10- πράγματα- που- καταστρέφουν- τις- ηλεκτρονικές- μας- συσκευές-

10 πράγματα που καταστρέφουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές. Αυτά τα πράγματα τα κάνουμε όλοι όσων αφορά τις ηλεκτρονικές μας συσκευές αλλά πρέπει να τα σταματήσουμε αμέσως γιατί τις βλάπτουμε.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ακούμε μουσική από το κινητό, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή την συσκευή για cd. Ενημερωνόμαστε από το κινητό, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή το τάμπλετ.

Παίζουμε παιχνίδια στο Playstation, στον υπολογιστή και στο κινητό. Πραγματοποιούμε αγορές ακόμη και για το σούπερ μάρκετ μέσα από το τάμπλετ ή τον υπολογιστή μας. Γενικότερα ακόμη και βιβλίο μπορείς να διαβάσεις μέσα από το τάμπλετ.

Δείτε ακόμα Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία: Πως να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τις ηλεκτρονικές συσκευές(wifi, tamblets κ.α)

Κι ενώ κανείς θα έλεγε ότι με τόση καθημερινή τριβή που έχουμε με την τεχνολογία θα έπρεπε να γνωρίζουμε πως χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές μας συσκευές, δυστυχώς δεν ισχύει. Αυτά είναι τα 10 πράγματα που όλοι κάνουμε και βλάπτουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές. Διαβάστε παρακάτω:

Πράγματα που καταστρέφουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές :Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μεταλλικές ακίδες για να καθαρίσετε τη θύρα φόρτισης.

Μεταλλικά αντικείμενα, όπως καρφίτσες, μαχαίρια ή συνδετήρες, μπορούν να χαράξουν τη θύρα του τηλεφώνου σας και να σας δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα. Μία από τις 2 καλύτερες επιλογές είναι μια οδοντογλυφίδα, η οποία είναι αρκετά μικρή ώστε να χωράει μέσα στη θύρα και να καθαρίζει όλες τις άκρες.

Η δεύτερη επιλογή είναι ένας αεροσυμπιεστής που μπορεί να απομακρύνει μέσα από τον αέρα όλη τη σκόνη. Αποφύγετε να φυσάτε με το στόμα σας μέσα στη θύρα, καθώς η αναπνοή σας περιέχει σωματίδια νερού που μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά.

λάθη-που-κάνουμε-και-καταστρέφουμε-τις-ηλεκτρονικές συσκευές-

Πράγματα που καταστρέφουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές : Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας εκτεθειμένο στον ήλιο.

Μερικοί από εσάς μπορεί να φορτίζετε το τηλέφωνό σας ενώ το ακουμπάτε δίπλα στο παράθυρο. Ωστόσο, αυτό είναι άσκοπο, καθώς το τηλέφωνό σας πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να φορτιστεί καθώς η έκθεση στον ήλιο επιβραδύνει τη διαδικασία φόρτισης.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η οθόνη θα απορροφήσει θερμότητα πολύ γρήγορα και το κινητό σας θα αρχίσει να εμφανίζει απροσδόκητα σφάλματα. Στη χειρότερη περίπτωση, το τηλέφωνό σας μπορεί να υπερθερμανθεί μαζικά και να κλείσει για να προστατευτεί.

λάθη-που-κάνουμε-και-καταστρέφουμε-τις-ηλεκτρονικές συσκευές-

Πράγματα που καταστρέφουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές : Μην αφήνετε την μπαταρία να φτάσει στο 0% πριν τη φορτίσετε.

Το καλύτερο ποσοστό διάρκειας ζωής της μπαταρίας είναι μεταξύ 20%-80%. Δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε το τηλέφωνό σας να πέσει στο 0% πριν το φορτίσετε και αν το γεμίσετε πάνω από 80% μπορεί να βλάψετε την μπαταρία.

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η μπαταρία του κινητό να είναι στο 50%, επομένως τα μισά ιόντα λιθίου θα βρίσκονται στο στρώμα οξειδίου του κοβαλτίου λιθίου και τα άλλα μισά στο στρώμα γραφίτη. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι πολύ πρακτικό για πολλούς από εσάς, οπότε κρατήστε το 80% ως λύση.

λάθη-που-κάνουμε-και-καταστρέφουμε-τις-ηλεκτρονικές συσκευές-

Πράγματα που καταστρέφουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές : Μην βάζετε το τηλέφωνό σας κάτω από το νερό πολύ συχνά, ακόμα κι αν είναι αδιάβροχο.

Μπορεί οι κατασκευαστές να λένε ότι το κινητό σας αντέχει το νερό όμως τις περισσότερες φορές εννοούν τις σταγόνες της βροχής ή το να πέσει κατά λάθος σε μία λακκούβα. Δεν θα ήταν έξυπνο εκ μέρους σας να βυθίζεται το κινητό σας τηλέφωνο στη θάλασσα ή στη μπανιέρα γιατί θα το χαλάσετε αν όχι αμέσως, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

λάθη-που-κάνουμε-και-καταστρέφουμε-τις-ηλεκτρονικές συσκευές-

Πράγματα που καταστρέφουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές : Μη κατεβάζετε εφαρμογές από καταστήματα που δεν είναι επαληθευμένα

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κατεβάσουν δωρεάν εφαρμογές από καταστήματα, ώστε να μην χρειάζεται να πληρώσουν για τις αρχικές εκδόσεις. Ωστόσο, δεν συνειδητοποιούν ότι με τη λήψη της εφαρμογής, κατεβάζουν επίσης επιβλαβές κακόβουλο λογισμικό.

Δείτε ακόμα 7 προβλήματα υγείας που δημιουργηθούν τα κινητά

Γι’ αυτό θα πρέπει να εμμείνετε στα επίσημα καταστήματα εφαρμογών που έχουν αξιολογήσεις και κριτικές για όλες τις εφαρμογές. Για πρόσθετη βοήθεια, βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι ενεργοποιημένο, ώστε να μπορεί να εντοπίσει οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό προσπαθεί να εισέλθει στη συσκευή σας.

λάθη-που-κάνουμε-και-καταστρέφουμε-τις-ηλεκτρονικές συσκευές-

Πράγματα που καταστρέφουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές : Μην κρατάτε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας βρώμικο.

Είτε έχετε φορητό υπολογιστή είτε επιτραπέζιο υπολογιστή, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι με την πάροδο του χρόνου, η σκόνη, τα μαλλιά και τα ψίχουλα κολλάνε στο πληκτρολόγιο. Αυτό το πρόβλημα γίνεται ακόμη χειρότερο αν έχετε κατοικίδιο στο σπίτι ή αν τρώτε πάνω από τον υπολογιστή σας.

Τούτου ελεγχθέντος, είναι σημαντικό να μειώσετε την ποσότητα της σκόνης και άλλων υπολειμμάτων που εισέρχονται στον υπολογιστή σας από την αρχή. Θα χρειαστεί επίσης να καθαρίζετε τον χώρο εργασίας και τον υπολογιστή σας όσο πιο συχνά γίνεται.

λάθη-που-κάνουμε-και-καταστρέφουμε-τις-ηλεκτρονικές συσκευές-

Πράγματα που καταστρέφουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές : Μην πάρετε καμία ηλεκτρονική συσκευή μαζί σας στο μπάνιο.

Το να παίρνετε το τηλέφωνό σας στο μπάνιο μαζί σας δεν είναι μόνο ανθυγιεινό, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο για το τηλέφωνό σας και τον εαυτό σας. Ενώ σηκώνεστε από την τουαλέτα, το τηλέφωνό σας μπορεί να γλιστρήσει από τα χέρια σας και να πέσει στο νερό, κάτι που μπορεί να το καταστρέψει.

Επίσης, μπορεί να το  φορτίζετε δίπλα σας ενώ κάνετε ένα ωραίο μπάνιο. Ένα μικρό λάθος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το τηλέφωνο και ο φορτιστής να πέσουν στη μπανιέρα, προκαλώντας θανατηφόρα ηλεκτροπληξία.

λάθη-που-κάνουμε-και-καταστρέφουμε-τις-ηλεκτρονικές συσκευές-

Πράγματα που καταστρέφουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές : Μην φορτίζετε το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, όπως η Apple, λένε ότι είναι επιβλαβές να αφήνεις το τηλέφωνό σου να φορτίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό συμβαίνει επειδή το τηλέφωνό σας θα σταματήσει να φορτίζει μόλις φτάσει στο 100%, και μόλις φτάσει στο 99%, θα χρειαστεί να καταβάλει διπλάσια προσπάθεια για επαναφόρτιση.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι περισσότεροι κατασκευαστές λένε ότι είναι καλύτερο να φορτίζετε ένα τηλέφωνο έως και 80%, κάτι που δεν θα συμβεί εάν είναι συνδεδεμένο όλη τη νύχτα.

λάθη-που-κάνουμε-και-καταστρέφουμε-τις-ηλεκτρονικές συσκευές-

Πράγματα που καταστρέφουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές : Μην σηκώνετε τον φορητό υπολογιστή σας από την οθόνη του.

Το να σηκώνετε τον φορητό υπολογιστή σας από την οθόνη είναι κακή ιδέα και μπορεί να βλάψει τον φορητό υπολογιστή σας σε βαθμό που θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα νέο. Η εφαρμογή τόσης πίεσης στους μεντεσέδες προκαλεί ζημιά σε ολόκληρη την οθόνη, προκαλώντας σπάσιμο των μεντεσέδων.

Ο καλύτερος τρόπος για να σηκώσετε τον φορητό υπολογιστή σας είναι να τον πιάσετε με τα δύο χέρια από κάθε πλευρά και να τον μεταφέρετε απαλά σε μια επίπεδη επιφάνεια. Λάβετε υπόψη σας ότι η διατήρηση του φορητού υπολογιστή σας σε ανώμαλες επιφάνειες μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

λάθη-που-κάνουμε-και-καταστρέφουμε-τις-ηλεκτρονικές συσκευές-

Πράγματα που καταστρέφουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές : Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα οικιακού καθαρισμού για να καθαρίσετε τις οθόνες σας.

Αν αναρωτιόσαστε αν θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό τζαμιών για τον φορητό υπολογιστή σας, η απάντηση είναι ένα μεγάλο “όχι!” Τα χημικά σε αυτό, ειδικά η αμμωνία, είναι πολύ σκληρά για να τα χειριστεί η οθόνη σας.

Γι’ αυτό χρειάζεστε ένα καθαριστικό για οθόνες ή απλά νερό και ένα πανί από μικροΐνες. Ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσετε ένα από τα δύο είναι πρώτα να βρέξετε το πανί και μετά να το τρίψετε απαλά στην οθόνη.

Επίσης, δεν θέλετε να ασκήσετε υπερβολική πίεση στην οθόνη, καθώς μπορεί να προκληθούν νεκρά σημεία. Τέλος, μην χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες σε καμία περίπτωση, γιατί θα χαράξουν την οθόνη σας.

λάθη-που-κάνουμε-και-καταστρέφουμε-τις-ηλεκτρονικές συσκευές-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close