Απίστευτα κόλπα καθαρισμού με τη χρήση βόρακα!

Κάποια προϊόντα έχουν πολλές χρήσεις και είναι γενικά πολύ χρήσιμα όπως είναι η μαγειρική σόδα αλλά και ο βόρακας (borax). O βόρακας είναι ένας συνδυασμός από νάτριο, οξυγόνο, νερό, και βόριο, υλικά που χρησιμοποιούνται για τα προϊόντα γυαλιού, αλλά έχει πολύ περισσότερες χρήσεις επειδή η ισχυρή δράση του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε πολλές δουλειές γύρω από το σπίτι αλλά και για να ξεφορτωθείτε τα παράσιτα αλλά και πολλά άλλα.

Δείτε ακόμη: Καθαριότητα: Οι παλιές ξέρουν καλύτερα και πιο οικονομικά

Ξέρετε ότι χρησιμοποιούμε το βόρακα για να απαλλαγούμε από τα μυρμήγκια ; Το καθαρό χρώμα του, μας βοηθά σε άλλους 10 καταπληκτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ανέξοδο, φυσικό συστατικό στο βίντεο στο τέλος του άρθρου.

vorakas1_

Στο βίντεο θα βρείτε διάφορους τρόπους για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας. Με αυτά που θα δείτε θα ξεχάσετε μια και καλή την χλωρίνη και τις ατέλειωτες ώρες τρίψιματος για να καθαρίσει η τουαλέτας σας. Ένα φλιτζάνι βόρακας, μέσα στην τουαλέτα σας για ένα ολόκληρο βράδυ,και το επόμενο πρωί βούρτσισμα με ένα βουρτσάκι, θα κάνει την τουαλέτα σας να λάμψει περισσότερο από ποτέ.

O βόρακας είναι ένας συνδυασμός από νάτριο, οξυγόνο, νερό, και βόριο, υλικά που χρησιμοποιούνται για τα προϊόντα γυαλιού,

Δείτε ακόμη: Βαριέσαι την καθαριότητα;; 17 κολπάκια που θα σε σώσουν!

Επίσης, δείχνει ένα καταπληκτικό κόλπο για να καθαρίσετε το τηγάνι της κουζίνα σας.
Ρίξτε λίγο βόρακα μέσα στο τηγάνι, αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 10 λεπτά, και στη συνέχεια, σκουπίστε το. Το τηγάνι σας θα λάμψει!

Το βίντεο δείχνει και το πως να ξεφορτωθείτε τα έντομα από την κουζίνα σας. Αν έχετε έντομα στην κουζίνα, βάλτε στο μέρος που εμφανίζονται τα έντομα, μείγμα βόρακα και ζάχαρη άχνη πάνω σε ένα κομμάτι από λαδόχαρτο. Βάλτε το κάτω από το ψυγείο σας ή οπουδήποτε για να δείτε το μαγευτικό αποτέλεσμα.

Ο βόρακας θα σας βοηθήσεις να απαλλαγείτε και από την υγρασία: Αναμίξτε βόρακα με νερό για να δημιουργήσετε μια παχιά πάστα στις μουχλιασμένες περιοχές για μια νύχτα και το επόμενο πρωί απομακρανύτε το μείγμα.

Δείτε ακόμη: Μυστικά καθαριότητας που θα σας λύσουν τα χέρια

Επίσης με το βόρακα μπορείτε να κάνετε και φυτίλια κεριών:  Συνδυάστε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι με 3 κουταλιές της σούπας βόρακα και 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Υγράνετε με το μείγμα ένα κορδόνι για μια ημέρα και αφήστε το να στεγνώσει για άλλες 2 ημέρες.

Τέλος, ο βόρακας μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να αποφράξτε ανέξοδα τις αποχετεύσεις: Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι βόρακα κάτω από τον αγωγό, Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια βραστό νερό στην αποχέτευση και το αφήνουμε  να καθίσει για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε ξανά αν είναι απαραίτητο.

Παρακολουθείστε το βίντεο με τις χρήσεις του βόρακα και σίγουρα θα πάτε να το αγοράσετε για να το έχετε στην αποθήκη σας!

 

Πηγή: fabartdiy.com
Close