Βρετανία: Κίνημα κατά της τεκνοποίησης με στόχο να σωθεί ο πλανήτης!

Υπάρχουν γυναίκες που αρνούνται να κάνουν παιδιά για να σώσουν τον πλανήτη…

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο στη Βρετανία όλο και περισσότερες γυναίκες ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν να αποκτήσουν απογόνους γιατί με τον τρόπο αυτό βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην προστασία του πλανήτη από τις επιπτώσεις του υπερπληθυσμού.

Η Όναγκ Ντάγκλις έχει αποφασίσει ότι δεν θα δοκιμάσει ποτέ τη χαρά της εγκυμοσύνης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα «Daily Mail».

Μπορεί να θαυμάζει τις μητέρες που μεγαλώνουν τα μωρά τους και να χαίρεται όταν βλέπει παιδικά χαμόγελα, ωστόσο,η ίδια αποφάσισε ότι ποτέ δεν θα βιώσει την εγκυμοσύνη.

Σε ηλικία 32 ετών, η Βρετανή Όναγκ έχει μία δουλειά από την οποία αμείβεται αρκετά καλά- είναι διευθύντρια σε εταιρεία οργάνωσης εκδηλώσεων. Πριν από ένα χρόνο, είχε έναν σύντροφο που ανυπομονούσε να γίνει πατέρας. Όταν όμως του ξεκαθάρισε ότι, γι΄αυτήν προτεραιότητα είναι η προστασία του πλανήτη κι όχι τα παιδιά, ο σύντροφος έγινε καπνός…

«Οι άνθρωποι ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, της αποψίλωσης και της οξύτητας των ωκεανών», επισημαίνει η Όναγκ.
«Το μόνο που θα επιλύσει αυτά τα προβλήματα είναι να έχουμε λιγότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Ναι, έχω ένα μητρικό ένστικτο, αλλά ποτέ δεν θα αλλάξω γνώμη ».

Η Όναγκ δεν είναι η η μοναδική γυναίκα που αποφάσισε να μείνει άτεκνη όχι λόγω φιλοδοξιών σταδιοδρομίας ή ανικανότητας να βρει σύντροφο, αλλά επειδή ανησυχεί για τον αντίκτυπο του υπερπληθυσμού στη Γη.

Μέχρι το 2050, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, ο πληθυσμός της γης εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 30% απ΄ότι είναι σήμερα.

«Θα μπορούσατε να πείτε ότι είμαι ανιδιοτελής, επειδή δεν έχω παιδιά, αλλά εγώ δεν συνεισφέρω στον υπερπληθυσμό της Γης»,υποστηρίζει από την πλευρά της η 35χρονη Άννα Χιούγκς,που ανατράφηκε για να «σέβεται το περιβάλλον».Αν κι έχει τρεις αδερφές, δύο ανιψιές και τρεις ανιψιούς, η ίδια δεν θέλει παιδιά.

«Χρησιμοποιούμε περισσότερους πόρους από ό τι μπορεί να προσφέρει η γη-είναι απλά μαθηματικά», λέει η Άννα,φανατική χορτοφάγος που προσπαθεί με τον τρόπο ζωής της να περιορίσει το δικό της οικολογικό αποτύπωμα.

Όταν είπε για πρώτη φορά στους φίλους της την απόφασή της, όλοι πόνταραν ότι θα αλλάξει «μυαλά».

Για την Χέλεν Κάμπελ,40 χρονών από τη Νότια Ουαλία, η απόφασή της να μην γίνει μητέρα συνδέεται με την επιθυμία της να αντισταθμίσει τις λιγότερο φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητές της.

«Ο σύζυγός μου Κένι κι εγώ αγαπάμε τα σπορ αυτοκίνητα, απολαμβάνουμε να κάνουμε ταξίδια και να ζούμε σε ένα μεγάλο διατηρητέο ​​κτίριο…Οι άνθρωποι βλάπτουν το περιβάλλον… Δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να γίνω μητέρα», τόνισε και παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει εχθρότητα για τις απόψεις της. «Συνάντησα μια γυναίκα σε μια συναυλία που μου είπε ότι είμαι εγωίστρια όπως και αυτή προτού αποκτήσει τον γιο της.Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό που κάνω είναι κακό», υποστηρίζει και προσθέτει:

«Για μένα, το περιβάλλον είναι ένα μεγαλύτερο ζήτημα, ενώ γι ‘αυτόν η απαιτητική δουλειά του θα καθιστούσε αδύνατη τη γονική μέριμνα».

Οι απόφοιτοι του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ Τζόε Γκρέι και η σύζυγός του Ρομίτα- και οι δύο 36 ετών-δεν θέλουν να γίνουν γονείς εξηγώντας το σκεπτικό τους:«Κάθε επιπλέον παιδί είναι ένα ακόμη άτομο που καταναλώνει πόρους και καταλαμβάνει χώρο από αυτόν που ανήκει στην άγρια ​​φύση», λέει η Ρομίτα.

photo credit: parentinghealthybabies

Πηγή: protothema.gr
Close