11+1 Χρήσεις του ρυζιού που θα σας σώσουν! Ειδικά το 4 θα εύχεστε να το γνωρίζατε νωρίτερα!

Και όμως μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα με το ρύζι από το να το φάμε! Και για τα περισσότερα δεν πάει καν ο νους σας!

Πράγματα που θα μας σώσουν στην καθημερινότητά μας και θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και απλή. Δείτε λοιπόν παρακάτω 12 χρήσεις του ρυζιού και θα μπορείτε την επόμενη φορά να γλιτώσετε τον εαυτό σας από κόπο, μπελάδες, και…καινούργια τηλέφωνα!

Εδώ θα βρείτε άλλους 12 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το ρύζι:

1. Για να κάνετε τα φρούτα σας να ωριμάσουν νωρίτερα

Τα άγουρα φρούτα θα ωριμάσουν πιο γρήγορα αν τα τοποθετήσετε σε μια τσάντα με το ωμό ρύζι. Ωριμάζοντας τα φρούτα εκλύουν αέρια που παγιδεύονται στο ρύζι. Να είστε προσεκτικοί με αυτή τη μέθοδο γιατί μπορεί να καταλήξετε με υπερώριμα φρούτα! Μην το αφήνετε μέσα για περισσότερες από 1 ή 2 ημέρες.

12-diaforetikes-xrhseis-toy-ruzioy-pou-tha-sas-eklpixoun-1_photo credit:instructables

Δείτε ακόμη: 6 χρήσεις για το νερο απο το ρύζι που σίγουρα δε ξέρεις

2. Σε αυτό μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μαχαίρια σας

Μια οικονομική και στυλάτη λύση για να αποθηκεύσετε τα ξύλινα μαχαίρια σας είναι να τα αποθηκεύσετε σε ένα ποτήρι γεμισμένο με ρύζι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτόνι η κάποιο άλλο υλικό για να βάλετε στο πάτο του ποτηριού στην περίπτωση που δεν θέλετε οι λεπίδες να έρχονται σε επαφή με το ποτήρι.

12-diaforetikes-xrhseis-toy-ruzioy-pou-tha-sas-eklpixoun-2_photo credit:instructables

3.Καθαρίστε τα δοχεία με τα μικρά ανοίγματα

Οι καφετιέρες και τα βαζάκια σας μπορεί να σας πάρουν πολύ χρόνο για να πείτε οτι τα καθαρίσατε ειδικά όταν αυτά έχουν πολύ μικρά ανοίγματα για να τα καθαρίσετε και δεν περνάει από εκει ούτε το σφουγγάρι ούτε κάτι άλλο. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε μια χούφτα ωμό ρύζι μαζί με σαπούνι και νερό στο δοχείο και ανακινήστε το ελαφρά μπρος-πίσω. Εάν μπορείτε να κλείσετε το δοχείο, μπορείτε να το ταρακουνήσετε ακόμη πιο δυνατά. Αυτό θα βοηθήσει να μαλακώσετε οποιαδήποτε βρωμιά πριν το ξέπλυμα.

12-diaforetikes-xrhseis-toy-ruzioy-pou-tha-sas-eklpixoun-3_photo credit:instructables

4. Σώστε το κινητό σας

Σε όλους μας έχει τύχει ή σε εμάς ή σε κάποιον φίλο μας κάποια στιγμή να πέσει το κινητό μέσα στο νερό. Μην αρχίζετε να κλαίτε λοιπόν σας έχουμε την λύση.Αυτό που χρειάζεστε είναι μια σακούλα ρύζι. Τοποθετήστε το κινητό σας σε ένα κλειστό σάκο με ωμό ρύζι και μετά στεγνώστε το όσο μπορείτε καλύτερα μόνοι σας. Αφαιρέστε τη μπαταρία ή τη κάρτα SIM και αφήστε το τηλέφωνο στο ρύζι για 24 ώρες ή περισσότερο. Ίσως το τηλέφωνό σας να είναι εντάξει και δεν θα χρειαστείτε καινούργιο.

12-diaforetikes-xrhseis-toy-ruzioy-pou-tha-sas-eklpixoun-4_photo credit:instructables

Δείτε ακόμη:Βάζει ρύζι σε μια καλτσα. Ο λόγος;Τέλειο κολπάκι!!!

5. Ψήστε χωρίς ζυγαριά

Αν δεν έχετε τα λεφτά για να πάρετε μια ζυγαριά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι για να ψήσετε τις πίτες σας. Τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω από την άψητη ζύμη και «γεμίστε» τη με ρύζι. Αυτό θα βοηθήσει να διαμορφωθεί η ζύμη και έτσι θα ξέρετε πόσο γέμιση είναι απαραίτητη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι ξανά αρκετές φορές.

12-diaforetikes-xrhseis-toy-ruzioy-pou-tha-sas-eklpixoun-5_photo credit:instructables

6. Ως αποσμητικό χώρου

Αν θέλετε να προσθέσετε ένα διακριτικό άρωμα στο δωμάτιό σας, ανάμειξτε 10-20 σταγόνες αιθέριων ελαίων με 1/4 έως 1/2 φλιτζανιού ρύζι σε ένα ανοικτό δοχείο. Αυτό λειτουργεί καλά σε μικρούς χώρους, όπως σε ένα μικρό μπάνιο. Αν η μυρωδιά αρχίζει να εξασθενεί, απλά βάλτε ακόμη λίγο αιθέριο έλαιο.

12-diaforetikes-xrhseis-toy-ruzioy-pou-tha-sas-eklpixoun-6_photo credit:instructables

7. Για να τσεκάρετε αν το λάδι είναι έτοιμο

Αν θέλετε να ελέγξετε αν το λάδι είναι αρκετά καυτό για να τηγανίζετε κάτι, πετάξτε μερικούς κόκκους ρυζιού σε αυτό. Αν το λάδι είναι πολύ κρύο, το ρύζι θα βυθιστεί. Αν είναι σε σωστή θερμοκρασία, το ρύζι θα επιπλεύσει και θα τσιτσιρίσει. Μπορείτε να αφαιρέσετε τους κόκκους στη συνέχεια από το λάδι με ένα κόσκινο ή μια τρυπητή κουτάλα.

12-diaforetikes-xrhseis-toy-ruzioy-pou-tha-sas-eklpixoun-7_photo credit:instructables

8. Για να αποφύγετε την σκουριά

Δοκιμάστε την αποθήκευση των εργαλείων σας με το κεφάλι προς τα κάτω σε ένα δοχείο ρυζιού. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ζείτε σε μια περιοχή με πολύ υγρασία. Το ρύζι απορροφά την υγρασία και έτσι εμποδίζει τη σκουριά.

12-diaforetikes-xrhseis-toy-ruzioy-pou-tha-sas-eklpixoun-8_photo credit:instructables

9. Καθαρίστε το μύλο του καφέ

Οι λάτρεις του καφέ ξέρουν οτι η απόλαυση είναι να αλέθουν οι ίδιοι το καφέ τους. Ακόμα κι αν είναι  δύσκολο να φθάσετε τις γωνίες και τις σχισμές, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά το μύλο σας, επειδή οι κόκκοι είναι πλούσιοι σε λάδι και που μπορούν τελικά να σας σαπίσουν το μύλο.Οι κόκκοι ρυζιού έχουν το τέλειο μέγεθος και την υφή για να καθαρίσετε το μύλο του καφέ. Εκτελέστε έναν κύκλο άλεσης με ρύζι αντί για κόκκους καφέ και στη συνέχεια βουρτσίστε τα πάντα με ένα καθαρό πινέλο. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί επίσης καλά και για τους μύλους μπαχαρικών.

12-diaforetikes-xrhseis-toy-ruzioy-pou-tha-sas-eklpixoun-9_photo credit:instructables

Δείτε ακόμη:Περίσσεψε ρύζι; Φτιάξε Ρυζοκροκέτες

10. Φτιάξτε το δικό σας ζεστό μαξιλάρι

Γεμίστε μια μικρή μαξιλαροθήκη με ρύζι για να φτιάξετε το δικό σας ζεστό μαξιλάρι. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βάλετε οποιαδήποτε επιπλέον ύφασμα που έχετε για να φαίνεται καλύτερο. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε μια κάλτσα με ρύζι. Βάλτε το μαξιλάρι σας στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε οποιαδήποτε πόνο έχετε.

12-diaforetikes-xrhseis-toy-ruzioy-pou-tha-sas-eklpixoun-10_photo credit:instructables

11. Φτιάξτε παιχνίδια για τα κατοικίδια σας

Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε ένα σπιτικό παιχνίδι για κατοικίδιο σας χρησιμοποιώντας μια παρόμοια μέθοδο. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε πολύ ανθεκτικό, χοντρό ύφασμα εάν πρόκειται να το επιχειρήσετε αυτό και επίσης ράψτε το χρησιμοποιώντας μια βελόνα πολύ μικρού μήκους. Θα μπορούσατε ακόμη και να προσθέσετε λίγο γατόχορτο στο ρύζι, αν έχετε γάτες.

12-diaforetikes-xrhseis-toy-ruzioy-pou-tha-sas-eklpixoun-11_photo credit:twitter

12. Φτιάξτε τις δικές σας σπιτικές κουδουνίστρες

Το ρύζι είναι ιδανικό για να κάνετε σπιτικές μαράκες ή κουδουνίστρες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρό δοχείο ή ένα άδειο πλαστικό πασχαλινό αυγό για να το γεμίσετε και μια ταινία ανάμεσα σε δύο κουτάλια. Πραγματικά θα σας ζηλέψουν όλοι.

12-diaforetikes-xrhseis-toy-ruzioy-pou-tha-sas-eklpixoun-12_photo credit:twitter

Οπότε ξανασκεφτείτε αν πετάξετε ξανά ρύζι στην εκκλησία καλύτερα την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσετε ροδοπέταλα!!!!

Πηγή:hefty

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close