έξυπνα-κόλπα-με-υγρό-για-τζάμια-

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις. Το υγρό για τζάμια έχει 14 άγνωστες χρήσεις στην καθαριότητα του σπιτιού που θα σας λύσουν τα χέρια.

Όλα τα σπίτια έχουν υγρό για τζάμια. Με αυτό το θαυματουργό υγρό που κυκλοφορεί από διάφορες εταιρίες, μπορούμε να καθαρίσουμε αποτελεσματικά τα τζάμια των παράθυρων. τους καθρέφτες, τα τζάμια στα τραπέζια και γενικότερα οποιαδήποτε επιφάνεια στο σπίτι είναι από τζάμι.

Όμως το υγρό για τζάμια εκτός από το να κάνουν τους καθρέφτες και τα παράθυρα να γίνονται…αόρατα από την καθαριότητα έχουν άλλες 14 άγνωστες χρήσεις που θα σας λύσουν τα χέρια στην καθαριότητα και όχι μόνο. Σήμερα θα τις μοιραστούμε μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω:

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις:  Καθαρίστε τους τοίχους του σπιτιού

Πολλές φορές οι τοίχοι βρωμίζουν από δαχτυλιές ή άλλους λεκέδες. Είναι κρίμα το σπίτι μας να δείχνει μονίμως βρώμικο ενώ το φρεσκοβάψαμε, επειδή απλά οι τοίχοι μας έχουν μερικούς λεκέδες.

Μπορείτε λοιπόν να γεμίσετε ένα τάπερ με λίγο χλιαρό νερό και λίγο υγρό για τζάμια και να καθαρίσετε τους τοίχους εύκολα τρίβοντας τους λεκέδες με ένα σφουγγάρι για τα πιάτα.

έξυπνα-κόλπα-με-υγρό-για-τζάμια-

Photo via: Pinterest

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις:  Μπορούμε να κάνουμε τους πάγκους μας να λάμπουν

Μπορείτε επίσης με υγρό για τζάμια να καθαρίσετε τους πάγκους της κουζίνας σας και να τους απαλλάξετε από λεκέδες αλλά και μικρόβια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πάγκους κουζίνας που είναι φτιαγμένοι από γρανίτη, πλακάκια, laminate, μάρμαρο και γενικότερα σε όλων των ειδών πάγκους εκτός από ανοξείδωτο χάλυβα ή σμάλτο.

Αφού καθαρίσετε με ένα σφουγγάρι τους πάγκους σας σκουπίστε σχολαστικά τον πάγκο με ένα στεγνό πανί έτσι ώστε να μη μείνει ίχνος απορρυπαντικού πάνω σε μέρη που ακουμπάμε και επεξεργαζόμαστε τρόφιμα.

έξυπνα-κόλπα-με-υγρό-για-τζάμια-

Photo via: tospitakimou.gr

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις:  Μπορείτε να καθαρίσετε τα κοσμήματά σας

Μπορείτε επίσης να κάνετε τα κοσμήματά σας να λάμπουν από καθαριότητα χρησιμοποιώντας υγρό για τζάμια. Οι βέρες σας, οι αλυσίδες σας, τα κολιέ σας αλλά και άλλα κοσμήματα μετάλλου και με πολύτιμους λίθους μπορούν πραγματικά να βρουν την λάμψη που τους έλειπε.

Απλά ψεκάστε τα κοσμήματα με υγρό για τζάμια και τρίψτε τα απαλά χρησιμοποιώντας μία βούρτσα με μαλακές τρίχες όπως είναι η οδοντόβουρτσα.

Δείτε ακόμα 20 έξυπνα κόλπα καθημερινότητας που θα σας λύσουν τα χέρια

Στην συνέχεια αφαιρέστε το υγρό με κρύο νερό. Αυτή η μέθοδος απαγορεύεται όταν μιλάμε για καθαρισμού μαλακών, πωρώδων πετρών όπως οι πέρλες και τα κοχύλια, αφού η αμμωνία που περιέχει το υγρό για τζάμια μπορεί να τις φθείρει.

έξυπνα-κόλπα-με-υγρό-για-τζάμια-

Photo via: perlita.gr

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις:  Καθαρίστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας

Μπορείτε να καθαρίσετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας, χρησιμοποιώντας ένα κοινό υγρό για τζάμια. Χρησιμοποιήστε το σε πολλές επιφάνειες αφού στεγνώνει γρήγορα και δεν αφήνει κολλώδη υπολείμματα. Ψεκάστε το υγρό σε ένα καθαρό πανί και σκουπίστε το τιμόνι, το ταμπλό, τα πόμολα και άλλες περιοχές.

Μπορείτε επίσης και να το εφαρμόσετε σε υφασμάτινα καθίσματα και πατάκια τα οποία στην συνέχεια θα τα αφήσετε να στεγνώσουν στον καθαρό αέρα. Με αυτόν τον τρόπο εξουδετερώνεται και τις δυσάρεστες οσμές. Δεν κάνει να χρησιμοποιήσετε υγρό για τζάμια στο εσωτερικό των φιμέ τζαμιών αφού μπορεί να καταστρέψει την απόχρωση του φιμέ.

έξυπνα-κόλπα-με-υγρό-για-τζάμια-

Photo via: autoagora.gr

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις:  Καθαρίστε τα έπιπλα του κήπου ή της αυλής σας

Φυσικά και μπορείτε με υγρό για τζάμια να διατηρήσετε τα έπιπλα της βεράντας σας, του μπαλκονιού σας, του κήπου σας ή της αυλής σας πεντακάθαρα χρησιμοποιώντας απλά ένα υγρό για τζάμια.

Ακολουθήστε αυτή την τακτική μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά κάθε δύο εβδομάδες και κρατήστε μακριά την βρωμιά, τους λεκέδες και τα μικρόβια. Μπορείτε να καθαρίσει λεκέδες από νερό, αναψυκτικά ή και φαγητού από τα έπιπλα του μπαλκονιού, της βεράντας, της αυλής ή του κήπου.

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις: Απομακρύνετε το λίπος από τα μαγειρικά σκεύη

Τα λίπη πολλές φορές μας βασανίζουν αφού κολλούν πάνω στα μαγειρικά σκεύη και ακόμη και με ζεστό νερό σε πολλές περιπτώσεις δεν απομακρύνεται εύκολα. Μπορείτε λοιπόν να ψεκάσετε με υγρό για τζάμια τα μαγειρικά σας σκεύη και να το αφήσετε να δράσει για 10 λεπτά Στην συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε και λίγο υγρό για πιάτα, όμως και πάλι το λίπος θα φύγει πιο εύκολα από ότι συνήθως. Επίσης μπορείτε να ψεκάσετε με υγρό για τζάμια το μάτι της κουζίνας, τον απορροφητήρα και γενικότερα τις επιφάνειες που έχουν λερωθεί με λίπη.

Αφήστε και πάλι το υγρό να δράσει για 10 λεπτά και στην συνέχεια σκουπίζετε με ένα στεγνό και απαλό πανί. Με αυτόν τον τρόπο θα πείτε “αντίο” στα λίπη μια για πάντα!

έξυπνα-κόλπα-με-υγρό-για-τζάμια-

Photo via: Pinterest

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις:  Χρησιμοποιήστε το στα πλακάκια και τα πατώματά σας

Στο μόνο πάτωμα που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό για τζάμια είναι το παρκέ, διότι το ξύλο καθαρίζεται μόνο με ειδικά απορρυπαντικά για ξύλο ή σκέτο νερό με λίγο απαλό σαπούνι. Φθείρεται εύκολα και ακόμη και η ποσότητα του νερού κατά τη διάρκεια του σφουγγαρίσματος, πρέπει να είναι ελάχιστη για να μην “φουσκώσουν” τα ξύλα.

Δείτε ακόμα 15 έξυπνα κόλπα από χρήστες του διαδικτύου που δουλεύουν

Όσων αφορά τα μαρμάρινα πατώματα, τα πατώματα με πλακάκια ή τα μωσαϊκά το υγρό για τζάμια μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την χλωρίνη και το απορρυπαντικό για τα πατώματα. Απομακρύνει τους λεκέδες, σκοτώνει τα μικρόβια και χαρίζει μία μυρωδιά φρεσκάδας στον χώρο.

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις:  Κάντε τον μαυροπίνακα να αστράψει

Αυτό το έξυπνο κόλπο καθαριότητας δεν είναι χρήσιμο μόνο στα σχολεία και στα φροντιστήρια. Πολλοί γονείς αγοράζουν μικρούς μαυροπίνακες στα παιδιά τους, με σκοπό να τα εκπαιδεύσουν στην γραφή και στην ζωγραφική αλλά και για να τα διασκεδάσουν δημιουργικά.

Μπορείτε λοιπόν να ψεκάσετε τον μαυροπίνακα με υγρό για τζάμια και να τον σκουπίσετε με στεγνό πανί με μικροΐνες έτσι ώστε να αφαιρέσετε τις μουτζούρες από τις κιμωλίες και όχι μόνο.

έξυπνα-κόλπα-με-υγρό-για-τζάμια-

Photo via: today.com

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις:  Καθαρίστε το μπάνιο με υγρό για τζάμια

Φυσικά δεν εννοούμε να καθαρίσετε μόνο τον καθρέφτη του μπάνιου. Μπορείτε να ψεκάσετε με υγρό για τζάμια την λεκάνη ή τον νιπτήρα σας. Αφήστε το υγρό για τζάμια να δράσει για περίπου 5 λεπτά και στην συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό και στεγνώσετε με υγρό πανί.

έξυπνα-κόλπα-με-υγρό-για-τζάμια-

Photo via: Pinterest

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις:   Καθαρίστε τα παιχνίδια των παιδιών

Φυσικά τα παιχνίδια λερώνονται εύκολα αφού τα παιδιά παίζουν με αυτά με όλους τους πιθανούς τρόπους, όμως είναι σημαντικό να είναι πάντα καθαρά γιατί τα παιδιά τα αγγίζουν και τα βάζουν στο στόμα τους.

Μπορείτε λοιπόν να απολυμάνετε και να καθαρίσετε τα παιχνίδια ψεκάζοντάς τα με υγρό για τζάμια και αφαιρώντας το απορρυπαντικό με τρεχούμενο νερό.

έξυπνα-κόλπα-με-υγρό-για-τζάμια-

Photo via: tospitakimou.gr

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις:  Καθαρίστε τους δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα

Μπορεί να μην το γνωρίζατε όμως το υγρό για τζάμια μπορεί να αφαιρέσει δύσκολους λεκέδες από γρασίδι, αίμα, σάλτσα ντομάτας και άλλα. Μπορείτε λοιπόν να εφαρμόσετε υγρό για τζάμια, να τρίψετε λίγο την περιοχή του λεκέ και να αφήσετε το υγρό να δράσει για 15 λεπτά. Στην συνέχεια βάλτε τα ρούχα σας να πλυθούν κανονικά στο πλυντήριο.

Παρόλα αυτά για ασφάλεια δοκιμάστε αυτή τη μέθοδο πρώτα στη ραφή του ρούχου για να σιγουρευτείτε ότι δεν ξεβάφει το ρούχο. Επίσης θα πρέπει να το πλύνετε με δροσερό νερό. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο σε ρούχα από μετάξι ή μαλλί.

Αν τα ρούχα σας μετά από αυτή τη μέθοδο αλλάξουν ελαφρώς χρώμα μπορείτε να βρέξετε την περιοχή που ξέβαψε με λευκό ξύδι και να ξεπλύνετε με νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα εξουδετερωθεί η αλκαλική αμμωνία.

έξυπνα-κόλπα-με-υγρό-για-τζάμια-

Photo via: Pinterest

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις:  Διορθώστε το μπλοκαρισμένο φερμουάρ

Αν το φερμουάρ σας έχει κολλήσει μπορείτε να το κάνετε να ξεκολλήσει εφαρμόζοντας υγρό για τζάμια. Με αυτόν τον τρόπο θα το κάνετε να είναι και πάλι σαν καινούριο.

έξυπνα-κόλπα-με-υγρό-για-τζάμια-

Photo via: ratpack.gr

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις:  Απομακρύνετε τα έντομα και ανακουφιστείτε από την φαγούρα

Αν θέλετε να ανακουφιστείτε από την φαγούρα και να απομακρύνετε τα έντομα μπορείτε να βουτήξετε μία μπατονέτα σε υγρό για τζάμια και να την εφαρμόσετε πάνω στο εξάνθημα από το έντομο ή πάνω στο σώμα σας γενικότερα. Αρκεί να μην έχετε δημιουργήσει πληγή στο σημείο.

έξυπνα-κόλπα-με-υγρό-για-τζάμια-

Photo via: tempo24.gr

Υγρό για τζάμια: 14 άγνωστες χρήσεις:  Αφαιρέστε τα δαχτυλίδια που σφήνωσαν στο χέρι σας

Αυτό δεν αφορά την καθαριότητα, όμως είναι σίγουρα ένα έξυπνο κόλπο. Αν η βέρα σας με τα χρόνια σφήνωσε στο δάχτυλο ή αν δοκιμάσατε οποιοδήποτε δαχτυλίδι που εν τέλει δεν σας κάνει μπορείτε να ψεκάσετε το δάχτυλό σας με λίγο υγρό για τζάμια και να το αφαιρέσετε με ευκολία.

έξυπνα-κόλπα-με-υγρό-για-τζάμια-

Photo via: newsbomb.gr

Διαβάστε όλα τα clean tips στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close