7 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα ποντίκια μακρυά από το σπίτι σας

Τα ποντίκια στο σπίτι περικλείουν κινδύνους, αλλά σε αντίθεση με τους αρουραίους, δεν αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Τα μικρά τρωκτικά δεν αρκούνται μόνο στη κατανάλωση τροφών. Επιπλέον, μπορούν να δαγκώνουν ηλεκτρικά καλώδια, να κάνουν τρύπες στα ρούχα και στα κλινοσκεπάσματα.

Τα ποντίκια στο σπίτι προσελκύονται από τα αποθέματα τροφίμων, που βρίσκονται στο πάτωμα τα αποθέματα φαγητού και τα ψίχουλα. Για να διατηρήσετε μακρυά τα ποντίκια αρχικά αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να έχετε πάντα το πάτωμα του σπιτιού σας πεντακάθαρο.

Η αιτία της εμφάνισης των  τρωκτικών στο σπίτι μπορεί να είναι ένας ανοιχτός κάδος απορριμμάτων, καθώς εκεί πάντα κάτι βρίσκουν. Το χειμώνα, τα ποντίκια προσελκύονται από τη ζεστασιά του σπιτιού σας. Όταν αρχίζει λοιπόν να κάνει κρύο τα  τρωκτικά αναζητούν νέα ”σπίτια” και έρχονται στα σπίτια και διαμερίσματα μας.

Το χειμώνα, τα ποντίκια προσελκύονται από τη ζεστασιά του σπιτιού σας

Δείτε ακόμη: TIPS:Το κόλπο για να μην έχετε ποντίκια στο γκαράζ ή την αποθήκη

# 1. Ένας παλιός, αξιόπιστος τρόπος να απαλλαγείτε από ποντίκια στο σπίτι είναι να βάλετε μια ποντικοπαγίδα. Συνήθως μια ποντικοπαγίδα δεν κρατάει ένα ποντίκι εκτός σπιτιού, οπότε τοποθετήστε (2-3) σε διαφορετικές θέσεις του σπιτιού, όπου έχετε παρατηρήσει κάποιο ποντίκι ή περιττώματά του . Μην ξεχάσετε να βάλετε ως δόλωμα κάτι με ισχυρή οσμή.

# 2 . Τα τελευταία χρόνια, οι απωθητικές συσκευές υπερήχων των τρωκτικών έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς. Η λειτουργία τους είναι πολύ απλή: ο υπέρηχος γεμίζει ολόκληρο το δωμάτιο και δεν επιτρέπει στα τρωκτικά να ζήσουν κανονικά. Αν και ο άνθρωπος δεν μπορεί να ακούσει αυτό το θόρυβο.

# 3. Βάλτε κόλλα. Εάν εφαρμόσετε μια ειδική κόλλα, σε ένα χαρτόνι, το ποντίκι θα κολλήσει εκεί και δεν θα μπορεί να πάει πουθενά. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορείτε να πιάσετε πολλά ποντίκια ταυτόχρονα.

# 4 . Βάλτε τη γάτα σας να κυνηγήσει τα ποντίκια και έτσι να καθαρίσουν το χώρο σας.

# 5. Χρησιμοποιήστε έλαιο μέντας. Ρίξτε λίγες σταγόνες ελαίου μέντας, όπου έχετε δει ένα ποντίκι και ρίξτε και λίγες σταγόνες στο κάδο σκουπιδιών. Τα ποντίκια δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά, και θα φύγουν τρέχοντας.

Δείτε ακόμη: 9 πανέξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ταλκ στον κήπο σας

# 6. Αφήστε τις νιφάδες πιπεριών γύρω από το σπίτι. Μπορείτε να τα αναμίξετε με μικρά κομμάτια τυριού. Τα ποντίκια θα τα φάνε και ποτέ δεν θα ξανά επιστρέψουν.

# 7. Σταγόνες πικάντικης σάλτσας. Τα ποντίκια δεν αντέχουν τα πικάντικα τρόφιμα. Έτσι, δεν πρόκειται να ξανά επιστρέψουν εάν τους έχετε ένα τέτοιο ”δωράκι”. Απλά απλώστε αρκετές σταγόνες πικάντικης σάλτσας στο πάτωμα.

Πηγή: keepyourbody.com
Close