Τηλεκπαίδευση – Webex: Έπεσε πάλι  το σύστημα -Προβληματισμός  εκπαιδευτικών και μαθητών

Μεγάλο προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα αλλεπάλληλα προβλήματα με την τηλεκπαίδευση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Το σύστημα πέφτει συνεχώς και τα προβλήματα εξακολουθούν και σήμερα.    

Αρκετοί μαθητές παραπονέθηκαν πως το σύστημα τους πέταγε έξω με αποτέλεσμα  τον εκνευρισμό αλλά και το φόβο της απουσίας. Ο εκνευρισμός που υπήρξε στην δεύτερη σχολική ώρα ήταν μεγάλος καθώς η  πλατφόρμα Webex έπεφτε συνεχώς και δημιούργησε αντιδράσεις στην εκπαιδευτική και πολιτική κοινότητα.

Όλο το χρονικό

Η πλατφόρμα της Cisco (η Webex) που χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας κατέρρευσε μετά από βλάβες στο Λονδίνο και όλη η εκπαιδευτική διαδικασία της χώρας «πάγωσε», με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων, να παρακολουθήσουν μάθημα μόνο την πρώτη ώρα.

Προβλήματα σύνδεσης αντιμετώπισαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Δεν καταχωρήθηκαν απουσίες τη Δευτέρα

Όπως είναι προφανές, το υπουργείο Παιδείας έστειλε οδηγία σε όλα τα σχολεία της χώρας να μην καταχωρηθούν οι απουσίες των μαθητών, καθώς η αρχική εντολή ήταν «όποιος δεν παρακολουθεί, παίρνει απουσία».

Οι περιοχές που παρουσιάστηκε πρόβλημα με το Webex :

Τηλεκπαίδευση – Webex: Έπεσε πάλι το σύστημα -Προβληματισμός εκπαιδευτικών και μαθητών

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας διευκρινίσεις για τα τεχνικά προβλήματα, αλλά και για τις χθεσινές απουσίες στους μαθητές, που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

«Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Δείτε επίσης : Μερομήνια 2020 ; 2021: Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά;

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, εδώ και ημέρες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το αν θα αντέξει το δίκτυο.

 

Close