15 κόλπα γονέων που τους έκαναν την ζωή πιο εύκολη – Μερικά θα σε κάνουν να γελάσεις

15 κόλπα γονιών που έκαναν την ζωή πιο εύκολη. Μερικά θα σε κάνουν να γελάσεις.   Το να είσαι γονιός σίγουρα είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Αυτή η ανιδιοτελή αγάπη που έχεις προς τα παιδιά σου, είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να αντιληφθεί και να κατανοήσει, μέχρι να γίνει και ο ίδιος γονιός.

Πολλές φορές όμως όντας γονείς, νιώθουμε πως βρισκόμαστε στα όρια της παράκρουσης. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τα κρατήσουμε ικανοποιημένα και πολλές φορές εμείς δεν έχουμε χρόνο ή διάθεση να απολαύσουμε τα απλά και τα καθημερινά.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα αυτά τα κόλπα που εφάρμοσαν γονείς ανά τον κόσμο, για να κάνουν τα παιδιά τους να διαβάζουν, για να καταφέρουν να φάνε το γλυκό τους, χωρίς να το καταλάβει το παιδί και να τους το πάρει και μερικές πανέξυπνες…καθημερινές πατέντες. Διαβάστε παρακάτω:

Αν θέλεις να απολαύσεις το γλυκό σου, άλλα κάθε φορά που τολμάς να βγάλεις ένα γλυκό από το ψυγείο ή το ντουλάπι πλησιάζουν τα παιδιά με το βλέμμα του κουταβιού, σου βρήκαμε λύση. Παραδειγματίσου τον γονιό της παρακάτω φωτογραφίας και κανένα παιδί δε θα σε πλησιάσει.

Δείτε ακόμα 10 γιατροσόφια της γιαγιάς που θα σε βοηθήσουν σε αρκετά προβλήματα υγείας!

15 έξυπνα κόλπα γονέων: πως να κρύψεις το γλυκό από το παιδί

© TheRealMrsElle / reddit

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να κρατάς τα παιδιά απασχολημένα. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και να πιάνει λίγο το χέρι σου. Η αλήθεια είναι ότι για εμάς δεν θα ήταν τόσο εύκολο, όμως ζηλεύουμε τον γονιό που το κατάφερε!

15 έξυπνα κόλπα γονέων: έξυπνος πίνακας για να απασχολείς το παιδί

TheElusiveEnchilada / imgur

Αν έχεις ταξίδι μπροστά σου και το παιδί πολλές φορές βρέχει την πάνα του, υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος για να προστατέψεις το καθισματάκι του παιδιού για το αμάξι. Μια έξτρα πάνα εκεί που κάθεται! Πρακτικό και ολίγον τι ξεκαρδιστικό.

15 έξυπνα κόλπα γονέων: πως θα κρατάς το καθισματάκι του παιδιού στο αμάξι καθαρό

© nday79 / reddit

Σε κανέναν δεν αρέσει η κόρα από το ψωμί του τοστ. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να την πετάμε επειδή τα αγγελούδια μας προτιμούν τα υπόλοιπα ψωμάκια. Αν θέλετε λοιπόν να τα ξεγελάσετε, απλά βάλτε ανάποδα την κόρα του ψωμιού. Κανείς δε θα καταλάβει τίποτα.

15 έξυπνα κόλπα γονέων: πως θα κάνεις το παιδί να φάει το τελευταίο ψωμί του τοστ

© nday79 / reddit

Θέλεις να κάνεις τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα και την επιστήμη; Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Τους λες ότι τα επιστημονικά βιβλία του σπιτιού είναι για τους μεγάλους και απαγορεύεται να τα πλησιάσουν. Ξαφνικά θα τα αγαπήσουν και θα τα διαβάσουν κρυφά!

15 έξυπνα κόλπα γονέων: πως θα κάνεις το παιδί να διαβάσει επιστημονικά βιβλία

© rachelwmartin / twitter

Μπορείς να πείσεις το παιδί να φάει ότι θέλει, αρκεί να έχεις λίγη φαντασία. Δεν του αρέσουν τα κολοκυθάκια; Δεν πειράζει. Θα τα φάει με το όνομα “κίτρινες φτερούγες κοτόπουλου” και θα γίνουν και τα αγαπημένα του!

15 έξυπνα κόλπα γονέων: πως θα κάνεις το παιδί να φάει κάτι που δεν του αρέσει

© hsr6374 / reddit

Αν δεν μπορείτε να το κάνετε καλά μέσα στην μπανιέρα υπάρχει λύση. Βάλτε το σε ένα καλάθι για τα ρούχα. Μπορεί να φαίνεται σκληρή εικόνα σε μερικούς, όμως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ας προσπαθήσουν εκείνοι να κάνουν το παιδί διαφορετικά μπάνιο!!!!

15 έξυπνα κόλπα γονέων: πως θα κάνεις το παιδί να κάνει μπάνιο στη μπανιέρα εύκολα

© CurlyPinkLemon / reddit

Θέλεις να καθαρίσεις το τραπέζι ή κάποιο άλλο μέρος του σπιτιού αλλά είσαι πολύ κουρασμένη; Βάλε το παιδί να ποτίσει την γλάστρα πάνω στην επιφάνεια που θέλεις να καθαρίσεις. Αφού θα τα κάνει που θα τα κάνει όλα μαντάρα, τουλάχιστον να κερδίσεις και κάτι από αυτό.

15 έξυπνα κόλπα γονέων: πως θα κάνεις το παιδί να καθαρίσει το τραπέζι

© 253Bigfoot / reddit

Αν το παιδί σας φοβάται τα τέρατα και δεν μπορεί ακόμη να καταλάβει ότι όλα αυτά δεν είναι αληθινά, φτιάξτε ένα “σπρέι” που θα τα εξουδετερώνει. Κάθε φορά που θα ψεκάζετε το τέρας θα πέφτει κάτω σαν κατσαρίδα.

15 έξυπνα κόλπα γονέων: πως θα κάνεις το παιδί να μη φοβάται τα τέρατα

© unknown authоr / imgur

Αφού το ξέρουμε ότι τα παιδιά έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες, ας το κάνουμε λίγο πιο εύκολο για εμάς. Μόνο μαρκαδόροι και στυλό που βγαίνουν με το νερό θα μπαίνει μέσα στο σπίτι σας. Οτιδήποτε άλλο δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει το κατώφλι.

15 έξυπνα κόλπα γονέων: πως θα καθαρίσεις εύκολα τους λερωμένους τοίχους από μαρκαδόρο

© Almaadin / imgur

Αν το παιδί είναι στην ηλικία του Δημοτικού, σιγά μην αντισταθεί στο 5ευρω. Αν θέλετε να σιγουρευτείτε ότι θα πλύνει τα χέρια του, αφήστε ένα 5ευρω κάτω από το σαπούνι. Αν λείπει το απόγευμα δώσατε σε κάποιον χαρτζιλίκι.

15 έξυπνα κόλπα γονέων: πως θα καταλάβεις αν το παιδί πλένει τα χέρια του

© catsofat / imgur

Ένα εύκολο κολπάκι για να μάθουμε στα παιδιά 4-6 χρονών πως να κρατούν σωστά το στυλό και το μολύβι. Πανέξυπνο;

View this post on Instagram

Here’s a tip for teaching little ones (ages 2-4) how to correctly hold a pencil! ✏️ . Give them something small, like a penny or a paper clip, and ask them to hold it on their palm with their ring finger and pinkie – while at the same time holding the pen or pencil with the other three fingers. . Have them practice holding the clip and the pencil at the same time, while moving their wrist around. Then let them loose with some paper and you’ll be amazed how quickly they catch on! . Learning new skills is fun and empowering! Tag a friend with little ones at home!! . . . . #teachinglittles #preschoolideas #preschooltips #kindergartenready #prepareforschool #homeschoolinglittles #writingskills #teachingwriting #momlife #toddlers #toddleractivities #preschoolactivities #intentionalparenting #momming #momlife #mommingonpurpose #simpleactivities #toddlermom #momtips #momspiration #momhack #momhacks #parentinghack

A post shared by Momming On Purpose (@mommingonpurpose) on

Όταν τα παιδιά χρειάζεται να ταξιδέψουν για παραπάνω από δέκα λεπτά το “μαμά πεινάω” είναι θέμα χρόνου να ακουστεί μέσα στο αμάξι. Σε ένα τάπερ συγκεντρώστε όλα τα αγαπημένα τους φαγητά και αφήστε τα να μασουλάνε σε όλο το ταξίδι.

View this post on Instagram

Snack time!!! How do you travel with snacks in the car or on the plane? We have been using this method and it is a game changer!! All snacks in a closed container, easily accessible, and the kids decide how fast or slow they go through it…. but once they are all gone, that is it! No more asking for snack after snack while I am driving. For plane rides they are clear and easy to grab out of the bag which is great for TSA and on the plane. *** I got this for 2.98 at walmart in the fishing section. #snacks #snacktime #snacksforkids #snackorganization #organizedsnacks #kidhacks #momhacks #tipsandtricksformoms #travelhacks #travelingwithkids #momlife #momsofinstagram #mommylife #chaummsway

A post shared by Chaumms-way (@chaummsway) on

Θέλουν να πιουν μόνα τους τον χυμό τους αλλά φοβάσαι ότι θα μαζέψεις τον μισό από το χαλί; Λοιπόν, να ένα πανεύκολο κόλπο για να τον πιουν μόνα τους χωρίς να χρειαστεί να κάνεις γενική εσύ.

Οργάνωσε τα πράγματα των παιδιών σε φακέλους έτσι ώστε να μην παιδεύεσαι κάθε φορά που χάνουν κάτι. Εξήγησε τους ότι πρέπει να τηρούν αυτή την οργάνωση, αν δεν θέλουν να χάνουν διαρκώς τα πράγματά τους.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Close