Ύπουλο το κακό το μάτι: Σκάει μέχρι και άνθρωπο_

Μπορεί το κακό μάτι να μην το πιστεύουν πλέον όλοι όμως ακόμη μία μεγάλη μερίδα του κόσμου το πιστεύει. Άνθρωποι που ματιάζονται με κακό μάτι νιώθουν έντονους πονοκεφάλους, αναγούλες, ζαλάδες, μία αδιαθεσία. Πολλές φορές τα συμπτώματα είναι ανυπόφορα.

Σίγουρα έστω και μία φορά στην ζωή σου έχεις ματιαστεί από άνθρωπο που ζήλεψε την χαρά σου και σε κακολόγησε. Οι άνθρωποι ματιάζονται και από τους κακοπροαίρετους αλλά και από τους καλοπροαίρετους. Το θέμα είναι ότι το κακό το μάτι είναι ύπουλο. Κινδυνεύεις μέχρι και να σκάσεις αν δεν ξεματιαστείς εγκαίρως.

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το κακό μάτι. Τι είναι, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το αντιμετωπίσουμε και τι πρέπει να αποφεύγουμε γιατί θεωρείται αμαρτία; Διαβάστε παρακάτω: 

Ύπουλο το κακό μάτι: Σκάει μέχρι και άνθρωπο

Λίγα λόγια για το κακό μάτι

Όσο κι αν μας φαίνεται υπερβολικό το κακό το μάτι είναι σε θέση να σκάσει μέχρι και άνθρωπο. Σύμφωνα με την θρησκεία οι άνθρωποι που βρίσκονται μακριά από την Εκκλησία, είναι περισσότερο επιρρεπείς στο κακό το μάτι.

Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που όταν βλέπουν να τυχαίνει κάτι καλό σε κάποιον ή να χαίρεται πολύ με κάτι, τον ζηλεύουν, υποφέρουν από την ζήλια τους. Σαν τον διάβολο. Έτσι διάβολος και κακός άνθρωπος ενώνονται και προκαλούν στο θύμα τους το κακό το μάτι.

«Η βασκανία είναι μία δαιμονική ενέργεια, που γίνεται μέσω των φθονερών ανθρώπων» (Μ. Βασίλειος περί φθόνου, 4), «…απέλασον πάσαν διαβολικήν ενέργειαν, πάσαν σατανικήν έφοδον»(Ευχή εις βασκανίαν).

Ύπουλο το κακό μάτι: Σκάει μέχρι και άνθρωπο

Δείτε ακόμα Έχεις κακό μάτι; Ευχές για ξεμάτιασμα

Με λίγα λόγια τα συμπτώματα που οφείλονται στο κακό το μάτι, δεν είναι συνηθισμένα συμπτώματα. Ο σοφός λαός άλλωστε λέει ότι κάποια στιγμή κάποιος είδε ένα όμορφο άλογο, είπε “τι όμορφο άλογο είναι αυτό” και το άλογο έπεσε κάτω και πέθανε. Ο φθονερός ο άνθρωπος έχει τέτοια εξουσία.

Ποιοι έχουν  το κακό μάτι;

Το κακό μάτι το έχουν οι άνθρωποι που μέσα τους έχουν κακία. Δεν μπορείς να ματιάξεις κάποιον με κακό μάτι, όταν τα κομπλιμέντα που του έκανες ήταν άκρως καλοπροαίρετα. Μάλιστα, έχει καθιερωθεί να φτύνουμε κάποιον όταν του λέμε μία καλή κουβέντα, για να βγάλουμε από μέσα μας, την κακιά πλευρά του εαυτού μας.

Ύπουλο το κακό μάτι: Σκάει μέχρι και άνθρωπο

Ποιους “πιάνει” το κακό μάτι;

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω το μάτιασμα είναι χτύπημα του Διαβόλου. Αυτό σημαίνει ότι πιο επιρρεπείς στα χτυπήματα του διαβόλου είναι αυτοί που μένουν μακριά από την Εκκλησία, δεν νηστεύουν, δεν εξομολογούνται, δεν προσεύχονται.

Γι’ αυτόν τον λόγοι οι Άγιοι, οι ιερείς αλλά και οι χριστιανοί που ζουν την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, δεν είναι ευάλωτοι στο κακό μάτι. Συγκεκριμένα, δεν τους πιάνει καθόλου.

Το «ξεμάτιασμα»

Αφού το κακό μάτι είναι χτύπημα του σατανά θα πρέπει να πούμε μία ειδική προσευχή για να ξεφορτωθούμε την βασκανία. Η Εκκλησία μας για την περίπτωση αυτή έχει θεσπίσει την ευχή «εις βασκανίαν», που διαβάζεται από ιερέα. Αυτό σημαίνει πως αν σε πιάσει το μάτι πρέπει να πας σε ιερέα και μόνο σε ιερέα.

Το αμαρτωλό ξεμάτιασμα

Οι περισσότεροι από εμάς όταν είμαστε ματιασμένοι ζητάμε από τους γείτονες, τους γνωστούς και τους φίλους να μας ξεματιάσουν. Αυτό όμως είναι αμαρτία. Σύμφωνα με την Εκκλησία, άνθρωποι οι οποίοι στερούνται ιεροσύνης δεν μπορούν να “σταυρώσουν”.

Ο πατέρας, η μητέρα, ο παππούς και η γιαγιά εξαιρούνται διότι είναι πρόσωπα ιερά στην ζωή ενός παιδιού. Όμως και πάλι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να λένε προσευχές της Εκκλησία και μόνο όπως για παράδειγμα “Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος”.

Η Εκκλησία θεωρεί πως ένας άνθρωπος που δεν έχει ιεροσύνη δεν είναι σωστό να αγιάζει μόνος του το λαδάκι που θα σε ξεματιάσει. Επίσης πολλοί άνθρωποι λένε προσευχές λάθος και παρόλο που έχουν όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν, εν τέλει μπορεί να κάνουν μεγαλύτερο κακό.

Δείτε ακόμα Προσευχή για ξεμάτιασμα

Ακόμη κι αν ένας άνθρωπος είναι θεοσεβούμενος χριστιανός σύμφωνα με την Εκκλησία δεν πρέπει να ξεματιάζει κάποιον άλλον. Είναι αμαρτία, γιατί χωρίς να έχει την ιεροσύνη επικαλείται το όνομα του Θεού.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την θρησκεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close