο, ενώ έλαβε ειδοποίηση όταν πέθανε το κοριτσάκι.

«Το παιδάκι αυτό, εκτός από το ίδρυμα, είχε μία μητέρα φυσική που διεκδικούσε την επιμέλειά του. Το ίδιο το ίδρυμα είχε συναινέσει ότι πράγματα η κατάσταση της μητέρας είναι κατάλληλη για να αναλάβει το παιδί», είπε η δικηγόρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close