«Βόμβα» από Σύψα : Πιθανή επαναφορά των SMS στο 13033

«Φωτιά που καίει γύρω μας και μπορεί να πάρει γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις» είπε ο Νίκος Σύψας αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην χωρά μας.

«Ο κόσμος δε νοσεί όπως νοσούσε γιατί οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και προσέχουν περισσότερο. Το πρόβλημα είναι οι νέοι, οι οποίοι δεν προσέχουν κι επίσης δε νοσούν βαριά δήλωσε στο στο Open Tv.

«Ωστόσο, ο αριθμός των εισαχθέντων στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουμε διασωληνώσεις, αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί αν πάει έτσι η κατάσταση».

Ο Νίκος Σύψας τόνισε ότι ίσως  να τεθεί ωράριο λειτουργίας στα μπαρ και τους χώρους εστίασης, έτσι ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός.

Δείτε επίσης Σχολεία με μάσκες και σε βάρδιες: Παράταση στο άνοιγμα προτείνουν οι επιστήμονες

Επίσης  προειδοποίησε   για το ενδεχόμενο  να κλείνουν πιο νωρίς τα μπαρ και οι χώροι εστίασης, σίγουρα πριν τα μεσάνυχτα.

Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας, τώρα δεν μπορούμε να μην χορέψουμε στα μπαρ; Αν συνεχιστεί η διασπορά, θα φτάσουμε σε νοσηλείες, διασωληνώσεις και πιθανώς θανάτους. Θα έρθει το δεύτερο κύμα αν παραμείνουμε θεατές στην αύξηση των κρουσμάτων».

Όσο για τα αναλυθεί δημοσιεύματα  που ακούγονται  σχετικά με τα νέα κρούσματα του κορονοιού  επισήμανε : «Δεν κρύβουμε ούτε κρούσματα, ούτε περιοχές που πλήττονται.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να σταματήσουν οι πολίτες να εμπιστεύονται την Πολιτεία και τους επιστήμονες», είπε και πρόσθεσε: «Η άγνοια τροφοδοτεί την επιδημία. Η επιδημία είναι σε κατάσταση έξαρσης παγκόσμια. Η φωτιά είναι αναμμένη και καίει γύρω μας, να μην επεκταθεί και σε μας».

Δείτε επίσης Η δίαιτα με το κοτόπουλο σου υπόσχεται απώλεια 7 κιλών σε 10 μέρες! Δείτε το καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα

Ολοκληρώνοντας ο κ. Συψαςπροειδοποίησε   πως η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι κρίσιμη και δύσκολη.

«Η εβδομάδα αυτή είναι πολύ κρίσιμη και δύσκολη. Αυτή η εβδομάδα θα δείξει τα αποτελέσματα των προηγούμενων 10-15 ημερών. Αν τηρηθούν τα μέτρα θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στο να περιορίσουμε τον ιό», είπε.

Τέλος πρόσθεσε: «Αν συνεχιστεί η απότομη αύξηση των κρουσμάτων, θα πάρουμε μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων», τονίζοντας ότι θα επανέλθει το σύστημα με τα SMS στο 13033. Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων ο κ. Σύψας είπε πως η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί στα τέλη του Αυγούστου.

Close