18 έξυπνα κολπάκια για να κρατήσετε το κρύο μακρυά και να μειώσετε τους λογαριασμούς σας

Ένα από τα καλύτερα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι ωραία και ζεστό αυτό το χειμώνα είναι να εκτελέσετε ένα έλεγχο ενέργειας στο σπίτι σας . Αφού έχετε κάνει τις ουσιαστικές διεργασίες – όπως το να εντοπίσετε και να σφραγίζετε διαρροές του αέρα, να αντικαθαστήσετε τα φίλτρα στο φούρνο σας, και να προσθέσετε επιπλέον μόνωση όπου χρειάζεται – μπορείτε να ακολουθήσετε αρκετά μικρά κόλπα προκειμένου να μειώσετε το κρύο αέρα στο σπίτι σας και να ζεσταθείτε!

Διαβάστε λοιπόν, μερικά έξυπνα  και εύκολα κολπάκια που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας και δεν κοστίζουν συνήθως τίποτα για να τα κάνετε, και όταν θα τα κάνετε το σπίτι σας θα σας φαίνετε πιο ζεστό από ποτέ.

 • Βάλτε κάλτσες στο κάθισμα της τουαλέτας

Μισείτε να κάθεστε στη λεκάνη της τουαλέτας τις κρύες μέρες του χειμώνα; Βάλτε τότε στη λεκάνη σας, μεγάλες αθλητικές κάλτσες, κατά μήκος του καθίσματος, δεν είναι αρκετό, αλλά πραγματικά λειτουργεί. Σε περίπτωση που θέλετε το κάθισμα της τουαλέτας σας να είναι πλήρες, μπορείτε να κόψετε, παλιά t-shirts, πετσέτες, σεντόνια, ή οποιοδήποτε άλλο ύφασμα σας αρέσει .

Δείτε ακόμη: Απίστευτα κόλπα καθαρισμού με τη χρήση βόρακα!

 • Σχεδιάστε μόνοι σας, σχέδια στόπερ για τον αέρα

Μια γρήγορη και φθηνή λύση για να μονώσετε τα παράθυρα και τις πόρτες σας,  είναι να φτιάξετε μόνοι σας στόπερ, και για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε κάποιο ύφασμα, βασικές δεξιότητες στο ράψιμο, και γέμιση (όπως ρύζι, άμμο για γάτες ή  ποπκόρν ). Για αυτούς που δεν το έχουν με τις χειροτεχνίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωλήνες μόνωσης αντ ‘αυτού.

 •  Κολλήστε ένα ζεστό μπουκάλι νερού στο κρεβάτι

Το να πέφτεις να κοιμηθείς πάνω σε παγωμένα σεντόνια το χειμώνα είναι βασανιστικό, αλλά ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος για να ζεστάνετε το κρεβάτι σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι με ζεστό νερό . Στην ανάγκη, μπορείτε να βάλετε υγρές πετσέτες για τα πιάτα στο φούρνο μικροκυμάτων και να τις ζεστάνετε, αν ατμίζουν, χρησιμοποιήστε λαβίδες για να τις τοποθετήσετε σε ένα αεροσταγές σακουλάκι.

 • Αλλάξτε την κατεύθυνση του ανεμιστήρα οροφής σας

Αν και ένας ανεμιστήρα οροφής γυρίζει αριστερόστροφα και μπορεί μαζικά να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, το χειμώνα θα θελήσετε να αλλάξετε τη κατευθύνση του ώστε να γυρίζει δεξιόστροφα. Διατηρήστε το σε χαμηλή ταχύτητα, έτσι αυτό θα τραβήξει το δροσερό αέρα προς τα πάνω και θα πιέστε το ζεστό αέρα προς τα κάτω .

 •  Δωρεάν Ηλιακή Θέρμανση

Ακόμη και στις πιο ψυχρές μέρες, μπορείτε να πάρετε  δωρεάν ηλιακής θερμότητα, όσο έχει  ήλιο είναι έξω. Κρατήστε τις κουρτίνες σας ανοιχτές κατά τις ώρες της ημέρας στα ανατολικά, δυτικά, και τα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό – αλλά να είστε βέβαιοι οτι έχετε κλείσει αυτές τις κουρτίνες όταν ο ήλιος έχει αρχίσει και πέφτει ώστε να κρατήσετε τη θερμότητα στους εσωτερικούς σας χώρους.

 • Κλείστε τους χώρους που δεν χρησιμοποιείτε

Εάν σπάνια περνάτε το χρόνο σας σε ορισμένα δωμάτια στο σπίτι σας (όπως το υπόγειο, ένα εφεδρικό δωμάτιο ή το γραφείο του σπίτι σαςας πούμε), γλιτώστε χρήματα από τη θέρμανση με το κλείσιμο αυτών των δωματίων . Ανάλογα με το σύστημα θέρμανσης, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την ηλεκτρική θέρμανση εξ ολοκλήρου ή  να κλείσετε τα συγκεκριμενά σώματα των δωματίων. Κλείστε τις κουρτίνες και κρατήστε την πόρτα κλειστή αυτών των δωματίων μέχρι την έλευση της άνοιξης.

 • Φτιάξτε ένα καλοριφέρ, αντανακλαστήρα θερμότητας

Κάντε ένα θερμαντικό σώμα λίγο πιο αποτελεσματικό βάζοντας του, ένα ανθεκτικό στη θερμότητα ανακλαστήρα μεταξύ της μονάδας και του τοίχου. Είναι ένα ανέξοδο σχέδιο που απαιτεί ένα κυματοειδές χαρτόνι καλυμμένο με ένα ανακλαστικό υλικό όπως μια κουβέρτα έκτακτης ανάγκης ή κηπευτική ταινία, τα οποία  θα ανακατευθύνουν τη θερμότητα μακριά από το τοίχωμα και μέσα προς το δωμάτιο. Το πιο ζεστό το δωμάτιο, θα χρειάζεται πλέον λιγότερη θέρμανση προκειμένου να διατηρηθεί η θερμοκρασία του.

 • Φτιάξτε θερμικές κουρτίνες

Ο φθηνότερος τρόπος αντί να αντικαταστήσετε τα κακώς μονωμένα παράθυρα, είναι οι θερμικές κουρτίνες -με τον όρο αυτό στην ουσία όμως εννοούμε τις, πραγματικά παχιές κουρτίνες – τις οποίες μπορείτε να κάνετε  με ένα παλιό ζευγάρι παπλώματων ως γέμιση. Για να κάνετε τα κουρτίνες πιο όμορφες στο μάτι, επιλέξτε ένα όμορφο ύφασμα για να ράψετε πάνω από το υλικό πληρώσεως και προσθέστε ένα μεγάλο πείρο στο κάτω μέρος προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι μπορούν να τυλιχθούν με ευκολία.

Ένα από τα καλύτερα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι ωραία και ζεστό αυτό το χειμώνα είναι να εκτελέσετε ένα έλεγχο ενέργειας στο σπίτι σας

 • Μονώστε τα παράθυρα σας με το πλαστικό περικάλυμμα

Είναι ένα παλιό κολπάκι αυτό του σχολείου, αλλά πραγματικά λειτουργεί καταπληκτικά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι πλαστική μεμβράνη, ταινία διπλής όψεως, και στεγνωτήρα μαλλιών για να δημιουργήσετε ένα λεπτό, αλλά ισχυρό, φράγμα κατά των παγωμένων ανέμων το χειμώνα. Αν το κάνετε σωστά θα δείτε οτι ο αέρας θα περνάει μετα βίας.

Δείτε ακόμη: Φανταστικό κόλπο για να μυρίζει το σπίτι σας υπέροχα

 •  Κάντε ένα κερί να εκπέμπει ζεστό αέρα

Τα κεριά είναι απαραίτητα για τις πολύ παγωμένες μέρες, όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν πολλές διακοπές ρεύματος. Τα κεριά επίσης μπορεί να σας ζεστάνουν τις κρύες μέρες, καθώς μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι γλάστρες τερακότα, και μερικά κεριά, δεν θα σας κοστίσει τίποτα και θα σας ζεστάνουν αποτελεσματικά .

 • Φωλιάστε άλλη μια κουβέρτα, κάτω από τα σεντόνια του κρεβατιού σας

Αυτό το μικρό τέχνασμα θα σας σώσει: τοποθετήστε μια μάλλινη κουβέρτα  στο στρώμα πριν από την προσθήκη σε αυτό του κατωσέντονου. Το μαλλί είναι πραγματικά η καλύτερη χρήση υλικού καθώς έχει κενά αέρα μεταξύ των ινών του, που παγιδεύουν τη θερμότητα του σώματος και εμποδίζουν την διάχυση στον περιβάλλοντα ψυχρό αέρα.

 • Αφήστε τη πόρτα από το φούρνο ανοιχτή

Το χειμώνα είναι η τέλεια στιγμή για να χρησιμοποιήσετε το φούρνο σας προκειμένου να ψήσετε μια σειρά από τρόφιμα και κεράσματα. Όταν τελειώσετε το ψήσιμο και μόλις ο φούρνος είναι απενεργοποιημένος, αφήστε την πόρτα μισάνοιχτη προκειμένου να επιτρέψετε στην υπολειμματική θερμότητα να οδηγηθεί από τη κουζίνα σας στο υπόλοιπο σπίτι σας.

 • Μην κλείνετε αμέσως το νερό στο μπάνιο σας μετά το ντουζ

Τα επίπεδα υγρασίας μέσα στο σπίτι βοηθούν στο καθορισμό των ποσοτήτων θερμότητας που μπορεί να κρατήσει ο αέρας. Αφού περάσετε λίγη ώρα στην μπανιέρα, μην κλείσετε αμέσως το νερό. Περιμένετε μέχρι το ζεστό νερό να τελειώσει και να βγάλει παγωμένο, κερδίζοντας έτσι μερικούς έξτρα (δωρεάν) βαθμούς ζεστασιάς στο σπίτι σας.

 • Κάντε ντουζ με ανοιχτή πόρτα

Αν είστε περισσότερο ο τύπος του ντους, αφήστε την πόρτα ανοιχτή για να επιτρέψετε τη ζεστασιά και την υγρασία να κυκλοφορήσουν πέρα από το μπάνιο.

 • Στεγνώστε τα ρούχα σας 

Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία χωρίς υγραντήρα είναι να κρεμάσετε τα ρούχα σας να στεγνώσουν στους εσωτερικούς σας χώρους.

Δείτε ακόμη: 16 αρχαία κόλπα που είναι χρήσιμα ακόμη και σήμερα

 •  Βάλτε κάτω μερικά Χαλιά

Καλύψτε το ξύλινο δάπεδο σας και τα κεραμικά πλακίδια με μαλακά χαλιά και κιλίμια. Θα αισθανθούν πολύ καλύτερα τα δάχτυλα των ποδιών σας και θα σας βοηθήσουν ώστε να κρατήσετε τη θερμότητα στο εσωτερικό, αντί να διαρρέει μέσω  του πατώματό σας.

 • Πάρτε μερικές βελόνες πλεξίματος

Ή ένα βελονάκι … ή απλά  χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ! Υπάρχει καλός λόγος που οι τέχνες με τα νήματα είναι χειμερινό χόμπι – φτιάξετε με τα νήματα πουλόβερ, μαντήλι ή μια άνετη κουβέρτα, τα οποία θα σας κρατήσουν ζεστές, ενώ επίσης θα κάνετε κάτι πρακτικό και όμορφο.

 

 

Close