15 τρόποι να εξαλείψετε τις γρατζουνιές από κάθε επιφάνεια

15 τρόποι να εξαλείψετε τις γρατζουνιές από κάθε επιφάνεια. Αυτοί οι 15 τρόποι θα εξαφανίσουν την γρατζουνιές από κάθε επιφάνεια του σπιτιού σας.

Έχει τύχει σε όλους μας. Μία απρόσεκτη κίνηση, κάποιο ατύχημα ή η πολυκαιρία δημιούργησαν γρατζουνιές πάνω στο αγαπημένο μας έπιπλο, στα αγαπημένα μας δερμάτινα παπούτσια και σε άλλες επιφάνειες του σπιτιού.

Οι γρατζουνιές λένε πως αν γίνουν δεν φεύγουν εύκολα και αυτό εν μέρει είναι αλήθεια. Ειδικά αν αυτοί που τα λένε δεν ξέρουν αυτά τα έξυπνα και οικονομικά κόλπα που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Πως να εξαλείψετε τι γρατζουνιές από κάθε επιφάνεια του σπιτιού; Διαβάστε παρακάτω: 

Γρατζουνιές σε γυάλινες επιφάνειες

Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα

Αν έχει γρατζουνιές μία οποιαδήποτε γυάλινη επιφάνεια του σπιτιού σας μπορείτε να βάλετε πάνω στις γρατζουνιές λίγη από την οδοντόκρεμά σας. Συγκεκριμένα σε λίγο βαμβάκι, βάζουμε λίγη οδοντόκρεμα και για 10 δευτερόλεπτα τρίβουμε με το βαμβάκι την γρατζουνισμένη επιφάνεια. Αφαιρούμε την οδοντόκρεμα με νερό.

γρατζουνιές-σε-γυάλινη επιφάνεια-

Photo via: sazokar.com

Χρησιμοποιήστε φυτικό έλαιο

Μπορείτε να βάλετε λίγο φυτικό έλαιο σε ένα βαμβάκι ή σε ένα πανί με μικροΐνες και να τρίψετε για λίγα δευτερόλεπτα την γρατζουνισμένη γυάλινη επιφάνεια με αυτό.

Δείτε ακόμα Χύτρα ταχύτητος: 10 τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται εκεί

Χρησιμοποιήστε βαζελίνη

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα χρησιμοποιούσατε το φυτικό έλαιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την βαζελίνη. Βάλτε μία μικρή ποσότητα βαζελίνης πάνω σε ένα βαμβάκι και τρίψτε την γρατζουνισμένη επιφάνεια για λίγα δευτερόλεπτα.

γρατζουνιές-σε-γυάλινη επιφάνεια-

Photo via: pantip.com

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι το πολυεργαλείο του σπιτιού μας. Μπορείτε λοιπόν να ανακατέψετε λίγη μαγειρική σόδα και λίγο νερό και να δημιουργήσετε μία πάστα. Εφαρμόστε την πάστα πάνω στην γρατζουνισμένη επιφάνεια και στην συνέχεια με ένα μαλακό υγρό πανί, αφαιρέστε με μαλακές κινήσεις την πάστα.

Χρησιμοποιήστε γυαλιστικό για το παρμπρίζ

Τα γυαλιστικά για το παρμπρίζ έχουν ακριβώς αυτήν την ιδιότητα. Εξαλείφουν τις γρατζουνιές. Αφού λοιπόν διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες χρήσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλιστικά για παρμπρίζ στις γυάλινες επιφάνειές σας.

γρατζουνιές-σε-γυάλινη επιφάνεια-

Photo via: scum.su

Γρατζουνιές σε δερμάτινες επιφάνειες

Λάδι για βρέφη

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι για βρέφη. Βάλτε λίγο λάδι σε μία μπατονέτα και με κυκλικές κινήσεις τρίψτε την γρατζουνισμένη επιφάνεια για λίγα δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια αφήστε το λάδι να απορροφηθεί και όσα υπολείμματα μείνουν τα απομακρύνετε με ένα καθαρό πανί. Αν χρειαστεί επαναλάβετε την διαδικασία.

γρατζουνιές-σε-δερμάτινη-επιφάνεια-

Photo via: alamy.com

Μανό για τα νύχια

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μανό για τα νύχια. Προσέξτε μόνο το μανό να έχει ακριβώς την ίδια απόχρωση με την επιφάνεια και στην συνέχεια εφαρμόστε το μανό είτε με μία οδοντογλυφίδα, είτε κατευθείαν με το πινελάκι του. Αφήστε το να στεγνώσει και βρήκατε μία τέλεια προσωρινή λύση.

γρατζουνιές-σε-δερμάτινη-επιφάνεια-

Photo via: Pinterest

Κερί από μέλισσα

Μπορείτε επίσης να λιώσετε λίγο κερί και να το εφαρμόσετε στην επιφάνεια. Αφήστε το κερί να στεγνώσει και στην συνέχεια βάψτε από πάνω αν χρειαστεί το κερί με λίγο μανό για τα νύχια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί και να μην χρειαστεί αφού το κερί μέλισσας έχει κιτρινωπό προς καφέ χρώμα και μερικά έπιπλα έχουν ίδιες αποχρώσεις.

Δείτε ακόμα Υγρό για τζάμια : 14 άγνωστες χρήσεις

γρατζουνιές-σε-δερμάτινη-επιφάνεια-

Photo via: Pinterest

Γρατζουνιές σε ξύλινες επιφάνειες

Κερί για έπιπλα

Μπορεί να μην το ξέρατε αλλά στην αγορά και ειδικότερα στα μαγαζιά με τα εργαλεία υπάρχουν κεριά για έπιπλα που είναι πολύ φθηνά και πολύ εύκολα στην χρήση. Αν λοιπόν το έπιπλο γρατζουνήθηκε ή ακόμη κι αν κάηκε σε μία περιοχή του, λίγο κερί για έπιπλα θα το κάνει σαν καινούριο.

γρατζουνιές-σε-ξύλινη-επιφάνεια-

Photo via: govastileto.gr

Ιώδιο

Το συγκεκριμένο έξυπνο κόλπο απευθύνεται σε έπιπλα με σκούρο ξύλο. Αραιώστε το ιώδιο σε λίγο νερό και στην συνέχεια με μία μπατονέτα εφαρμόστε το ιώδιο στην γρατζουνισμένη επιφάνεια και αφήστε το να δράσει. Έπειτα καλύψτε την περιοχή αν χρειάζεται με λίγο μανό για τα νύχια.

Καρυδόψιχα

Μπορείτε με λίγη καρυδόψιχα να τρίψετε τις γρατζουνισμένες σας επιφάνειες. Η καρυδόψιχα θα χρωματίσει την επιφάνεια και θα κρύψει την γρατζουνιά. Στην συνέχεια αν χρειαστεί εφαρμόστε λίγο βερνίκι για τα έπιπλα.

γρατζουνιές-σε-ξύλινη-επιφάνεια-

Photo via: decoretto.ru

Μαγιονέζα

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά μπορείτε να εφαρμόσετε σε γρατζουνισμένο ξύλο λίγη μαγιονέζα με ένα βαμβάκι. Αφήστε την μαγιονέζα να δράσει για 2-3 μέρες. Το ξύλο θα φουσκώσει λίγο και οι γρατζουνιές θα εξαφανιστούν.

γρατζουνιές-σε-ξύλινη-επιφάνεια-

Photo via: hgtv.com

Γρατζουνιές σε πλαστικές επιφάνειες

Πιστολάκι για τα μαλλιά

Ξεκινήστε να κατευθύνετε τον ζεστό αέρα από το πιστολάκι σε όλη την επιφάνεια της γρατζουνιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκινάτε να το κάνετε αυτό βάζοντας το πιστολάκι στην μικρότερη ισχύ. Στην συνέχεια αν χρειαστεί το αυξάνετε. Περιμένετε για 10-15 λεπτά και στην συνέχεια εφαρμόστε βερνίκι.

γρατζουνιές-σε-πλαστική-επιφάνεια-

Photo via: Pinterest

Γυαλιστικά αυτοκινήτων

Φυσικά αν οι γρατζουνιές στο αυτοκίνητό σας ή σε οποιαδήποτε άλλη πλαστική επιφάνεια είναι τόσο σοβαρές καλό θα ήταν να πάτε στις εύκολες και σίγουρες λύσεις. Ένα καλό γυαλιστικό αυτοκινήτων θα σας λύσει τα χέρια σε όλες τις πλαστικές επιφάνειες, αρκεί να ακολουθήσετε αυστηρά τις οδηγίες χρήσης.

γρατζουνιές-σε-πλαστική-επιφάνεια-

Photo via: skroutz.gr

Γρατζουνιές σε ανοξείδωτο χάλυβα (inox)

Μπορείτε να εφαρμόσετε λίγη οδοντόκρεμα στις γρατζουνιές χρησιμοποιώντας μία βούρτσα με μαλακές τρίχες ή ένα απαλό πανί. Στην συνέχεια αφήστε να δράσει η οδοντόκρεμα και σκουπίστε τα υπολείμματα της οδοντόκρεμας με ένα υγρό καθαρό πανί.

γρατζουνιές-σε-ανοξείδωτο χάλυβα-

Photo via: athensmagazine.gr

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close