Σε αυτό το σπίτι πιστεύεται οτι μεγάλωσε Ιησούς στην Ναζαρέτ

Οι αρχαιολόγοι του 21ου αιώνα πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει ένα σπίτι που θεωρείται ότι είναι ο τόπος που ο Ιησούς ανατράφηκε από τη Μαρία και τον Ιωσήφ.

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην πόλη της Ναζαρέτ – της γενέτειρας του Ιησού – στο Ισραήλ έχουν εντοπίσει ένα σπίτι που χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα, που είχε θεωρηθεί ως ο τόπος όπου ο Ιησούς ανατράφηκε από τη Μαρία και τον Ιωσήφ.

Το σπίτι είναι εν μέρει κατασκευασμένο από λάσπη και πέτρινους τοίχους, και είναι χτισμένο σε μια βραχώδη πλαγιά. Αποκαλύφθηκε τη δεκαετία του 1880, αλλά μόλις το 2006 αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον Κεν Νταρκ καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο, που χρονολόγησαν το σπίτι στον πρώτο αιώνα και το προσδιόρισαν ως τον τόπο όπου οι άνθρωποι, που έζησαν αιώνες μετά την εποχή του Ιησού, πίστεψαν ότι ο Ιησούς είχε ανατραφεί.

Σε αυτό το σπίτι πιστεύεται οτι μεγάλωσε Ιησούς στην Ναζαρέτ

Το αν ο Ιησούς έζησε σε αυτό το σπίτι ή όχι παραμένει άγνωστο, αλλά ο καθηγητής ισχυρίζεται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα.

«Είναι αυτό το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ιησούς; Είναι αδύνατο μιλήσουμε από αρχαιολογικής άποψης» γράφει ο Νταρκ σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Biblical Archaeology Review». «Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος από αρχαιολογικής πλευράς για τον οποίο δεν θα μπορούσε να ισχύει μια τέτοια αναγνώριση».

Σε αυτό το σπίτι πιστεύεται οτι μεγάλωσε Ιησούς στην ΝαζαρέτΟ Ιησούς πιστεύεται ότι μεγάλωσε στη Ναζαρέτ. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ότι, αιώνες μετά την εποχή του Ιησού, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία (η οποία έλεγχε τη Ναζαρέτ μέχρι τον έβδομο αιώνα) διακόσμησε το σπίτι με τα ψηφιδωτά και έκτισε πάνω από το σπίτι μια εκκλησία γνωστή ως η «Εκκλησία της Διατροφής» την προστασία του.

Σταυροφόροι οι οποίοι εισέβαλαν στους Αγίους Τόπους κατά τον 12ο αιώνα αναστήλωσαν την εκκλησία. Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι τόσο οι Βυζαντινοί όσο και οι Σταυροφόροι πίστευαν ότι αυτό ήταν το σπίτι όπου ανατράφηκε ο Ιησούς, είπε ο Νταρκ.

Πηγή: thetoc.gr
Close